[PR] Alienware toont eerste gaminglaptop met CHERRY MX ultra-low-profile switches


Dit is een persbericht van Dell

De pc-game-ervaring ontstaat door je vingertoppen. Daarom zijn gamingtoetsenborden zo belangrijk: ze verbinden een gamer met de pc. Om mobiele gamers een nieuwe meeslepende gaming-ervaring te bieden, introduceert Alienware het mechanische CHERRY MX-toetsenbord op de nieuwe Alienware m15 R4. Dit is de eerste gaming laptop ter wereld die is ontworpen in samenwerking met de toonaangevende Duitse switchmaker CHERRY MX.
Onze samenwerking met CHERRY MX (ook bekend als Project X) begon meer dan drie jaar geleden. We hadden hetzelfde doel: het ontwikkelen van een ‘binaire mechanische switch-ervaring’ en deze toe te passen op een laptop – iets dat nog nooit eerder is gedaan. Hierdoor kunnen mobiele gamers nu profiteren van een mechanisch toetsenbord.

Na te hebben geëxperimenteerd met verschillende materialen en mechanische veranderingen in meer dan 160 prototypes, ontwikkelden Alienware en Cherry MX samen een 3,5 mm ultra-low-profile ontwerp met roestvrijstalen mechanische componenten voor een geweldige ervaring. Het ontwerp is geïnspireerd op de naar boven openende vleugeldeuren van de iconische DeLorean sportwagen. Het toetsenbord is zo ontworpen dat het een verlengstuk van de zintuigen van de gamer is, zodat ze hun handelingen meer nadruk kunnen geven.

Deze originele mechanische switch biedt een volledige toetsafstand van 1,8 mm in een zelfreinigend mechanisme dat is getest op 15 miljoen toetsaanslagen per toets. Naast de duurzaamheid biedt het consistente en nauwkeurige prestaties. Dankzij de tweedelige keycap-structuur en het gold-based kruispuntcontactsysteem garandeert het absolute precisie en trefzekere toetsaanslagen. Dit alles werd bereikt zonder de afmetingen van de dunste Alienware notebooks tot nu toe te veranderen.
Bovendien zorgen de full-height toetsen ervoor dat gamers snel kunnen reageren en weinig kracht hoeven te gebruiken. Ook bieden de toetsen een duidelijke akoestiek bij elke klik, zoals hier te horen. Naast dat het toetsenbord haperingen minimaliseert met 100% anti-ghosting en NKRO, kunnen gamers hun notebooks ook optimaliseren met volledig programmeerbare toetsen voor macro-toetstoewijzingen en AlienFX RGB-achtergrondverlichting per toets met maximaal 16,8 miljoen kleuren.

De dunne en krachtige Alienware m15 biedt indrukwekkende specs, waaronder Intel Core mobiele processors van de 10e generatie en NVIDIA GeForce RTX 3080 mobiele graphics. De laptop bevat ook HyperEfficient Voltage Regulation-technologie voor optimale prestaties op de lange termijn, tot 4 TB opslag, een micro-SD-kaartlezer en Thunderbolt 3 die snel via PD kan worden opgeladen. De CHERRY MX-toetsenbordconfiguratie kost €100 extra.
Om de volgende generatie pc-gaming en contentcreatie mogelijk te maken, hebben we naast NVIDIA GeForce RTX 30-serie GPU’s ook nieuwe Intel Core-desktopprocessors van de 11e generatie geïntroduceerd voor de Alienware Aurora R12 en Dell XPS Desktop. Beide desktops zijn nu beschikbaar met de Alienware Aurora R12 vanaf €1.149 en de Dell XPS Desktop vanaf €799Bronnen: Dell (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.