[PR] Acer toont compacte en robuuste laptops speciaal voor onderwijs


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer heeft recent aangekondigd pc’s aan te gaan aanbieden die draaien op Windows 11 SE, te beginnen met de laptopmodellen Acer TravelMate B3 en Acer TravelMate Spin B3. Deze draagbare 11,6-inch laptops zijn ontworpen voor lange schooldagen, zijn gecertificeerd vanwege hun duurzaamheid van militaire kwaliteit en hebben een batterijduur van 12 uur. Windows 11 for Education of Windows 11 SE is vooraf geïnstalleerd op deze modellen. De behuizing van deze apparaten is vervaardigd van minimaal 14% Post Consumer Recycled (PCR) plastic.

Acer TravelMate B3 en Acer TravelMate Spin B3
De TravelMate B3 en TravelMate Spin B3 zijn uitgerust met de nieuwste Intel® Pentium® Silveren Celeron®-processoren. Deze betrouwbare laptops zijn speciaal ontworpen voor leerlingen in het basis- en het voortgezet onderwijs. De laptops zijn gecertificeerd volgens de militaire standaard MIL-STD 810H en zijn voorzien van schokabsorberende stootranden, zodat ze bestand zijn tegen een neerwaartse kracht van maximaal 60 kg en een val vanaf een hoogte van 1,22 m. Een uniek afvoersysteem beschermt de interne componenten tegen morsen. Het ontwerp met mechanisch verankerde toetsen biedt twee voordelen: beheerders kunnen het toetsenbord eenvoudig in z’n geheel vervangen, maar de afzonderlijke toetsen zijn stevig bevestigd, zodat ze niet losgemaakt kunnen worden door ‘rusteloze’ vingers.

Niet alleen zijn de laptops zeer duurzaam, ook zijn ze uitgerust met een aantal handige functies waardoor ze erg geschikt zijn voor gebruik in het klaslokaal. Intel® WiFi 6 (Gig+) met de 2×2 MUMIMO-technologie helpt bij het maken van verbindingen in omgevingen met meerdere gebruikers en via het optioneel verkrijgbare 4G LTE kunnen leerlingen ook verbinding met het internet maken wanneer ze niet in de buurt zijn van een router. Dankzij de webcam zijn de laptops geschikt voor het volgen van lessen vanuit huis. De accu gaat met een gebruiksduur van 12 uur een hele schooldag mee. De indicator aan de voorkant geeft aan of een apparaat moet worden opgeladen. Zo kunnen docenten in een oogopslag zien welke laptops bijna leeg zijn.

De Acer TravelMate Spin B3 heeft een antimicrobieel ontwerp van Acer. Naast een antibacterieel touchscreen van Corning® Gorilla® Glass is dit model uitgerust met een beschermende antimicrobiële coating (op basis van zilverionen) op oppervlakken die veel worden aangeraakt (zoals het toetsenbord, het touchpad en het gedeelte waar de handpalm op rust). Gebruikers kunnen daarnaast kiezen voor een oplaadbare Wacom AES-pen en een 5 megapixel HDR-camera aan de voorzijde. Zo kunnen scholen hun laptops nog beter afstemmen op de specifieke behoeften van hun leerlingen.

De TravelMate B3- en TravelMate Spin B3-laptops zijn tevens verkrijgbaar met Windows 11 for Education. Acer heeft nog geen prijzen of beschikbaarheid genoemd.Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.