[PR] Acer kondigt updates van de Predator Orion- en Nitro-gamingdesktops aan


DEN BOSCH, NEDERLAND (27 mei 2021) Acer heeft vandaag vernieuwing van haar portfolio gamingdesktops aangekondigd met updates en verbeteringen van de Predator Orion 3000- en Nitro 50-gamingdesktopseries. Beide series zijn vernieuwd met de laatste desktopprocessoren uit de Intel® Core™-serie en met GPU’s uit de NVIDIA® GeForce RTX™ 30-serie. Ook zijn verschillende updates aangebracht.

Predator Orion 3000-gamingdesktops
De Predator Orion 3000 (P03-630) is ontwikkeld voor gamers die de allerbeste hardware-ervaring willen die een mid-tower desktop kan bieden. Met een Intel® Core™ i7-processor van de 11e generatie en een NVIDIA GeForce RTX 3070-GPU met tot 64 GB aan 3200 Hz DDR4-geheugen, kunnen gebruikers alles aan: gamen, streamen en editen. Deze prestaties worden versterkt met de nieuwe Intel® Core™ i7-processorarchitectuur voor hardware- en software-efficiëntie, soepele gameplay, hoge framesnelheden en meeslepende, realistische beelden.

De GeForce RTX 3070-GPU van de Predator Orion 3000 wordt aangedreven door de NVIDIA Ampere-architectuur, de 2e generatie RTX-architectuur van de NVIDIA. Hij beschikt over geavanceerde RT-cores en Tensor-cores, nieuwe streamingmultiprocessoren en snel G6-geheugen voor de kracht die nodig is om zelfs de meest veeleisende games moeiteloos te verwerken. De speciaal ontworpen FrostBlade™-ventilator van 92×92 mm houdt de boel koel met speciaal gepatenteerde bladen die zowel hoge statische druk als luchtstroom bieden zodat de Orion 3000 afdoende wordt gekoeld en optimaal kan functioneren. Er zijn vier RGB-led’s geïntegreerd in het midden van de FrostBlade™-ventilator en gebruikers kunnen de verticale lichtbalken op de voorzijde van de behuizing naar wens aanpassen met PredatorSense, Acers speciale hulpprogramma-app waarmee gebruikers hun systeem, verlichting en ventilatorsnelheid op één plek kunnen beheren en monitoren.

Naast Intel® Killer™ E2600 voor hoge snelheden en WiFi 6 met MU-MIMO-functionaliteit, een uitgebreid assortiment USB 3.2 Gen2-poorten, zowel Type-A als Type-C, en DTS:X™ Ultra-geluid, beschikt de Predator Orion 3000 ook over een optionele EMI-compliant zijpaneel van gehard glas waarmee je kunt zien wat er aan de binnenkant gebeurt. Dankzij de PCIe NVMe SSD tot 2 TB (1TB x2) en de HDD tot 6 TB (3TB x2) is er bovendien meer dan genoeg opslagruimte.

Acer Nitro 50
De Nitro 50 N50-620 -serie is bedoeld voor gamers die op alle fronten verbetering willen: betere gameplay, extra eigenschappen en een nog intensere ervaring. De krachtige processor van de desktop (de Intel® Core™ i7-processor van de 11e generatie) is krachtig genoeg voor grafisch intensieve taken zoals creatie van content en video-editing, wat wordt ondersteund door een NVIDIA GeForce® RTX 3060 Ti-GPU. Het Nitro 50-model wordt geleverd met maximaal 64 GB aan dual-channel 3200 MHz DDR4-geheugen, twee 3,5-inch SATA3 HDD-sleuven (tot 3 TB x2), M.2 2280 PCIe NVMe SSD-sleuven, 802.11ax/ac/a/b/g/n, WiFi 6, Dragon LAN 1G-ethernet en USB 3.2 Gen 2 Type-C- en Type A-poorten.

De zwarte, metalen behuizing van de Nitro 50-gamingpc legt de lat voor gamers hoog met vertragingsvrije gamesessies met hoge framesnelheden. Andere kenmerken zijn meeslepend DTS:X-geluid, Windows 10 Home, FrostBlade™ Cooling, WiFi 6-functionaliteit en rode ledlampjes die sfeer creëren tijdens een gamesessie. Met de NitroSense-systeembeheersoftware kan de gebruiker de CPU- en GPU-temperatuur in de gaten houden en de ventilatorsnelheid aanpassen.

Prijzen en beschikbaarheid
– De Predator Orion 3000 (P03-630) is vanaf oktober verkrijgbaar in de Benelux voor een verkoopadviesprijs vanaf €999,-
– De Nitro 50 (N50-620) is vanaf oktober verkrijgbaar in de Benelux met een verkoopadviesprijs vanaf €899,-



Bronnen:

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.