[PR] Acer maakt leren makkelijk met vier nieuwe Chromebooks voor het onderwijs


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer heeft vier nieuwe Chromebooks aangekondigd die beschikken over de nieuwste technologieën, een duurzaam ontwerp en een reeks kenmerken die deze modellen optimaal geschikt maken voor onderwijsomgevingen.

Duurzaam ontwerp
Alle vier de nieuwe Chromebooks zijn uitgerust met een stootbestendige behuizing die voldoet aan de MIL-STD 810H-standaarden, waarmee de gebruiker de uitdagingen van een drukke schoolomgeving kan trotseren. De schokabsorberende stootrand en het versterkte ontwerp beschermen de Chromebooks tegen een val vanaf een hoogte tot 122 cm en tegen een druk van maar liefst 60 kg. Het scherm van deze Chromebooks kan daarnaast 180 graden worden geopend en de Spin modellen 360 graden, zodat de apparaten worden beschermd wanneer er met het scherm wordt gewerkt, en een uniek, in het toetsenbord ingebouwd drainagesysteem beschermt de inwendige onderdelen van het apparaat tegen gemorst water.

De Acer Chromebook Spin 311, Acer Chromebook 512 en Acer Chromebook 511 zijn voorzien van mechanisch verankerde toetsen die door nieuwsgierige leerlingen moeilijk te verwijderen zijn, maar die anderzijds door IT-medewerkers eenvoudig gerepareerd of vervangen kunnen worden. De extra brede scharnieren en verstevigde I/O-poorten beschermen het apparaat tegen slijtage als gevolg van intensief gebruik.

Acer Chromebook 512: langer scherm dat de productiviteit bevordert
De nieuwe Acer Chromebook 512 (C852) beschikt over een 12-inch scherm met een beeldverhouding van 3:2, wat de productiviteit zeker ten goede zal komen. De verticale
schermruimte is 18% groter dan bij een even breed scherm met een beeldverhouding van 16:9. Dit houdt in dat leerlingen meer tekst, kaarten, foto’s en ander schoolwerk op hun scherm kunnen bekijken en dus ook minder vaak hoeven te scrollen. Een multitouch-scherm is als optie verkrijgbaar.

De Acer Chromebook 512 biedt een uitstekende leerervaring op afstand dankzij de twee ingebouwde microfoons en de webcam met tijdelijke ruisonderdrukking (TNR, Temporal Noise Reduction) voor een betere videokwaliteit. Daarnaast filtert het blauwglasfilter in de cameramodule het infrarode licht uit, waardoor de impact van lichtreflecties op de achtergrond (zoals van (plafond)lampen) wordt verminderd. De Acer Chromebook 512 (C852) wordt aangedreven door de nieuwste Intel®-processoren uit de N-serie die zorgen voor snelle prestaties en een accuduur van maar liefst 12 uur. Dit model heeft alles in zich om een lange schooldag met lessen en huiswerk te doorstaan.

De Acer Chromebook 512 (C852) is vanaf Q2 2022 in de Benelux verkrijgbaar voor prijzen vanaf EUR 359,-.

Acer Chromebook 511: klassiek, compact ontwerp dat geschikt is voor jonge gebruikers
De Acer Chromebook 511 (C734/C734T) is verkrijgbaar met een standaardscherm of multitouchscherm van 11,6 inch. Het compacte, duurzame ontwerp maakt dit apparaat perfect geschikt voor 1:1-programma’s, technologielabs en draadloze laptopkarren. Bovendien kan dit Chromebook-model ook veilig door de jongste leerlingen worden gebruikt. De apparaten zijn namelijk uitgerust met een kunststof coating en voldoen aan de ASTM F963-16-norm voor veilig speelgoed en de UL/IEC 60950-1-veiligheidsnorm.

De Acer Chromebook 511 beschikt over een accu die tot wel 12 uur meegaat. De nieuwste Intel®-processoren uit de N-serie staan garant voor snelle prestaties. Leren op afstand is geen enkel probleem met dit apparaat: dankzij de twee microfoons en de HD-webcam met technologie die schittering tegengaat nemen leerlingen het klaslokaal gewoon met zich mee. Tijdelijke ruisonderdrukking (TNR, Temporal Noise Reduction) zorgt voor een nog betere videokwaliteit, met name bij weinig licht. De technologie hierachter is dat gegevens uit meerdere frames tegelijkertijd worden geanalyseerd en gebruikt.

De Acer Chromebook 511 (C734/C734T) is vanaf Q2 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor prijzen vanaf EUR 329,-.

Acer Chromebook 314: groot 14-inch scherm
Met zijn 14-inch Full HD IPS-touchscreen, smalle zijranden van 8,1 mm en compacte ontwerp is de Acer Chromebook 314 (C934/C934T) uitermate geschikt voor beheerders,
docenten en oudere leerlingen die voor hun schoolwerk of projecten moeten multitasken. De antireflectiecoating van het scherm maakt dat de Chromebook zelfs in felle
lichtomstandigheden kan worden gebruikt. Het model is tevens verkrijgbaar met multitouchopties.

De Chromebook 314 biedt een uitstekende leerervaring op afstand. De webcam is uitgerust met een technologie die schittering tegengaat en een technologie voor tijdelijke ruisonderdrukking (TNR, Temporal Noise Reduction), waardoor de videokwaliteit wordt verbeterd. DTS zorgt voor een hoogwaardig, vol geluid zonder vervorming en de twee ingebouwde microfoons vangen geluiden helder op. Daarnaast leveren de nieuwe Intel®-processoren uit de N-serie solide prestaties en zorgen ze ervoor dat de accu van de Chromebook 314 tot wel 10 uur meegaat. Leerlingen en docenten zullen tot slot de betrouwbare draadloze internetverbinding via Intel® WiFi 6 (Gig+) − tot wel 3x zo snel als WiFi 5 − zeker kunnen waarderen.

De Acer Chromebook 314 (C934/C934T) is vanaf Q2 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor prijzen vanaf EUR 369,-.

Acer Chromebook Spin 311: convertible en lange accuduur
De Acer Chromebook Spin 311 (R722T/R723T) is ontworpen voor leerlingen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en is een convertible en duurzaam apparaat dat is geoptimaliseerd om vanaf elke locatie te kunnen leren en studeren. Het responsieve touchscreen van 11,6 inch wordt beschermd door het robuuste, antibacteriële Corning Gorilla Glass waarin zilverionen zijn verwerkt die beschermen tegen geurtjes en tegen micro-organismen die vlekken veroorzaken. Dankzij de 360 graden draaibare scharnieren kan de Chromebook Spin 311 in vier standen worden gebruikt, zoals de standaardmodus om te typen of de presentatiemodus om een afgeronde taak in een kleine groep te presenteren.

De MediaTek MT8183-processor van deze Chromebook levert efficiënte prestaties, waardoor de accu tot wel 15 uur meegaat. De HD-webcam heeft een camerasluiter om de privacy te waarborgen wanneer er geen calls worden gehouden. De Acer Chromebook Spin 311 biedt uitstekende verbindingsmogelijkheden, zoals WiFi 6 en Bluetooth 5.2 (R723T) of WiFi 5 en Bluetooth 4.2 (R722T), afhankelijk van de configuratie.

De Acer Chromebook Spin 311 (R723T) is vanaf Q2 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor prijzen vanaf EUR 339,-.Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments