[PR] Acer breidt Predator-gamingportfolio uit met 3 nieuwe HDR-monitoren


Dit artikel is een persbericht van Acer

DEN BOSCH, NEDERLAND (27 mei 2021) Acer heeft zijn assortiment Predator game-monitoren uitgebreid met 3 nieuwe VESA DisplayHDR™ -gecertificeerde modellen: de Predator CG437K S, Predator X38 S en Predator X28. De nieuwe monitoren zijn geschikt voor een breed scala aan gamers, van weekendstrijders tot ervaren professionals.


Predator CG437K S
De Predator CG437K S is een gigantische 42,5-inch NVIDIA® G-SYNC™ compatibele game- monitor met een UHD (3840×2160) display die spelers voorziet van een flexibele ervaring. Hij is voorzien van twee HDMI 2.1- poorten die ondersteuning bieden voor de nieuwste gameconsoles[ ] en 4K 144 Hz leveren met VRR met slechts één kabel. Een USB-hub is uitgerust met een USB-B-poort, een USB 2.0- en een USB 3.0-poort om verschillende soorten randapparatuur aan te kunnen sluiten en een USB Type C-poort (PD30W). De geïntegreerde KVM-schakelaar is een uitkomst voor mensen die gebruikmaken van meerdere PC’s. Eenmaal ingesteld, biedt de monitor een prettige game-ervaring met een vernieuwingsfrequentie van 144 Hz en een responstijd van 1 ms VRB.

Het VESA DisplayHDR™ van de monitor is voorzien van een 1000-certificering en zorgt ervoor dat games prachtig worden weergegeven en dat beelden er realistisch uitzien. Dankzij de uitstekende dimfunctie, een helderheid van 1000 nits en hoge contrastverhoudingen komen alle details tot leven. Bovendien zorgen de Delta E<1 classificatie en 90% dekking van het DCI-P3 kleurenpallet voor een zeer nauwkeurige weergave van kleuren. Dankzij de NVIDIA G-SYNC compatibiliteit lopen de monitor en GPU synchroon met elkaar. Dit zorgt voor een soepele game-ervaring, zonder haperingen. De Predator CG437K S wordt geleverd met RGB-lichtstrips die kunnen worden gekoppeld aan muziek en media. Dankzij een scala aan handige technologieën kan de monitor worden afgestemd op iedere gebruiksomgeving: Acer ColorSense past de kleurtemperatuur van het scherm aan, passend bij de sfeer van de omgeving. Acer LightSense detecteert omgevingslicht en past de helderheidsinstellingen hierop aan. Acer ProxiSense laat de monitor automatisch ontwaken als er gebruikers in de buurt zijn en dimt hem als er niemand in de buurt is. Predator X38 S
De Predator X38 S is een 2300R gebogen UWQHD+ (3840×1600) monitor met een DCI-P3 98% kleurenpallet, Delta E<2 classificatie en VESA DisplayHDR™ 600-certificering. Deze specificaties zorgen voor indrukwekkende, realistische beelden. Heldere scènes schitteren, terwijl de donkere scènes de rijke zwarte tinten behouden waardoor kleine details, en verborgen vijanden, opvallen, zelfs als ze omringd worden door schaduw. Dankzij de vernieuwingsfrequentie van 175 Hz (overklokt) en responstijd van slechts 0,3 ms G-to-G stappen spelers direct in de actie zonder zorgen over achtervolgingen. Het 37,5-inch Agile-Splendor IPS display zorgt ervoor dat alles er mooi uitziet, zelfs vanuit brede kijkhoeken.

De Predator Gamemodus biedt spelers 8 vooringestelde (aanpasbare) weergavemodi, passend bij de verschillende soorten content. Acer LightSense en Acer ColorSense passen de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm automatisch aan op de omgeving. NVIDIA G-SYNC Esports-modus is een vooringestelde weergave zonder verschillende achtergrondverlichting voor een competitieve game-ervaring met zo min mogelijk vertraging. Dit maakt het makkelijker om objecten in donkere zones te herkennen door de zwarte niveaus te verhogen en de gammaniveaus te verfijnen.

De Predator X38 S is ook uitgerust met de NVIDIA Reflex Latency Analyzer, een revolutionaire tool voor de meting van systeemvertraging. Deze detecteert muisklikken en meet de tijd om de gewenste pixels (bijv. de flits van een wapen) weer te geven. NVIDIA G-SYNC ULTIMATE zorgt voor een soepele, snelle game-ervaring door de tearing van het scherm, beeldhaperingen en inputvertraging te verminderen.

Predator X28
De Predator X28 is een 28-inch UHD (3840×2160) monitor met een slank profiel en dunne randen. Dit geeft hem een verfrissende, strakke uitstraling. Het VESA DisplayHDR400™ gecertificeerde Agile-Splendor IPS scherm biedt een vernieuwingsfrequentie van 155 Hz (overklokt) met een responstijd van 1 ms G tot G, allemaal supersoepel dankzij NVIDIA G-SYNC en G-SYNC Esports-modus. De monitor is ook uitgerust met de NVIDIA Reflex Latency Analyzer.

Acer LightSense, ColorSense en ProxiSense zorgen ervoor dat de monitor er altijd zo goed mogelijk uitziet, in iedere verlichting. Voor een comfortabelere kijkervaring beheert BlueLightShield Pro hoogenergetische golflengten om blauw licht nauwkeurig te filteren en de Delta E<1 kleurnauwkeurigheid te waarborgen. De Predator X28 is een TÜV Rheinland Eyesafe®-gecertificeerde gamemonitor. Prijzen en beschikbaarheid
De Predator CG437K S zal vanaf het eerste kwartaal van 2022 in de Benelux verkrijgbaar zijn, met een verwachte adviesprijs vanaf €1749,-
De Predator X38 S zal vanaf oktober verkrijgbaar zijn in de Benelux met een adviesprijs vanaf €2399,-
De Predator X28 zal vanaf november verkrijgbaar zijn in de Benelux, vanaf €1349,- verkoopadviesprijs.


Bronnen: Acer (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.