[PR] ASRock lanceert Limited Edition Z690 AQUA en Z690 AQUA OC


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASRock

Toonaangevende wereldwijde moederbordfabrikant, ASRock, is trots om zijn nieuwste Z690 vlaggenschip moederbord aan te kondigen, de ASRock Z690 AQUA. Ontworpen om het beste van Intel® 12e generatie Core ‘K-serie’-processors te ontgrendelen, bevat de AQUA bijna elke denkbare toonaangevende functie. De Z690 AQUA ziet er net zo goed uit als hij koelt en onderscheidt zich echt van alle anderen.

Vloeistofkoeling, ARGB en OLED ingebouwd
De Z690 AQUA is voorzien van een waterkoelend monoblok dat zowel de CPU als de VRM efficiënt koelt, waardoor maximale prestaties worden gegarandeerd terwijl het systeem volledig gekoeld blijft. ASRock bevat een digitale waterlekdetector in het pakket om ervoor te zorgen dat pc-bouwers in het volste vertrouwen een legendarische watergekoelde machine kunnen maken. Elke pc-bouwer vereist adresseerbare RGB-effecten die synchroniseren met hun favoriete kleuren en hun persoonlijke stijl weerspiegelen, en de Z690 AQUA biedt ARGB-verlichting en een ingebouwd informatief OLED-scherm dat echt de aandacht trekt.

Extreem 19+1 fase 105A SPS Dr.MOS VRM ontwerp
Als aanvulling op de indrukwekkende waterkoelingshardware zorgt een krachtig 19+1-fase VRM-ontwerp met 105 Amp SPS ervoor dat de Intel® 12e generatie Core CPU altijd voldoende vermogen heeft, zelfs bij sterk overklokken. Een ongekende 12-laags PCB met 2oz koperlagen zorgt ervoor dat de Z690 AQUA een door en door een vlaggenschip-moederbord is.

Uitgebreide connectiviteit inclusief Thunderbolt 4
Zorgen voor maximale prestaties buiten het moederbord, twee Thunderbolt 4-poorten die 40 Gbps aan prestaties leveren, plus niet slechts één, maar twee USB 3.2 Gen2x2-connectoren op het voorpaneel zorgen voor een extra 20 Gbps USB-connectiviteit aan de voorkant van een pc-chassis. Met 10 Gbps AQUANTIA LAN, plus 2,5 Gbps LAN en WiFi 6E, zorgt de Z690 AQUA ervoor dat de breedste verscheidenheid van de snelste multi-gigabit-connectiviteit bij de hand is, wat uw thuisnetwerkbehoeften ook zijn.

Z690 AQUA OC – Next-level ontwerp om extreme OC-records te breken
Voortbouwend op de epische fundamenten van de Z690 AQUA, is de Z690 AQUA OC een limited edition-moederbord dat speciaal is ontworpen voor extreem overklokken. Naast de 12-laags PCB, 19+1 Digi Power Phase met 105A SPS, verhoogt een externe klokgenerator het OC-potentieel. De lay-out met twee DIMM’s – één DIMM per kanaal – zorgt voor optimale signaalroutering om het maximale DDR5 OC-potentieel te ontgrendelen. Met slechts 500 eenheden van dit ongelooflijke moederbord beschikbaar – elk met zijn eigen productienummer – maak je klaar om een ​​van ’s werelds meest exclusieve vlaggenschip-moederborden te bemachtigen!

Prijzen en beschikbaarheid
ASRock heeft nog geen precieze prijzen of datum van beschikbaarheid genoemd.Bronnen: ASRock

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.