[PR] Acer introduceert nieuwe ENDURO Urban laptop en tablet


Dit is een persbericht van Acer

TAIPEI, TAIWAN (15 april, 2021) Vandaag kondigt Acer een aantal nieuwe duurzame apparaten aan: de Acer ENDURO Urban N3 laptop en de Acer ENDURO Urban T1 tablet, voor duurzaam en mobiel gebruiksgemak, zowel thuis als onderweg. Gebruikers die altijd onderweg zijn, zullen gebaat zijn bij het compacte formaat van de ENDURO Urban N3. Gezinnen die thuisonderwijs volgen zullen blij zijn met de flexibiliteit van de ENDURO Urban T1.

Acer ENDURO Urban N3 duurzame laptop
De Acer ENDURO Urban N3 (EUN314-51W) is een duurzame 14-inch laptop om grenzen mee te verleggen. Hij weegt 1,85 kg en is 21,95 mm dun. Ook is deze laptop robuust genoeg om mee te nemen op ieder avontuur. De laptop is getest en voldoet aan MIL-STD 810H3 (militaire norm) en IP53-certificeringen. Dit betekent dat hij bestand is tegen extreme temperaturen, vallen4, stof en water5. De belangrijkste kenmerken zijn: schokabsorberende bumpers op iedere hoek en waterbestendige IO-poorten, speakers en knoppen. Daarnaast is de laptop uitgerust met Acer’s unieke Aquafan™, een waterbestendige ventilator die samenwerkt met een slim ontworpen drainagesysteem om water af te voeren dat per ongeluk in de laptop terechtkomt.

De goed uitgeruste laptop is voorzien van een tot 11e generatie Intel® Core™ i7 processor6. Hij biedt daarmee meer dan genoeg vermogen om iedere taak gedurende de werkdag vlot uit te voeren. Ook is hij uitgerust met een tot NVIDIA® GeForce® MX330 GPU6, maximaal 1 TB SSD en maximaal 32 GB DDR4-geheugen7. Met de volwaardige USB Type-C-poort, Thunderbolt™ 4, een sleuf voor een SD-kaart en Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) kunnen gebruikers op alle manieren verbinding maken. De batterij gaat 13 uur8 mee en op het Full HD (1920 x 1080) IPS-scherm9 met een helderheid van 450 nits worden beelden nog duidelijker weergegeven, ook buiten.

Acer ENDURO Urban T1 duurzame tablet
De Acer ENDURO Urban T1 (EUT110) is een duurzame 10-inch tablet voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur, of het nu in de stad of in de wildernis is. Het apparaat is slank en duurzaam: het weegt slechts 595 gram en is 9,8 mm dun. Bovendien is hij IP53-gecertificeerd waardoor de tablet stof- en waterbestendig is5 en voldoet hij aan MIL-STD 810H4. De behuizing is gemaakt van schokabsorberende materialen, de hoeken zijn voorzien van verstevigde bumpers en het waterbestendige ontwerp biedt bescherming aan de IO-poorten, speakers en knoppen, zodat het toestel robuust genoeg is om de beproevingen van het dagelijkse leven te doorstaan.

Deze tablet is voorzien van een 10-point touch screen met een resolutie van 1920 x 1200 en een helderheid van 450 nits, zodat gebruikers zelfs buiten de deur van de mooiste beelden kunnen genieten. Het antibacteriële scherm van Corning® Gorilla® Glass1, 2 is voorzien van een ionisch zilveren component dat het scherm beschermt en schoon houdt. Functies als dual band Wi-Fi, een 2MP voorwaarts gerichte camera en een 5MP camera aan de achterkant maken van het apparaat een ideale partner in crime voor leren en ontdekken in de buitenlucht. Met een batterijduur van maximaal 8 uur10, Android 10 (Go edition) OS en een quad-core processor, is de Acer Enduro Urban T1 eenvoudig overal mee naartoe te nemen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Acer ENDURO Urban N3 wordt in Q3 verwacht in de Benelux vanaf €899 in Nederland en €999 in België.

Het is niet bekend wanneer de Acer ENDURO Urban T1 wordt verwacht in de Benelux.Bronnen: Acer (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.