[PR] AORUS Gen4 7000s SSD wordt vanaf nu ook ondersteunt door de PS5


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Gigabyte

Augustus 2021 – GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, een toonaangevende fabrikant van moederborden en grafische kaarten, kondigt vandaag aan dat zijn AORUS Gen4 7000s SSD volledig compatibel is met de PS5 M.2-opslaguitbreiding. Met de leessnelheid van 7000 MB/s en een maximale opslagcapaciteit van 2TB die veel verder gaat dan de specificatievereisten, kunnen gebruikers genieten van de beste game-ervaring.

Verbeterd door de nieuwste generatie PCIe 4.0-controller met geavanceerde 3D-TLC NAND Flash, verhoogt de AORUS Gen4 7000s SSD meer prestaties dan de vorige generatie PCIe 4.0 NVMe SSD. Het rust een grote aluminium thermische interface uit in verschillende maten en een dubbelzijdige thermische pad met Nanocarbon-coating voor verbeterde warmteafvoer. Als reactie op de laatste aankondiging van Sony voor de compatibiliteit van M.2 SSD-opslaguitbreidingen op PS5, hebben GIGABYTE-ingenieurs de originele structuur en prestaties van de AORUS Gen4 7000s SSD verder geverifieerd als de perfecte keuze voor M.2-opslaguitbreiding voor PS5. Bovendien zorgt de leessnelheid tot 7000 MB/s ervoor dat gebruikers geoptimaliseerde gegevenstoegang en een soepelere game-ervaring hebben.

“In de huidige markt zien we dat steeds meer PS5-games een capaciteit van meer dan 100 GB innemen, wat gebruikers stoort met onvoldoende ruimte om al hun favoriete games te installeren vanwege de opslagcapaciteitsbeperking van PS5. In dit geval biedt de PCIe™ 4.0 M.2 SSD-uitbreiding een slimme oplossing voor dit probleem”, aldus Jackson Hsu, directeur van de GIGABYTE Channel Solutions Product Development Division. “AORUS Gen4 7000s SSD voldoet aan de PS5-uitbreidingsspecificaties op het gebied van uiterlijk, prestaties en thermisch ontwerp. Het biedt een grote capaciteit tot 2TB met eenvoudige installatie, waardoor gebruikers kunnen genieten van voldoende opslagruimte voor games.”

AORUS Gen4 7000s SSD’s zijn begin 2021 op de markt gebracht en gebruikers die al hebben gekocht, kunnen deze direct gebruiken voor PS5-opslaguitbreiding. GIGABYTE werkt ook de geoptimaliseerde firmware bij op de officiële site.Bronnen: Gigabyte Aorus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.