EEC-registratie RX 6700-kaarten van PowerColor verschenen


Nieuwe modellen van AMD’s RX-serie videokaarten zijn recent verschenen. Het zou gaan om een aantal custom-varianten van fabrikant PowerColor welke gebaseerd worden op de RX 6700 en RX 6700 XT, en tonen onder andere in de EEC-registratie een groot aantal verschillende types. Op het moment heeft AMD deze nieuwe grafische chips nog niet officieel uitgebracht, al worden deze wel verwacht in maart geïntroduceerd te worden.

Bekend is dat het merk van plan is diverse zogenaamde ‘Red Dragon’ en ‘Fighter’-modellen uit te brengen, welke qua kloksnelheden en vooral koelblok-ontwerp zullen verschillen. Verder zullen er ongetwijfeld nog veel meer versies aankomen, alleen zijn de namen daarvan lastiger af te lijden uit de lijst.

Zowel de RX 6700 als de RX 6700 XT maken gebruik van de nieuwe Navi 22 GPU, en zal de RX 6700 XT beschikken over 40 Compute Units, tegenover 60 van de RX 6800 en 72 van de RX 6800 XT, voor de RX 6700 zijn het aantal CU’s nog niet bekend. Verder gaan zowel de RX 6700 als de RX 6700 XT beschikken over GDDR6-geheugen, waar de XT het doet met 12GB en de non-XT met 6GB. De non-XT versie van de RX 6700 zal vermoedelijk, net als de XT, in maart gelanceerd worden.Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.