[PR] AMD lanceert Radeon Pro W6000X-GPU’s voor Mac Pro


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AMD

SANTA CLARA, Californië, augustus 2021 – heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwe AMD Radeon™ PRO W6000X-serie GPU’s voor Mac Pro. De nieuwe GPU-productlijn levert uitzonderlijke prestaties en ongelooflijke visuele betrouwbaarheid voor een breed scala aan veeleisende professionele toepassingen en workloads, waaronder 3D-rendering, 8K-videocompositie, kleurcorrectie en meer.

Gebouwd op de baanbrekende AMD RDNA 2-architectuur, AMD Infinity Cache en andere geavanceerde technologieën, omvat de nieuwe grafische line-up van workstations de AMD Radeon™ PRO W6900X en AMD Radeon™ PRO W6800X GPU’s. Mac Pro-gebruikers hebben ook de mogelijkheid om te kiezen voor de AMD Radeon PRO W6800X Duo grafische kaart, een dual-GPU-configuratie die gebruik maakt van high-speed AMD Infinity Fabric interconnect-technologie om uitstekende computerprestaties te leveren.

“We hebben de AMD Radeon PRO W6000X-serie GPU’s ontwikkeld om de creativiteit van professionals te ontketenen en hen te helpen complexere en computerintensieve projecten tot leven te brengen, van het animeren van 3D-filmitems tot het samenstellen van 8K-scènes tot game-ontwikkeling”, aldus Scott Herkelman, corporate vice president en algemeen directeur, Graphics Business Unit bij AMD. “De nieuwe AMD Radeon PRO W6000X-serie zit boordevol opmerkelijke energie-efficiëntie, verbeterde rekeneenheden en een nieuwe visuele pijplijn, waardoor Mac Pro-gebruikers meer kunnen doen in minder tijd voor een breed scala aan professionele toepassingen.”

De belangrijkste mogelijkheden en kenmerken van AMD Radeon PRO W6000X-serie GPU’s zijn onder meer:

Bekroonde AMD RDNA 2-architectuur – Gebouwd op het 7nm-productieproces, biedt AMD RDNA 2-architectuur een scala aan geavanceerde functies die professionele graphics naar een nieuw niveau van prestaties en efficiëntie tillen.

High-speed GDDR6-geheugen – Tot 64 GB GDDR6-geheugen met een bandbreedte tot 512 GB/s biedt ultrahoge overdrachtssnelheden voor data-intensieve professionele toepassingen.

AMD Infinity Cache – Tot 256 MB (totaal) last-level data-cache geïntegreerd op de GPU-chip is ontworpen om latentie en stroomverbruik te verminderen.

AMD Infinity Fabric – Biedt een directe verbinding met hoge bandbreedte, lage latentie en directe verbinding tussen de lokale AMD GPU’s, waardoor snelle GPU-naar-GPU-communicatie mogelijk is die is ontworpen om te voldoen aan de creatieve workloads van vandaag.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments