[PR] ARCTIC introduceert de Freezer 35 CPU-koelers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ARCTIC

Recent precenteerde ARCTIC de nieuwe Freezer 35-luchtkoelerfamilie. In totaal omvat de serie vier versies van de single-tower CPU-koeler voor verschillende eisen en toepassingsgebieden, waarvan de koellichamen identiek zijn qua constructie. De compacte afmetingen zorgen voor optimale RAM-compatibiliteit. Vier offset direct-touch heatpipes zorgen voor een snelle warmteoverdracht naar het koellichaam, waar de krachtige 120 mm P-ventilator met dynamische PWM-regeling de warmte efficiënt afvoert.

Opmerkelijk is het verbeterde montagesysteem van de Freezer 35-serie met geveerde schroeven, waardoor een optimale contactdruk en een gelijkmatige verdeling van de koelpasta wordt bereikt. De socket-specifieke Intel/AMD-varianten bieden een vermindering van overbodig montagemateriaal en vereenvoudigen de installatie van de koelers.

Naast de standaard Freezer i35/ Freezer A35 en de eerder geïntroduceerde A-RGB-modellen Freezer i35 A-RGB en Freezer A35 A-RGB, voegen RGB-koelers voor Intel (LGA 1700, 1200 en 115x) en AMD (AM4) zich bij de markt. De Freezer i35 RGB en Freezer A35 RGB zijn voorzien van 12 analoge RGB-leds in de ventilatorhub. Deze kunnen uniform worden aangestuurd en zijn compatibel met de gangbare RGB-normen van toonaangevende moederbordfabrikanten, waardoor een directe aansluiting via een 12 V 4-pins RGB-moederbordheader mogelijk is.

Voor continu gebruik biedt ARCTIC de beproefde CO-koelerversies Freezer i35 CO en Freezer A35 CO met dubbele kogellagers. Met dit lager hebben vervuiling en hoge temperaturen veel minder effect dan gewone glijlagers en zorgen ze voor een betrouwbare continue werking zonder in te boeten aan prestaties en duurzaamheid.

Prijzen & beschikbaarheid
De volgende Freezer 35 varianten zijn verkrijgbaar in de ARCTIC webshop en in de winkels vanaf een adviesprijs van € 33,99. De Freezer A35 zal naar verwachting begin februari beschikbaar zijn.Bronnen: ARCTIC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.