[PR] Acer breidt portfolio met antimicrobiële producten uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

’s-Hertogenbosch – Acer heeft aangekondigd dat het zijn portfolio met antimicrobiële producten naar diverse productlijnen heeft uitgebreid, voor zowel consumenten als voor commerciële doelgroepen. Van TravelMate-laptops voor kantoormedewerkers tot Enduro Urban-apparaten voor iedereen die graag de natuur in gaat, plus diverse accessoires zoals een Works With Chromebook-gecertificeerde toetsenbord/muis-set: antimicrobiële apparaten zijn nu beschikbaar voor een veel bredere doelgroep.


Acer TravelMate Spin P4 antimicrobiële convertible laptop
De Acer TravelMate Spin P4 (TMP414RNA-51) is een hoogwaardige, convertible laptop met Acers Antimicrobial 360 Design — een antimicrobieel middel met zilverionen dat oppervlakken bedekt die veel worden aangeraakt, zoals de behuizing, het toetsenbord, touchpad en meer. Zilverionen zijn zeer reactieve deeltjes die de groei van microben door contact drastisch reduceren. De laptop biedt krachtige prestaties met een tot de 11e generatie Intel® Core™ i7 vProprocessor, meer dan genoeg om verschillende programma’s, websites en spreadsheets tegelijk te draaien. Met een maximale opslag van 1 TB en M.2 SSD-opslag is er bovendien genoeg ruimte voor alle bestanden en programma’s van de gebruiker. Het apparaat is voorzien van een morsbestendig toetsenbord voor gemoedsrust op drukke momenten die veel koffie vergen. De schokabsorberende hoeken zijn gecertificeerd door een onafhankelijke partij en voldoen aan de MIL-STD 810H-normen voor impactbestendigheid.

Het krasbestendige 14-inch FHD-beeldscherm (1920×1080) met antimicrobieel Corning® Gorilla® Glass ondersteunt aanraking en kan 360-graden worden gedraaid in laptop-, standaard-, tent- of tabletmodus zodat het gemakkelijker wordt om inhoud te delen en aantekeningen te maken. Het apparaat weegt slechts 1,53 kg en is 17,9 mm dik, het ideale formaat voor iedereen die onderweg aan het werk is. Voor dagen waarop de vergaderingen elkaar in rap tempo opvolgen, heeft de laptop een batterij met een levensduur tot wel 13,5 uur. De batterij kan snel worden opgeladen tot 80% in slechts een uur voor langdurige betrouwbaarheid.

Daarnaast biedt de laptop een reeks aan connectiviteitsopties, inclusief een RJ45-ethernetaansluiting, optionele LTE-ondersteuning (eSIM en DSSA), een smartcardlezer, plus meerdere USB Type-C- en Thunderbolt™ 4-poorten. Hij omvat tevens de beveiligingsfuncties die mogen worden verwacht van een zakelijke pc, zoals een Trusted Platform Module (TPM) 2.0, vingerafdrukaanmelding en Windows Hello.

De Acer TravelMate Spin P4 (TMP414RNA-51) is vanaf Q1 van 2022 beschikbaar in de Benelux met een verkoopadviesprijs vanaf €1049.

Acer Enduro Urban N3 antimicrobiële laptop
De Acer Enduro Urban N3 (EUN314A-51W(g)) is een duurzame 14-inch laptop die is gemaakt voor het avontuur. Dit apparaat weegt slechts 1,85 kg en is maar 21,95 mm dik. Het biedt duurzaamheidscertificeringen van militaire graad (MIL-STD 810H) en geavanceerde weerstand (IP53) tegen stof en water zodat het geschikt is in allerlei verschillende situaties. Vier versterkte hoeken helpen het apparaat vallen (tot 122 cm) te overleven en dankzij het waterbestendige design van de I/O-poorten, luidsprekers en knoppen, plus het unieke drainagesysteem en Acers waterbestendige Aquafan™ kunnen gebruikers overal naartoe zonder zich zorgen te hoeven maken over wat het weer doet.

