[PR] Acer breidt assortiment milieuvriendelijke Veroproducten uit


Dit artikel is een persbericht van Acer

’s-Hertogenbosch – Acer lanceerde met de Vero-serie een line-up van groene pc’s, waaronder de Acer Aspire Vero laptop voor consumenten en de Acer TravelMate Vero-laptop voor commerciële toepassingen. Van pc’s tot randapparatuur, alle Vero-apparaten voldoen aan bepaalde groene richtlijnen, zoals het gebruik van gerecycled plastic (PCR) en verzending in recyclebare verpakkingen. Aangezien duurzaamheid niet alleen betrekking heeft op hoe een product wordt gemaakt, maar ook op wat ermee gebeurt, zijn de Vero-apparaten van Acer ook zo ontworpen dat ze gemakkelijk uit elkaar kunnen worden gehaald, waardoor reparaties of upgrades eenvoudiger worden en de apparaten uiteindelijk langer meegaan.


Acer Aspire Vero – Groene laptop
De Acer Aspire Vero (AV15-51) is meer dan alleen een stijlvolle computer: dit is een tastbare uiting van Acer’s streven naar een duurzamere bedrijfsvoering. De behuizing bestaat voor 30% uit gerecycled plastic (PCR), waardoor de CO2-uitstoot bij de productie van dit onderdeel met 21% is gedaald. De toetsen bestaan ook voor 50% uit PCR-plastic en de met een award bekroonde 100% recyclebare verpakking van de Aspire Vero kan worden hergebruikt als een DIYlaptopstandaard. Een doordacht ontwerp helpt onnodig afval te voorkomen door het gemakkelijk te maken de computer of onderdelen ervan te demonteren, repareren, upgraden en recyclen. Met het onlangs uitgebrachte besturingssysteem Windows 11 is hij ook nog eens ongelooflijk gebruiksvriendelijk.

Het 99% recyclebare 15,6-inch FHD IPS-scherm van deze groene pc wordt aangedreven door 11e generatie Intel® Core™ processoren en Intel® Iris® Xe Graphics, zodat gebruikers altijd kunnen rekenen op prestaties en productiviteit van wereldklasse. Bij minder veeleisende taken biedt de nieuwe VeroSense™ software van Acer gebruikers de mogelijkheid een gebruiksmodus te selecteren die is geoptimaliseerd voor energiezuinigheid en een langere batterijduur. Functies als WiFi 6, een Type-C USB-poort en twee Type-A USB-poorten zorgen voor een betrouwbare gebruikservaring, terwijl Acer TrueHarmony™ en Acer PurifiedVoice™ met AI-ruisonderdrukking
kristalheldere conferentiegesprekken mogelijk maken.

De Acer Aspire Vero (AV15-51) is vanaf november 2021 verkrijgbaar in de Benelux met een verkoopadviesprijs van €849.

Acer TravelMate Vero – Groene laptop
De Acer TravelMate Vero (TMV15-51) is een milieuvriendelijke zakelijke laptop voor organisaties die duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan. Deze laptop wordt geleverd met een tot de11e generatie Intel® Core™ i7-processor, 16 GB DDR4-geheugen en een SSD van 1 TB, meer dan voldoende voor omvangrijke productiviteitstaken en dit vermogen wordt ondersteund door extra beveiligingsopties. Een afzonderlijke TPM biedt professionele beveiliging en beheer, terwijl de sleuf voor een Kensington-slot fysieke bescherming biedt voor belangrijke gegevens. De TravelMate Vero wordt geleverd met Acer ProShield Plus, een alles-in-één beveiligingsoplossing met functies zoals codering en decodering, plus de biometrische authenticatie die is ingebouwd in Windows 11 Pro.

Bij deze versie van de TravelMate Vero kunnen bedrijven het opstartlogo van de laptop aanpassen, een belangrijk onderdeel van de branding voor grote en kleine bedrijven. Dit wordt mogelijk gemaakt door functies in Acer Commercial BIOS, waarmee het BIOS kan worden vergrendeld of teruggedraaid, zelfs op een niet-Windows-platform kan worden bijgewerkt en gebruik kan worden gemaakt van CHIPSEC-validatie voor een nog betere systeembeveiliging.

De TravelMate Vero maakt deel uit van de Vero-reeks van groene pc’s. De behuizing bestaat voor 30% uit gerecycled plastic (PCR), is zo ontworpen dat deze gemakkelijk kan worden gerepareerd of uitgebreid en wordt geleverd in een 100% recyclebare verpakking.

De Acer TravelMate Vero (TMV15-51) heeft momenteel een onbekende beschikbaarheid. Bij interesse is er een mogelijkheid om de Acer TravelMate Vero (TMV15-51) als B2B model in te zetten voor bedrijven die duurzaamheid hoog hebben staan.

Acer Veriton Vero Mini – Groene desktop
De Acer Veriton Vero Mini (VVN4690G) is een milieuvriendelijke mini-pc die is ontworpen voor commerciële prestaties in een compacte en aanpasbare toren. Hiermee kunnen gebruikers beschikken over het perfecte apparaat voor hun unieke werksituatie. Gebruikers kunnen profiteren van een aantal connectiviteitsopties met snelle en stabiele Wi-Fi 6 (802.11ax) of WiFi 6E (802.11ax), naast een reeks USB- en displaypoorten, waaronder een USB 3.2 Gen 2 Type-Cpoort die gelijktijdige gegevensoverdracht met hoge snelheid en opladen van stroom mogelijk maakt.

Het apparaat wordt uitgerust met Intel® Core™ vPro® processoren van de volgende generatie en met een speciale set beheertools zoals Acer Office Manager en Acer Control Center zodat IT-medewerkers alle computers van hun bedrijf probleemloos kunnen beheren.

De geventileerde behuizing van de Veriton Vero Mini bestaat voor 25% uit gerecycled plastic (PCR) en de groene mini-pc wordt geleverd in een 100% recyclebare doos.

Acer Vero BR277 – Groene monitor
De Acer Vero BR277 weerspiegelt Acer’s betrokkenheid bij het milieu. Het is een duurzame FHDmonitor met een behuizing die voor meer dan 50% is gemaakt van gerecycled plastic (PCR) en heeft groene certificeringen ontvangen van ENERGY STAR®, TCO en EPEAT. De volgende prioriteit is comfort: de monitor staat op de Ergostand van Acer, waarmee gebruikers de monitor kunnen kantelen, zwenken, in hoogte verstellen en draaien tot de perfecte kijkhoek is bereikt. De monitor is tevens voorzien van de VisionCare-technologie van Acer, die vermoeidheid van de ogen vermindert. Het ComfyView-scherm van de monitor is voorzien van
een niet-verblindend en flikkervrij paneel dat kan worden gedimd tot 15% helderheid, wat aanzienlijk meer is dan veel andere monitoren op de markt. Het scherm is tevens voorzien van Acer’s BlueLightShield™ om de hoeveelheid blauw licht waaraan gebruikers worden blootgesteld, te verminderen.

Als finishing touch wordt de monitor geleverd in een 100% recyclebare verpakking. De Acer Vero BR277 Monitor is vanaf maart 2022 verkrijgbaar in de Benelux met een verkoopadviesprijs vanaf €299.


Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments