[PR] AMD kondigt RDNA 2 en nieuwe Advantage Laptops aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

TAIPEI, Taiwan – 1 juni 2021 – Vandaag op Computex 2021 heeft AMD verschillende krachtige nieuwe oplossingen geïntroduceerd die high-performance gaming naar een nieuw niveau tillen. De nieuwe AMD Radeon™ RX 6000M-serie mobiele graphics is ontworpen om prestaties van wereldklasse, ongelooflijke visuele getrouwheid en meeslepende ervaringen te bieden aan gaming-laptops en omvat de eersteklas Radeon RX 6800M – de snelste AMD Radeon GPU voor laptops, met hoge prestaties om 1440p gaming met ultrahoge framesnelheid overal mogelijk te maken.

AMD introduceerde ook het AMD Advantage™ Design Framework, het resultaat van een meerjarige samenwerking tussen AMD en zijn wereldwijde pc-partners om de volgende generatie premium, high-performance gaming-laptops te leveren. Door de combinatie van AMD Radeon RX 6000M-serie mobiele grafische kaarten, AMD Radeon-software en AMD Ryzen™ 5000-serie mobiele processors met exclusieve AMD slimme technologieën en andere geavanceerde systeemontwerpkenmerken, zijn AMD Advantage-systemen ontworpen om de beste game-ervaringen te leveren. De eerste AMD Advantage-laptops zullen naar verwachting vanaf deze maand verkrijgbaar zijn bij toonaangevende OEM’s.


Daarnaast heeft AMD “AMD FidelityFX Super Resolution (FSR)” onthuld, een geavanceerde ruimtelijke opschalingstechnologie die is ontworpen om framerates tot 2,5X te verhogen in geselecteerde titels met een resolutie van 4K en een hoogwaardige game-ervaring met hoge resolutie te leveren. Meer dan 10 game-ontwikkelaars zijn van plan om FSR in 2021 te integreren in hun toptitels en game-engines, en de eerste games die FSR ondersteunen, zullen naar verwachting later deze maand beschikbaar zijn.

“Er zijn de afgelopen jaren ongelooflijke vorderingen gemaakt op het gebied van gaming, met krachtige technologieën waarmee desktop-pc’s high-octane, prachtig complexe en meeslepende werelden kunnen leveren als nooit tevoren”, zegt Scott Herkelman, corporate vice president en general manager, Graphics Business Unit bij AMD. “Vandaag zijn we verheugd om de krachtige, energiezuinige AMD RDNA ™ 2-architectuur naar de volgende generatie laptops te brengen om hetzelfde niveau van hoogwaardige ervaringen en levensechte beelden voor mobiele gamers te ontgrendelen. Met AMD Advantage kunnen gamers er zeker van zijn dat deze next-gen laptops zijn ontworpen, geoptimaliseerd en speciaal gebouwd voor de best mogelijke game-ervaringen.”

AMD Radeon RX 6000M-serie mobiele grafische kaart
AMD Radeon RX 6000M-serie mobiele graphics zijn gebouwd op baanbrekende AMD RDNA 2-gamingarchitectuur en leveren tot 1,5x hogere prestaties of tot 43 procent lager stroomverbruik bij hetzelfde prestatieniveau in vergelijking met AMD RDNA-architectuur. Ze brengen ook geavanceerde technologieën zoals AMD Infinity Cache en DirectX® Raytracing (DXR) naar de volgende generatie laptops.

De AMD Radeon RX 6800M GPU is een grafische krachtpatser en biedt 1440p/120 FPS-prestaties van wereldklasse met een krachtige mix van raytracing, rekenkracht en traditionele effecten voor levensechte beelden. De AMD Radeon RX 6700M GPU biedt 1440p/100FPS gaming-prestaties, next-level beelden en efficiëntie, ontworpen voor de nieuwe generatie geavanceerde gaming- en contentcreatie-laptops. De AMD Radeon RX 6600M GPU is ontworpen om een ​​hoge verversingssnelheid van 1080p / 100FPS-gaming te leveren voor lichtgewicht laptops. De mobiele graphics van de Radeon RX 6000M-serie bieden gamers onderweg tal van baanbrekende functies, waaronder:

– AMD Infinity Cache – Tot 96 MB last-level data-cache geïntegreerd op de GPU-chip vermindert latentie en stroomverbruik om hogere spelprestaties te leveren dan traditionele architecturale ontwerpen.
– AMD Smart Access-geheugen – ontgrendelt hogere prestaties voor geselecteerde AMD-aangedreven laptops door AMD Ryzen-processors toegang te geven tot het volledige snelle AMD Radeon GDDR6 grafische geheugen.
– AMD SmartShift-technologie – verschuift laptopvermogen dynamisch tussen AMD Ryzen mobiele processors en AMD Radeon Graphics, wat zorgt voor een extra verbetering van de spelprestaties.
– AMD Radeon Chill – Energiebesparende functie die de batterij helpt sparen door de framesnelheden te regelen op basis van in-game bewegingen.
– AMD FidelityFX – AMD FidelityFX, ondersteund door meer dan 45 titels, is een open-source toolkit met visuele verbeteringseffecten voor game-ontwikkelaars, beschikbaar via AMD GPUOpen. Het bevat een robuuste verzameling gerasterde verlichtings-, schaduw- en reflectie-effecten, evenals de nieuwe AMD FidelityFX Super Resolution-technologie, die kan worden geïntegreerd in de nieuwste games met minimale prestatieoverhead.

AMD Advantage Design Framework
Met het nieuwe AMD Advantage Design Framework herdefiniëren AMD en zijn wereldwijde pc-partners high-performance mobiel gamen. AMD Advantage-laptops combineren een AMD Radeon RX 6000M-serie mobiele grafische kaart, AMD Radeon-software en AMD Ryzen 5000-serie mobiele processors met exclusieve AMD slimme technologieën, AMD FreeSync ™ Premium-gecertificeerde beeldschermen, snelle NVME-opslag, optimale thermische ontwerpen en andere geavanceerde systeemontwerpkenmerken.

AMD Advantage-laptops zijn ontworpen om de beste game-ervaringen te leveren, met nieuwe prestatie- en reactieniveaus. Verbeteringen van AMD SmartShift en AMD Smart Access Memory verbeteren de spelprestaties op deze systemen. Bovendien zijn AMD Advantage-laptops geoptimaliseerd om meer dan 100 FPS-gaming te leveren in de meest visueel veeleisende titels van vandaag, de hele dag videoweergave op batterijen (10+ uur), 144Hz + hoge verversingssnelheid, levendig heldere (300+ nits) displays, en op maat afgestemde thermiek voor een koele werking tijdens continu gamen – allemaal verpakt in gestroomlijnde laptopontwerpen.

Naar verwachting zullen er in 2021 verschillende AMD Advantage-gaminglaptops beschikbaar zijn. De ROG Strix G15/17 AMD Advantage Edition-gaminglaptops, met AMD Radeon RX 6800M GPU’s, AMD Ryzen 5900HX mobiele processors en AMD slimme technologieën, zullen naar verwachting begin begin beschikbaar zijn. Juni bij Best Buy en andere toonaangevende retailers. De OMEN 16-laptop, met AMD Radeon RX 6600M GPU’s, AMD Ryzen 9 5900HX mobiele processors en slimme AMD-technologieën, zal naar verwachting binnenkort beschikbaar zijn op JD.com. AMD Advantage-laptops van Lenovo en MSI zullen naar verwachting later dit jaar beschikbaar zijn.

AMD FidelityFX Superresolutie
AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) biedt brede ondersteuning op meer dan 100 AMD-processors en GPU’s, evenals GPU’s van concurrenten. FSR biedt vier kwaliteitsinstellingen waarmee gamers de balans tussen beeldkwaliteit en prestaties kunnen aanpassen op basis van hun voorkeuren, waardoor hoogwaardige, visueel verbluffende game-ervaringen worden geboden voor zelfs de meest veeleisende visuele functies, waaronder raytracing. FSR biedt tot 2,5x hogere prestaties in de “Performance”-modus dan gaming met native resolutie in bepaalde titels.

“AMD is een sterke partner geweest tijdens de ontwikkeling van Godfall en biedt spelers verbluffende beelden en prestaties van wereldklasse om deze eerste-in-zijn-soort, looter-slasher, melee action-RPG aan te drijven”, aldus Keith Lee, CEO van Tegenspel spellen. “Nu, met FidelityFX Super Resolution, heeft AMD nog een geweldige platformonafhankelijke functie geleverd die eenvoudig door ontwikkelaars te implementeren is en de Godfall-gemeenschap hogere prestaties biedt bij hogere resoluties met alle toeters en bellen, inclusief raytracing, helemaal omhoog.”


Bronnen: AMD (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.