Deze generatie van de Enduro Urban N3 gaat een stap verder wat betreft bescherming met het Acer Antimicrobial 360 Design en antimicrobieel Corning® Gorilla® Glass, waarmee het beeldscherm onderweg schoon blijft. De rest van het apparaat is bedekt met een coating van zilverionen waarmee deze antimicrobiële werking wordt toegepast op de behuizing, het touchpad, de knoppen en meer. Uiteraard bieden de tot de 11e Gen Intel® Core™ i7-processor, NVIDIA® GeForce® MX330 GPU en het 32GB aan DDR4-geheugen meer dan genoeg kracht voor iedere taak. Met 13 uur aan batterijduur en een FHD-beeldscherm met een helderheid van 450 nits hebben gebruikers de vrijheid om te werken waar ze maar willen.

De Acer Enduro Urban N3 (EUN314A-51W) is mogelijk vanaf Q1 van 2022 beschikbaar in de Benelux. Prijzen nog niet bekend.

Acer Enduro Urban T3 antimicrobiële tablet
De Acer Enduro Urban T3 (EUT310A-11A) is een sterke 10-inch tablet die ideaal is voor gezinnen die graag op ontdekkingstocht gaan, of het nou om een kampeertripje gaat of onlinelessen in de woonkamer. De vier hoekbumpers hebben bijgedragen aan een MIL-STD-810H-certificering, met 26 keer vallen vanaf een hoogte van 122 cm, met waterbestendige I/O-poorten, luidsprekers en knoppen waarmee deze tablet een IP53-certificering voor stof en water heeft verdiend. De tablet is verbeterd met Acers Antimicrobial 360 Design met een antimicrobiële oplossing op vrijwel alle aanraakbare oppervlakken, inclusief het beeldscherm, de cover, het frame, de bumpers en
de knoppen. Daardoor is de Enduro Urban T3 meer dan geschikt voor alles wat er op een dag gebeurt, en dat alles met een dikte van slechts 9,92 mm en een gewicht van maar 595 gram.

De antimicrobiële tablet is uitgerust met een FHD-beeldscherm (1920×1200) en ondersteunt 10-punts aanraakgebruik. Hij biedt een helderheid van 600 nits voor een intuïtieve en heldere ervaring, ook bij gebruik buiten. Boven het beeldscherm bevindt zich een 5 MP-groothoekcamera en dankzij de toevoeging van een microfoon met AI-ruisreductie en dual-band wifi is de Enduro Urban T3 fantastisch voor videogesprekken en leren op afstand. Bovendien bieden de MediaTek Octa-core-processor en 4GB-RAM-opslag meer dan genoeg kracht voor een soepelegebruikservaring.

De Acer Enduro Urban T3 (EUT310A-11A) is mogelijk vanaf Q1 van 2022 beschikbaar in de Benelux. Prijzen nog niet bekend.

Acer VE246Q antibacteriële monitor
De Acer VE246Q heeft een 23,6-inch FHD VA-scherm dat zowel vriendelijk is voor de ogen als voor het milieu. Het ondersteunt een brede kijkhoek van 178 graden met een contrastverhouding van 100.000.000:1 voor ongelofelijk scherpe beelden. De behuizing en het glas van de monitor met Acers Antimicrobial 360 Design zijn gemaakt met gerecycled plastic met een coating met een antimicrobieel middel met zilverionen voor 99% minder bacteriën volgens de JIS Z 2801- en ISO 22196-testprotocollen. Hij heeft diverse milieugerelateerde certificeringen gekregen zoals ENERGY STAR®, TCO en EPEAT voor het energiebesparende design van de ledachtergrondverlichting en verantwoordelijk beheer van materialen gedurende productie.

Tot slot draagt Acer ComfyView bij aan een comfortabelere kijkervaring door overstraling en omgevingslicht te verminderen. Acer BlueLightShield dringt de straling van (mogelijk schadelijk) blauw licht terug.

De Acer VE246Q monitor is vanaf januari 2022 verkrijgbaar in de Benelux, met een verkoopadviesprijs vanaf €259.


Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.