[PR] Acer onthult nieuwe monitoren en een 4Kprojector voor thuisentertainment


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

’s-Hertogenbosch – Vandaag kondigde Acer upgrades aan voor zijn projectoren monitorseries, met nieuwe opties voor gamers en liefhebbers van thuisentertainment. De nieuwe 4K-laserprojector brengt hoge prestaties en een hoge ECO-efficiëntie naar de reguliere markt. Er zijn ook twee nieuwe monitoren beschikbaar; één met een WQHD IPS-scherm voor prosumenten die thuis werken en gamen en één ander scherm met een WQHD 300 Hz-paneel speciaal voor gamers.


“De pandemie heeft de manier veranderd waarop mensen kijken naar werk en entertainment”, zegt Victor Chien, President, Digital Display Business, Acer Inc. “Mensen werken op een laptop investeren in een extra monitor en steeds meer gezinnen ontdekken de technologie van een thuisbioscoop. We doen ons best om flexibel te reageren en aan die nieuwe vraag te voldoen.”

Acer L811 laserprojector – Veelzijdigheid met ultrakorte projectieafstand
De Acer L811 is een laserprojector met ultrakorte projectieafstand die HDR10-compatibele 4Kresolutie en 3.000 lumen helderheid biedt voor een ongelooflijke thuisbioscoopervaring. Het apparaat biedt een projectie van 120 inch vanaf slechts 0,312 meter, waardoor ruimtebeperkingen worden overwonnen en het mogelijk is om een groot beeld in kleine kamers te verkrijgen. De uitstekende beeldkwaliteit wordt verder verbeterd door een contrastverhouding van 2.000.000:1, waardoor diepe zwarttinten mogelijk zijn, terwijl de LumiSense-technologie van Acer de inhoud frame-voor-frame analyseert en vervolgens de helderheidsniveaus dynamisch aanpast voor de optimale beeldkwaliteit. Content kan ook in 3D worden geprojecteerd op 144 Hz 24P via 3D Bluray™.

De projector wordt geleverd met een vooraf geladen app-markt waarmee gebruikers kunnen genieten van een verscheidenheid aan streamingdiensten, sociale media-platforms en meer, direct uit de doos – geen kabels nodig. Gebruikers kunnen content ook draadloos spiegelen via Miracast als ze Android- of Windows-apparaten gebruiken, of via EShare als ze iOS of Android gebruiken. Een lage inputvertraging, een optie voor 240 Hz bij 1080p en twee ingebouwde 10W luidsprekers met Acer TrueHarmony™-technologie verbeteren de kwaliteit van video en audio, terwijl de EcoProjection-technologie van Acer het stroomverbruik in stand-by met maximaal 66% verlaagt en zo de levensduur van de laser verlengt tot 30.000 uur. De projector ondersteunt ook 24/7 projectie, zodat gebruikers altijd kunnen rekenen op een betrouwbare en hoogwaardige projectie.

Met een IP6X “stofdicht”-certificering, de hoogste graad die beschikbaar is voor vaste deeltjes, is de L811 een zeer duurzame projector die betrouwbare prestaties biedt, zelfs in stoffige omgevingen of buitenshuis. Gebruikers kunnen de keystones en elk van de vier hoeken van de projectie aanpassen aan de bestaande beugels of wandruimte om zo te passen in elke unieke woonruimte.

De Acer L811-projector (UL5630) is in december verkrijgbaar in de Benelux vanaf Q1 in 2022 met een verkoopadviesprijs vanaf €2299.

