[PR] AOC brengt gamingheadsets GH200 en GH300 uit in mei


Dit is een persbericht van AOC

Displayspecialist en topleverancier van gamingmonitoren AOC blijft zijn assortiment uitbreiden, nu met randapparatuur voor gamers. De gaming-expert presenteert twee over-ear headsets: de AOC GH200 en GH300, beide verkrijgbaar vanaf mei 2021.

De headsets delen dezelfde gestroomlijnde chassis, een comfortabele en lichte structuur met afneembare microfoon en 50 mm drivers. Beide modellen zijn uitgerust met gevlochten kabels met een in-line afstandsbediening en worden gepresenteerd met een opvallend ontwerp (gun-metal afwerking voor de GH200, rode afwerking voor de GH300). Terwijl de GH200 stereogeluid biedt met een 3,5 mm aansluiting, biedt de luxe GH300 daarbovenop 7.1 virtueel surround-geluid (alleen pc), een USB-aansluiting en RGB-lichteffecten.

AOC GH300 met USB en virtuele 7.1
Elke gamer die ervaring heeft met multiplayer shooter-titels zal het ermee eens zijn dat geluid net zo belangrijk is als de beelden. Met ruimtelijk geluid kunnen spelers de posities van tegenstanders bepalen en identificeren wat ze van plan zijn voordat ze de tegenstanders zelfs maar op het scherm zien. Tegenwoordig is het geluidsontwerp enorm verbeterd, waardoor de speler de nodige auditieve feedback krijgt. Dit maakt de onderdompeling die door de beelden wordt gecreëerd, af. Geluid van hoge kwaliteit is niet alleen belangrijk in FPS-titels, maar in elk genre – bijvoorbeeld in op actie-gebaseerde verhalen/RPG-titels om te genieten van de epische soundtracks en verstaanbare dialogen, en in race- of vluchtsimulatiespellen om de details van elk onderdeel van de voertuigen te horen.

Om gamers te bieden wat ze nodig hebben om hun set-up naar een hoger niveau te tillen, zijn de nieuwe headsets GH200 en GH300 van AOC uitgerust met neodymium-drivers van 50 mm, met een frequentiebereik van 20 Hz – 20 kHz en een impedantie van 32 Ω (± 15%) voor een optimale geluidskwaliteit.

Gamers zullen ook de afneembare boom microfoon waarderen, waarmee ze kunnen communiceren met hun teams in de game of in VoIP-software zoals Discord/Teamspeak. De omni-directionele boom microfoon kan optimaal worden afgesteld voor comfort en audioniveaus. Met het frequentiebereik van 100 Hz – 10 kHz, dat overeenkomt met dat van menselijke spraak, filtert het geluid bij zowel zeer lage als zeer hoge frequenties om een ​​heldere audio- en spraakkwaliteit te leveren.

Dankzij het over-ear-ontwerp worden alle externe geluiden, zoals luide pc-ventilatoren of straatlawaai, buitengesloten terwijl de oorkussens met kunstleerproteïne en memory foam zorgen voor comfortabel gebruik gedurende lange uren. De gaasbuitenkant van de driver garandeert de duurzaamheid van de headset, terwijl de verstelbare stalen hoofdband met schuifregelaar de flexibiliteit vergroot voor elk hoofdformaat en het gewicht optimaal verdeelt.

AOC GH200 met 3,5 mm jack
De AOC GH200 is voorzien van een gevlochten kabel van 2 meter en een 3,5 mm jack en wordt geleverd met een Y-splitter, zodat gebruikers de microfoon- en koptelefoonuitgangen kunnen splitsen indien nodig. Dankzij de universeel bruikbare 3,5 mm-aansluiting past deze headset perfect bij pc’s, consoles of mobiele apparaten. De in-line afstandsbediening biedt volumeregeling en microfoonschakelaars voor aan/uit. Gebruikers kunnen Windows Sonic Spatial Sound voor pc en Xbox gebruiken. De subtiele gun-metal afwerking past perfect bij andere pc-componenten en maakt de headset een aantrekkelijke keuze voor videogesprekken op afstand of online lessen.

De AOC GH300 wordt daarentegen geleverd met een USB-kabel van 2 meter. Met zijn virtuele 7.1 surround-sound mogelijkheid kunnen gamers precies bepalen waar het geluid vandaan komt in de game, waardoor hun kansen om gepast te reageren toenemen – of van films genieten terwijl ze zich volledig onderdompelen in het verhaal. Daarnaast zullen gebruikers met de geluidskwaliteit in staat zijn om studio-kwaliteit audio te reproduceren met 24 bit / 96 Khz, zodat de ervaring zo dicht mogelijk bij de echte audio van het spel ligt. Voor nog meer maatwerk bevat de metalen gaasafdekking van de GH300 RGB-verlichting met 4 modi (ademhaling, cyclisch, statisch, uit), regelbaar via de in-line afstandsbediening, die ook volumeregelaars en microfoonschakelaars voor aan/uit bevat. De led van de afneembare microfoonarm geeft aan wanneer de microfoon is gedempt, wat het dagelijks gebruik vereenvoudigt en ongewenste demping helpt voorkomen.

En tot slot zorgt de bedrade constructie van de headsets voor een solide, vertragingsvrije audioverbinding zonder problemen als compressievertraging of compressieartefacten.

De AOC GH200 en GH300 zijn vanaf mei 2021 verkrijgbaar voor respectievelijk €42,90,- en €52,90,-.Bronnen: AOC (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.