[PR] ASRock kondigt AMD Radeon RX 6600-serie grafische kaarten aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASRock

TAIPEI, TAIWAN, 13 oktober 2021 – ASRock, de toonaangevende wereldwijde fabrikant van moederborden, grafische kaarten en mini-pc’s, heeft vandaag nieuwe producten uit de Challenger-serie gelanceerd op basis van AMD Radeon™ RX 6600 GPU’s. Gebouwd op het 7nm fabricageproces, bieden de nieuwe ASRock grafische kaarten ondersteuning voor de DirectX® 12 Ultimate API, hardware-versnelde raytracing, HDMI™ 2.1, PCI® Express 4.0 en het Microsoft® Windows® 11 besturingssysteem. Met een schat aan exclusieve functies zijn de nieuwe grafische kaarten ontworpen om visueel verbluffende 1080p gaming-ervaringen met een hoge verversingssnelheid te bieden aan de middenklasse markt.

De nieuwe grafische kaarten zijn gebouwd op de baanbrekende AMD RDNA™ 2 gaming-architectuur, ontworpen om de optimale balans tussen prestaties en energie-efficiëntie te bieden. Met 32 ​​MB high-performance AMD Infinity Cache, 8 GB GDDR6-geheugen, AMD Smart Access Memory™ en andere geavanceerde functies, zijn de nieuwe grafische kaarten ontworpen om desktop-gaming-ervaringen van de volgende generatie naar de midrange-markt te brengen. Ze ondersteunen ook de AMD FidelityFX™ Super Resolution open-source ruimtelijke opschalingsoplossing, die is ontworpen om de framerates te verhogen en tegelijkertijd game-ervaringen met hoge resolutie te bieden.

ASRock AMD Radeon RX 6600 Challenger D 8GB
De ASRock AMD Radeon RX 6600 Challenger D 8GB grafische kaart is uitgerust met een ontwerp met dubbele ventilator met de exclusieve gestreepte axiale ventilator om de luchtstroom te verbeteren, evenals de Ultra-fit Heatpipe, die het thermische contactoppervlak maximaliseert voor superieure thermische efficiëntie. De metalen achterplaat versterkt de structuur van de grafische kaart en de hoogwaardige componenten van de Super Alloy grafische kaart verbeteren de stabiliteit, terwijl de fabrieksinstellingen voor overklokken betere prestaties leveren. Deze praktische eigenschappen stellen de ASRock AMD Radeon RX 6600 Challenger D 8GB grafische kaart in staat om beter te voldoen aan de behoeften van systeemintegrators en gamers.

ASRock AMD Radeon RX 6600 Challenger ITX 8GB
De ASRock AMD Radeon RX 6600 Challenger ITX 8GB grafische kaart is uitgerust met de unieke single-fan Challenger ITX koeler en de grote gestreepte axiale ventilator voor een verbeterde luchtstroom. Het biedt ook de Ultra-fit Heatpipe die het thermische contactoppervlak maximaliseert om uitstekende thermische efficiëntie te bieden in een compacte vormfactor, evenals Super Alloy grafische kaartcomponenten om de stabiliteit te verbeteren voor langdurig gebruik. Met een kleine vormfactor en veel handige functies is de ASRock AMD Radeon RX 6600 Challenger ITX 8GB grafische kaart een eersteklas keuze voor mini-pc-enthousiastelingen.Bronnen: ASRock

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.