[PR] Alienware introduceert gloednieuwe reeks gaminglaptops


Amsterdam, juni 2021 – Met de introductie van de gloednieuwe mobile gamingfamilie X-Series presenteert Alienware zijn dunste 15″ en 17″ gaminglaptops tot nu toe. De Alienware x15 en Alienware x17 zitten vol technische hoogstandjes waardoor spelers nog meer uit hun game kunnen halen. Met de nieuwe gepatenteerde koeltechnologieën biedt Alienware bovendien een antwoord op een van de grootste bottlenecks voor gamers: hun toestel dat opwarmt.

Betere cooling
Warmte is de vijand van elke gamer. De koelingsoplossingen die tegenwoordig op de markt zijn, stellen PC-bouwers echter voor dilemma’s en ze moeten altijd een compromis sluiten. Voor deze gloednieuwe 15- en 17-inch gaminglaptops spaarde de R&D-afdeling van Alienware kosten noch moeite om met nieuwe materialen en constructiemethoden een oplossing te vinden. Alienware ontwikkelde de volgende evolutie van zijn Alienware Cryo-TechTM-koeltechnologie met Element 31, een exclusief thermisch interfacemateriaal (vloeibaar Gallium-Silicone). Dit materiaal bevindt zich tussen de CPU en de thermische elementen om de warmte af te voeren en pieken in de kerntemperatuur te voorkomen die de prestaties van het systeem kunnen beïnvloeden. Het levert de X-Serie een voordeel op van maar liefst 25% in thermische resistentie. In combinatie met de HyperEfficient Voltage Regulation (voor betere prestaties tijdens langdurig gamen), de nieuwe Alienware Quad Fan (voor een betere luchtverdeling) en de Smart Fan controletechnologie, kan de gamer er zeker van zijn dat de warmte zijn gameprestaties niet beïnvloedt.

Sterke instelbare prestaties
De gloednieuwe gaminglaptops kunnen daarnaast rekenen op de recentste technologische features voor ultieme prestaties. Voorop staan de 11e generatie Intel Core H-serie mobiele processors en NVIDIA GeForce RTX 30-serie laptop GPU’s – tot een 3080. De x15 en x17 ondersteunen een maximaal grafisch vermogen van respectievelijk 110W en 165W. Met DirectX Raytracing komen de games spectaculair tot leven op het scherm (van FHD 360Hz snelheid tot 4K-UHD HDR400).

Elke gamer is anders en elke game is anders. Daarom kan hij met de TCC-offset (Thermal Control Circuit offset) een soort ‘cruise control’-limiet instellen voor de CPU-temperatuur. Hierdoor kan een gebruiker spelen (of werken) terwijl de CPU-systeemtemperatuur binnen het gedefinieerde bereik blijft. Gebruikers kunnen ook kiezen uit vijf zogenaamde “Tailored Power States” naargelang de behoefte op dat moment: Full Speed (geeft maximaal vermogen), prestatiemodus (gaat voor grafische prioriteit), gebalanceerde modus (gebalanceerde CPU/GPU), batterijbesparende modus (lage temperatuur is de prioriteit) en stille modus (akoestiek is de prioriteit).

Alle laptops uit de X-Series zijn bovendien voorzien van een Windows Hello IR-camera waarmee spelers zich via snelle biometrische gezichtsherkenning kunnen aanmelden in de games.

Dun design
De Alienware X-Series valt naast zijn prestaties op door zijn stijlvolle design. De toestellen uit de X-Series hebben een mooie vormgeving die steunt op de geëvolueerde Alienware Legend 2.0-identiteit. De contouren van zachte hoeken zorgen voor een zuivere vorm. De subtiel geplaatste verlichting op strategische elementen geeft het geheel een meer elegante en aantrekkelijke uitstraling. Door de ultradunne vormfactor is de x17 amper 20,9mm dik en de x15 maar 15,9mm. Dit is niet alleen de dunste Alienware tot nu toe, maar ook ’s werelds krachtigste 15-inch gaminglaptop die dunner is dan 16mm. Interessante feature voor wie veel onderweg is: ook de eerste Alienware 240W-lichtnetadapter heeft een kleine en lichte vormfactor, zodat gamen onderweg eenvoudig is.

Prijzen en beschikbaarheid
– Alienware x15 & x17
– Beperkte configuratie vanaf nu beschikbaar
– Volledige configuratie beschikbaar vanaf 15 juni
– x15 Adviesprijs vanaf: $1.999,99
– x17 Prijs vanaf: $2.099,99Bronnen: Alienware (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.