[PR] Acer onthult TravelMate P6-serie, twee ultralichte, hoogwaardige laptops voor hybride werkstijlen


Dit artikel is een persbericht van Acer

DEN BOSCH, NEDERLAND (27 mei 2021) Acer heeft vandaag de nieuwste modellen voor haar TravelMate P6-serie aangekondigd. Een lijn van Windows 10 Pro-laptops die zijn ontwikkeld voor professionals die vaak onderweg werken. Deze duurzame en veilige laptops met een lange accuduur zijn zo gebouwd dat deze onderweg hun werk goed blijven doen, en omvatten nu een convertible optie met een Corning Gorilla® Glass®-touchscreen dat 360 graden kan worden gedraaid voor gebruik in de presentatie-, tablet-, laptop- en tentmodus. Deze laptops zijn ook voorzien van een dockable Acer Active Stylus die in combinatie met Windows Ink werkt om notities te maken en te tekenen. De nieuwe traditionele opklapbare modellen zijn bovendien vernieuwd met maximaal Intel® Core™ i7-Pro®-processoren van de 11e generatie en maken samenwerking mogelijk via een scharnierontwerp van 180 graden om de apparaten plat te leggen zodat content gemakkelijker kan worden gedeeld.

“De nieuwe Acer TravelMate Spin P6 is ideaal voor professionals die veel tijd doorbrengen in vergaderingen, omdat hij is uitgerust met functies voor het maken van aantekeningen en tekeningen, het weergeven van presentaties, het ondertekenen van contracten en het delen van video’s,” zegt James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “Zij zullen het ook waarderen dat zij meerdere dagen kunnen werken zonder dat de laptop hoeft te worden opgeladen en blij zijn met een duurzaam, licht en dun chassis dat ideaal is voor zakenreizen.”

Premium werkervaring
Het 14-inch, 16:10 FHD+ (1920 x 1200) beeldscherm met smalle randen biedt een extra grote schermruimte, zodat webpagina’s, spreadsheets en meer kunnen worden bekeken zonder veel te hoeven scrollen. Een IPS-paneel met een sRGB-kleurengammadekking van 100% levert nauwkeurige kleuren tot een kijkhoek van 180 graden. Kijkhoeken kunnen bovendien worden beperkt tot 90 graden met gebruik van het ingebouwde Acer PrivacyPanel. Een toetsenbord op volledige grootte met achtergrondverlichting maakt typen comfortabel en stelt reizigers in staat ook te werken op plaatsen met gedimd licht, zoals in de cabine van een vliegtuig. Een ultraresponsief krasvast Corning® Gorilla® Glass touchpad geeft precieze besturing.

Alle nieuwe modellen zijn uitgerust met dubbele speakers voor kristalheldere videoconferenties, terwijl een reeks van vier microfoons stemmen tot 2 meter afstand registreren en snelle en nauwkeurige spraakopdrachten mogelijk maken. Een ingebouwde slimme versterker biedt storingsvrij geluid met diepe bas, en biedt ook bescherming wanneer het volume wordt verhoogd.

Dun, licht en duurzaam
De TravelMate Spin P6 (TMP614-52) is 16,8 mm dun en weegt 1,0 kg. De TravelMate P6 (TMP614RN-52) is ook 16,8 mm dun en weegt 1,1 kg. Dat maakt beide modellen ultradraagbaar en ideaal voor professionals die veel onderweg zijn. Het chassis heeft een behuizing van magnesium-aluminiumlegering, die sterker en lichter is dan standaard-aluminiumlegeringen van dezelfde dikte. Met een lange levensduur van de batterij kunnen professionals de hele dag door werken zonder aansluiting op het net of de laptop te moeten opladen. En wanneer dat moment komt, kan met de snellaadfunctie de accu binnen een uur tot 80% worden opgeladen.

Of het nu gaat om videoconferenties terwijl een presentatie of ingewikkelde getallen in een spreadsheet worden gedeeld, de nieuwste TravelMate P6-modellen hebben genoeg kracht. Ze zijn uitgerust met de nieuwste generatie Intel® Core™ i7 vPro® processoren van de 11e generatie en een maximaal DDR4x-geheugen van 32 GB. En met een PCIe Gen3 x4 SSD van 1 TB met NVMe-technologie houden gebruikers hun werk op één plaats.

De TravelMate P6-serie, in overeenstemming met de normen MIL-STD 810H van het Noord-Amerikaanse leger, kan de stoten en schokken van airport security, valincidenten en andere ongelukjes doorstaan. De rigoureuze duurzaamheidtests worden uitgevoerd volgens strikte procedures die de weerstand tegen druk, regen, vochtigheid en extreme temperaturen van de laptop grondig testen.

Uitstekende beveiliging
De TravelMate P6 maakt gebruik van de krachtige beveiligingsfuncties van Windows 10 Pro, waaronder een vingerafdruklezer en IR-webcam om snel en veilig in te loggen via Windows Hello. Wanneer iemand vóór de computer zit, wordt met ingebouwde Acer User Sensing-technologie dit gedetecteerd, zodat de laptop kan worden gewekt of vergrendeld, en Windows Hello kan herkennen of die persoon de eigenaar is. Uit oogpunt van privacy kan de webcam van het systeem fysiek worden gesloten wanneer de webcam niet in gebruik is. Een geïntegreerde Trusted Platform Module (TPM) 2.0-chip en Intel® Active Management Technology van het Intel vPro®-platform maken veilige authenticatie mogelijk en beschermen bedrijfsgegevens.

Connectiviteit op hoge snelheid
Wi-Fi 6 en optionele 5G-connectiviteit met eSim/USim ondersteunen werkzaamheden en samenwerking buiten het kantoor. Daarnaast biedt USB 3.2 Gen 2 Type-C™ Thunderbolt™ 4 razendsnelle gegevensoverdracht met snelheden tot 40 Gbps naar aangesloten apparaten van USB Type-C, plus genoeg vermogen voor ondersteuning van 8K-beeldschermen. Ook zijn er poorten voor een MicroSD-kaart en NFC (Near Field Communication) voor het delen van content of het doen van mobiele betalingen en kan ook dienen als een powerbank voor snelle herlading.

Mobiele 5G-WiFi Acer Connect M5
De Acer Connect M5 5G Mobile WiFi-router is een draagbaar 5G-apparaat voor reizende professionals, en weegt slechts 200 gram. Met Wi-Fi 6 (802.11ax) aan boord kunnen tegelijkertijd tot 32 verschillende apparaten worden verbonden met het internet, terwijl een Gigabit LAN (Ethernet)-poort toegevoegde stabiliteit voor de verbinding biedt als dat nodig is. Het apparaat is uitgerust met een ingebouwde accu met lange accuduur die gemakkelijk kan worden opgeladen via een USB Type-C-poort.

Prijzen en beschikbaarheid
Van de Acer TravelMate P6 (TMP614-52) zijn de prijzen en beschikbaarheid nog niet bekend.
Van de Acer TravelMate Spin P6 (TMP614RN-52) zijn de prijzen en beschikbaarheid nog niet bekend.Bronnen: Acer (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.