Nitro XV2-serie – IPS-gaming monitoren
De Nitro XV272U KF is een 27-inch WQHD-monitor met een vernieuwingsfrequentie van 300 Hz voor ongekend vloeiende beelden. AMD FreeSync™ Premium Technology verbetert de visuele prestaties nog verder door de vernieuwingsfrequentie van het scherm aan te passen aan die van de GPU, waardoor haperingen in de gameplay worden voorkomen. De lage reactietijd van 0,5 ms (G-to-G) verbetert de beeldkwaliteit nog verder doordat de onscherpte van snel bewegende objecten op het scherm vrijwel wordt geëlimineerd, zodat en bliksemsnel kan reageren op de gameplay, terwijl Acer Black Boost-technologie het gemakkelijker maakt om in donkere omgevingen details op te pikken, zoals verborgen vijanden.

De monitor is VESA DisplayHDR™ 600-gecertificeerd en maakt gebruik van 90% van het DCI-P3-kleurengamma en Delta E<1-kleurnauwkeurigheid om games er nog echter uit te laten zien. Acer's Agile-Splendor IPS-paneel biedt een hoog contrast en levendige kleuren, zelfs bij een grote kijkhoek, terwijl Acer Vision Care 3.0-technologie verschillende functies biedt die kunnen helpen bij het voorkomen van vermoeide ogen tijdens langdurig gebruik voor een comfortabelere kijkervaring. Acer LightSense detecteert bijvoorbeeld de hoeveelheid omgevingslicht in een ruimte en past de helderheid van het beeldscherm hierop aan. Acer ColorSense stemt de kleurtemperatuur van het beeldscherm af op die van de omgeving. Daarnaast is de monitor TÜV/Eyesafe-gecertificeerd.

De Nitro XV272U KF-monitor staat op een Ergostand, waarmee gebruikers de perfecte kijkhoek kunnen vinden door de monitor te kantelen, in hoogte te verstellen, te draaien en te zwenken. De monitor is ook uitgerust met de Acer Display Widget, een tool waarmee gamers automatisch de kleurinstellingen kunnen aanpassen en kunnen kiezen uit een reeks van 11 vooraf ingestelde scherm-snap-configuraties om meerdere vensters eenvoudiger op orde te houden.

De Nitro XV272U KF-monitor is begin december 2021 óf begin januari 2022 verkrijgbaar in de Benelux met een verkoopadviesprijs vanaf €699.

Acer CB273U Monitor – Professionele prestaties
De Acer CB273U is een 27-inch WQHD (2560×1440) IPS-monitor die levendige 8-bits kleuren weergeeft, waardoor deze ideaal is voor fotobewerking en ontwerpen. HDR10-ondersteuning zorgt voor diepere zwarttinten en schitterende wittinten en geeft kleuren weer met een Delta E<1-kleurnauwkeurigheid. Voor creators die ook graag gamen, maakt AMD FreeSync het spelen van games vloeiender met minder vertraging voor haarscherpe beelden, hetgeen nog wordt versterkt door een 1 ms Visual Response Boost (VRB).

De monitoren uit de CB3-serie van Acer ondersteunen een brede kijkhoek van 178 graden en zijn voorzien van een dockingstation waarmee gebruikers een perfecte, opgeruimde werkplek kunnen creëren die slechts één keer hoeft te worden ingericht. Het dock bevat een 90W USB Type-C-poort die de stroomtoevoer voor laptops ondersteunt, een RJ45 Gigabit Ethernet-poort en een ingebouwde KVM-switch die het mogelijk maakt om te schakelen tussen desktops en laptops zonder van monitor, toetsenbord of muis te hoeven wisselen.

De monitor is TÜV/Eyesafe-gecertificeerd en bevat diverse technologieën voor een zo comfortabel mogelijke kijkervaring, waaronder Acer BlueLightShield™ Pro-technologie, Acer Flickerlesstechnologie om het flikkeren van het scherm tegen te gaan en de Acer Low-Dimming -technologie. Met de Ergostand kunnen gebruikers de perfecte kijkhoek vinden door de monitor te kantelen, in hoogte te verstellen, te draaien en te zwenken.

De Acer CB273U-monitor is begin december 2021 óf begin januari 2022 verkrijgbaar in de Benelux met een verkoopadviesprijs vanaf €399.


Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.