[PR] ASRock lanceert Z590 OC Formule moederbord


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASRock

De toonaangevende wereldwijde moederbordfabrikant, ASRock, kondigt met trots de terugkeer aan van zijn OC Formula-moederbordopstelling met de door overklokkers ontworpen Z590 OC Formula, gebouwd voor Intel’s 11e generatie desktopprocessors.

ASRock heeft jarenlang de norm bepaald voor overklokken met zijn vorige OC Formula-moederborden en zijn ingenieurs hebben geleerd van de wereldberoemde overklokker Nick Shih, door ijverig te bestuderen wat ze nodig hebben om wereldrecords te breken.

ASRock’s overklokleiderschap
Gesteund door de populaire vraag van overklokkers, is de ASRock Z590 OC Formula gevuld met overklokvriendelijke specificaties zoals SMD Type DIMM-slots, een 12-laags server-grade low-loss PCB en 16 power phase 90A smart power stage-technologie.

ASRock’s SMD DIMM-slots helpen het signaalverlies te verminderen en verbeteren de RAM-stabiliteit bij hoge frequenties, zodat u het overklokpotentieel van uw geheugen kunt maximaliseren. De 12-laags server-grade PCB voorkomt het buigen van de PCB en verbetert de signaalintegriteit, wat zowel betere prestaties als systeemstabiliteit oplevert. Slimme power stage-technologieën zijn geoptimaliseerd voor het bewaken van de stroom en temperatuur van elke voedingsfase, wat betekent dat de CPU een soepele stroomtoevoer krijgt, wat resulteert in verbeterde overklokprestaties en -mogelijkheden.

Om ervoor te zorgen dat overklokkers gemakkelijk toegang hebben tot belangrijke prestatiegegevens, bevat het moederbord ook een OLED-display. Het moederbord heeft ook een OC-knop voor eenvoudige bediening van de overklokfuncties.

Snel overklokken, hardcore gaming: de Z590 OC-formule zit boordevol branchebepalende specificaties
Afgezien van ’s werelds toonaangevende overklokfuncties, heeft de Z590 OC Formula toonaangevende specificaties die iedereen, van overklokkers, gamers tot ervaren gebruikers, nodig heeft.

De WiFi 6E-technologie die zich uitstrekt tot de geheel nieuwe 6 GHz-spectrumband, waardoor meer WiFi-mogelijkheden worden geboden, zorgt voor beter en sneller internetverkeer. Het on-board 2,5Gb/s LAN-netwerk met hoge prestaties levert veel bandbreedte aan apparaten zoals NAS-back-upapparaten of stelt gamers in staat te genieten van de laagste latentie. Het bord is ook uitgerust met USB 3.2 Gen-2×2-headers, die de handigste connectiviteit bieden voor USB-opslagapparaten die supersnelle overdrachtssnelheden van 20 Gb/s ondersteunen.

PCIe4.0, de nieuwste interconnect-standaard die de bandbreedte verdubbelt die beschikbaar is met PCIe 3.0, wordt standaard op het bord geleverd om ervoor te zorgen dat SSD’s en GPU’s optimaal presteren. Voor de rijkste en helderste audio op de markt heeft de Z590 OC Formula ESS 9218 DAC Wima-audiocaps ingebouwd die echte HiFi-audio zonder vervorming levert voor een kristalheldere audiokwaliteit, en met de 112dB THD + N is er ondersteuning voor een hogere impedantie voor maximaal 600 ohm bij gebruik van een hoofdtelefoon.

Met het veelzijdige Z590 OC Formula-moederbord kunnen gebruikers overklokwereldrecords breken, met Nick Shih’s geheime overklokprofielen en nog veel meer. Gebruikers kunnen overklokrecords halen en grenzen verleggen in de populairste games op de markt met ondersteuning voor high-end GPU’s dankzij de PCIe 4.0-verbinding, genieten van kristalhelder geluid tijdens het gamen met de ESS 9218 DAC Wima-audiocaps, en ondersteunt ultrasnelle randapparatuur van USB 3.2 Gen-2×2 tot 2,5 Gb/s LAN-internetconnectiviteit aan boord met lage latentie.Bronnen:

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.