[PR] ASUS kondigt beschikbaarheid van 28-inch TUF Gaming-monitor aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

TAIPEI, Taiwan, 5 augustus 2021 — ASUS heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van TUF Gaming VG28UQL1A, een gamingmonitor ontworpen voor pc en consoles van de volgende generatie.

Dit 28-inch scherm heeft een Fast IPS-paneel en ondersteunt tot 4K 144 Hz gaming met een reactietijd van 1 ms grijs naar grijs (GTG) en Display Stream Compression (DSC)-technologie, en biedt native 4K 120 Hz gaming zonder chroma subsampling op de nieuwste consoles via HDMI® 2.1. Compatibel met NVIDIA® G-SYNC®, ondersteunt het ook AMD FreeSync™ Premium en ASUS Extreme Low Motion Blur Sync (ELMB Sync) om vegen en bewegingsonscherpte te elimineren voor vloeiende en responsieve gameplay. Bovendien zorgt ASUS Variable Overdrive-technologie voor consistent vloeiende beelden bij variabele framesnelheden.

Uitzonderlijke gaming-beelden op pc en console
TUF VG28UQL1A heeft een HDMI 2.1-poort die native 4K 120 Hz-beelden (4:4:4) mogelijk maakt bij het spelen op de nieuwste gameconsoles. Een Auto-Low-Latency-modus helpt inputlag te verminderen om extreem vloeiende gameplay te garanderen, en Variable Refresh Rate (VRR)-technologie voorkomt tearing en stotteren voor een volledig meeslepende next-gen console-game-ervaring. Bovendien biedt een DisplayPort™ 1.4-verbinding stabiele 144 Hz-beelden, met DSC-technologie die ultra high-definition videostreams met hoge snelheden verwerkt, zodat er geen merkbaar verlies in beeldkwaliteit is bij gamen op pc.

Supersoepele gameplay
TUF Gaming VG28UQL1A is voorzien van ASUS ELMB Sync-technologie en een grijs-naar-grijs (GTG) responstijd van 1 ms. ELMB Sync maakt het gelijktijdig gebruik van ELMB en variabele verversingssnelheidstechnologieën mogelijk voor vloeiende en responsieve gameplay. De monitor is compatibel met G-SYNC en kan ook een combinatie van FreeSync Premium en Variable Overdrive-technologieën gebruiken om supersoepel gamen bij variabele framesnelheden te garanderen.

Uitstekende kleuren met op hardware gebaseerde Low Blue Light-technologie
High Dynamic Range-technologie met VESA DisplayHDR™ 400-certificering en een 90% DCI P3-kleurengamma zorgen voor uitstekende kleurprestaties met TUF Gaming VG28UQL1A. Bovendien helpt de ingebouwde Low Blue Light-technologie de ogen van gebruikers te beschermen tegen mogelijk schadelijk blauw licht, zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit. Er is ook Flicker-Free-technologie die helpt voorkomen dat lage helderheidsniveaus leiden tot snel knipperen van de LED-achtergrondverlichting, waardoor vermoeide ogen worden geminimaliseerd voor een comfortabelere kijkervaring.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.