[PR] Acer lanceert drietal Chromebooks voor gezinnen, studenten en werknemers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer heeft recent drie nieuwe Chromebooks gepresenteerd voor consumenten die op zoek zijn naar een veilig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar apparaat voor productiviteit, entertainment en communicatie. Deze nieuwe Chromebooks komen in drie verschillende formaten en form factors en bevatten alles wat consumenten nodig hebben, plus uitzonderlijke audio- en videotechnologie voor entertainment en video-conferencing.

Acer Chromebook Spin 513: strak ontwerp met productiviteitsverhogend VertiView-scherm
De nieuwe Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H) heeft een slank ontwerp en een duurzame aluminium behuizing en is daarmee de ideale Chromebook om mee te nemen naar school of werk, om een hobby op uit te oefenen en meer. De nieuwe, supersnelle MediaTek Kompanio 1380-processor met acht cores biedt verbeterde multitaskingmogelijkheden. Dankzij de batterij die tot wel 10 uur meegaat en de uitzonderlijke prestaties van dit apparaat, kunnen gebruikers de hele dag productief werken. Het productiviteitsverhogende VertiView-scherm van 13,5 inch met een beeldverhouding van 3:2 zorgt voor 18% meer verticale schermruimte, zodat gebruikers minder vaak hoeven te scrollen. Het prachtige scherm met een resolutie van 2256×1504 en de 7,7 mm smalle zijranden laten het beeld nog eens extra opvallen.

Met zijn convertible ontwerp is de nieuwe Acer Chromebook Spin 513 een geweldig apparaat om mee te nemen op reis. Er zijn vier verschillende gebruiksmodi mogelijk, zoals de tentmodus voor gebruik bij beperkte ruimte, bijvoorbeeld in de trein of in het vliegtuig, en de tabletmodus voor gebruik onderweg. Het apparaat voldoet aan militaire kwaliteitseisen op het gebied van duurzaamheid (MIL-STD 810H[2,3]). WiFi 6 zorgt onderweg voor een betrouwbare verbinding met netwerken en hotspots. Verder is de Chromebook voorzien van een toetsenbord met achtergrondverlichting voor omgevingen met weinig licht en is er een USB Type-C-poort aanwezig om verbinding te maken met randapparatuur, gegevens over te dragen en mobiele apparaten op te laden.

Het DTS®-geluid en twee omhooggerichte luidsprekers leveren geluid van hoogwaardige kwaliteit zonder vervorming, of het nu gaat om een videogesprek voor werk of school of om het bekijken en beluisteren van gestreamde content ter ontspanning. Twee omhooggerichte microfoons completeren het geheel en bieden gebruikers alles wat zij nodig hebben om kristalheldere conferentiegesprekken te kunnen voeren.

De Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H) is vanaf april 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor prijzen vanaf EUR 599,-.

Acer Chromebook 315: groot 15,6-inch, niet-reflecterend scherm en OceanGlass-touchpad
Acer versterkt haar positie als marktleider op het gebied van Chromebooks met een groot scherm met het uitbrengen van de Acer Chromebook 315 (CB315-4H/T) en biedt daarmee een betaalbare oplossing voor gebruikers die op zoek zijn naar een apparaat waarmee ze soepel en moeiteloos kunnen multitasken. Dit draagbare apparaat levert een goede verbinding, productiviteit en entertainment, zowel thuis als buitenshuis. Het enorme 15,6-inch FHD IPS-scherm van de Acer Chromebook 315 reflecteert niet, zodat het apparaat overal te gebruiken is: op het terras, op het balkon, in de tuin, in huis en op kantoor. Een touchscreen voor eenvoudige navigatie is optioneel verkrijgbaar. Het grote toetsenbord bevat een numeriek toetsenblok, wat een groot voordeel is bij het doen van de administratie of het maken van huiswerk.

Naast het extra grote beeldscherm is de Acer Chromebook 315 ook uitgerust met technologie voor heldere en betrouwbare videoconferenties. Hybride werknemers en studenten zijn duidelijk zichtbaar en hoorbaar dankzij de HDR-webcam met brede kijkhoek, technologie om schitteringen tegen te gaan en twee geïntegreerde microfoons. Het DTS-geluid zorgt voor een vol geluid met een diepere bas, wat ideaal is voor videogesprekken, gamen of het streamen van content. De nieuwste Intel®-processoren en WiFi 6 bieden betrouwbare prestaties en een goede connectiviteit. Bovenop de batterijduur tot 10 uur zullen gebruikers de twee USB Gen 2 Type-Cpoorten – aan beide zijden één – zeker kunnen waarderen, evenals de MicroSD-kaartlezer om eenvoudig video’s en foto’s te kunnen overzetten.

De Acer Chromebook 315 is voorzien van een uniek milieuvriendelijk OceanGlass™-touchpad dat volledig is gemaakt van plastic afval uit de oceaan dat is gerecycled tot een glasachtige structuur. Dit zorgt voor soepele en snelle voelbare feedback en draagt bij aan de afname van ronddobberend plastic in de oceaan.

De Acer Chromebook 315 (CB315-4H/T) is vanaf maart 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor prijzen EUR 349,-.

Acer Chromebook 314: budgetvriendelijk en draagbaar met OceanGlass-touchpad
De Acer Chromebook 314 (CB314-3H/T) is speciaal ontworpen voor studenten en gezinnen met schoolgaande kinderen en wordt aangedreven door de nieuwste Intel®
-processoren die zorgen voor krachtige prestaties voor dagelijks gebruik. Het apparaat voldoet aan militaire kwaliteitseisen op het gebied van duurzaamheid (MIL-STD 810H2,3). Gebruikers mogen uitgaan van een accuduur tot 10 uur, ruim voldoende om de hele schooldag door te komen, terwijl Intel® WiFi 6 (802.11ax) verbindingssnelheden biedt die tot 3x hoger liggen dan bij WiFi 5.

Het 14-inch FHD IPS-touchscreen is voorzien van een antireflectiecoating, zodat deze Chromebook zelfs in felle lichtomstandigheden kan worden gebruikt. Dankzij de smalle zijranden van 8,1 mm blijft de Chromebook compact en gaat de aandacht van de gebruiker uit naar het beeld. Gebruikers kunnen in Chrome OS navigeren via het optionele multi-touchscherm of via het OceanGlass™-touchpad, dat een soepele touch-ervaring biedt en bovendien bijdraagt aan de afname van plastic afval in de oceaan.

De Acer Chromebook 314 biedt een uitstekende leerervaring op afstand dankzij de twee ingebouwde microfoons en een webcam met technologie die schittering tegengaat en
technologie voor tijdelijke ruisonderdrukking (TNR, Temporal Noise Reduction) voor een betere videokwaliteit bij weinig licht. DTS zorgt voor een hoogwaardig, vol geluid zonder vervorming. Twee USB Type-C-poorten completeren het geheel en bieden gebruikers een handige manier om een breed scala aan randapparatuur aan te sluiten.

De Acer Chromebook 314 (CB314-3H/T) is vanaf mei 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor prijzen vanaf EUR 359,-.

Chrome OS en ondersteuning voor apps
De nieuwe Acer Chromebooks draaien op Chrome OS en bieden snelle opstarttijden, gebruiksgemak, beveiliging en een langere batterijduur. De Chromebooks ondersteunen webapps en apps van Google Play, waarmee gebruikers toegang hebben tot alle apps die ze nodig hebben voor productiviteit, schoolwerk, creativiteit en meer.Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.