[PR] ASUS kondigt geheel nieuwe ExpertBook B5-modellen aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft vandaag twee nieuwe toevoegingen aangekondigd aan de ultralichte, kilogramklasse ExpertBook laptop B5-serie – ExpertBook B5 (B5402C) en ExpertBook B5 Flip (B5402F).

De nieuwe ExpertBook B5-modellen zijn verkrijgbaar in zowel traditionele clamshell- als 360°-converteerbare vormen voor ultieme draagbaarheid, flexibiliteit en helderheid. Ze zijn voorzien van uitgebreide 14-inch beeldschermen als aanvulling op de bestaande populaire 13-inch ExpertBook B5-modellen, wat een uitgebreide reeks voor bedrijven oplevert.

De nieuwe 14-inch ExpertBook B5- en B5 Flip-laptops hebben een nauwkeurig vervaardigd en minimalistisch chassis dat de grenzen van lichtheid verlegt. Zowel de boven- als de onderkant zijn gemaakt van puur aluminium, terwijl het gebied rond het toetsenbord is gevormd met een magnesium-aluminiumlegering. De eersteklas materialen en zorgvuldige constructie houden het gewicht beperkt tot slechts een vederlichte 1,25 kg, terwijl ze ervoor zorgen dat de machines klaar zijn voor het dagelijkse gebruik op kantoor of onderweg.

Boordevol kracht: tot Intel Core i7, Iris Xe graphics, 48 ​​GB RAM, WiFi 6E en dubbele 2 TB SSD
ExpertBook B5 en B5 Flip zijn klaar om te presteren, met een tot Intel® Core™ i7-processor met Iris® Xe graphics, 48 ​​GB RAM en WiFi 6E — voor snel en responsief computergebruik, uitstekende grafische prestaties en ultrasnelle draadloze netwerken. Ze beschikken ook over twee SSD’s voor een capaciteit van maximaal 2 TB en lezen en schrijven met extreem hoge gegevenssnelheden. Deze schijven ondersteunen ook RAID 0/1-technologie voor een snellere werking of verbeterde gegevensbetrouwbaarheid.

Compromisloze connectiviteit: Thunderbolt 4, microSD, Ethernet en HDMI
Deze nieuwste ExpertBook B5-modellen zijn geladen met I/O-poorten om naadloze connectiviteit te garanderen met een breed scala aan zowel moderne als oudere apparaten.

Elk model bevat de allernieuwste Thunderbolt™ 4 met ondersteuning voor de next-level USB4-interface, 40 Gbps gegevensoverdrachtsnelheden, drievoudige 4K-weergave-uitvoer en snel opladen, plus een microSD-kaartlezer, Ethernet-poort, USB Type-A en een HDMI® uitvoer. Er is zelfs een geïntegreerde RJ45 Ethernet-poort, met een uniek MAC-adres voor eenvoudig apparaatbeheer.

Levendig, veelzijdig scherm: antireflectiecoating, plus aanraakgevoelige, 360°-draaibare optie
De 14-inch schermen op de ExpertBook B5 en B5 Flip bieden uitgebreide weergavemogelijkheden voor schitterende beelden en efficiënte productiviteit.

De schermen zijn helder, helder en levendig en afgewerkt met een antireflectiecoating om storende reflecties te voorkomen, zodat de gebruiker zich op zijn werk kan concentreren. Het scherm van de B5 Flip is aanraakgevoelig en ondersteunt zowel vinger- als stylusinvoer om aan elke behoefte te voldoen. Een optionele stylus in de garage is altijd binnen handbereik, met slechts 15 seconden opladen voor voldoende stroom voor 45 minuten gebruik.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de ExpertBook B5 Flip een 360 ° omklapbaar scharnier, waardoor hij op verschillende manieren kan worden gebruikt, zowel in tent- als tabletmodus. Dit maakt het ideaal voor directe samenwerking of voor het delen van inhoud of presentaties.

Dagelijkse efficiëntie en veiligheid: AI-ruisonderdrukking, NumberPad, vingerafdruksensor en meer
Wanneer het tijd is om te werken, stellen zowel de B5 als de B5 Flip de gebruiker in staat om uit te blinken, met een reeks functies om zowel de productiviteit als de veiligheid te verbeteren. Elk model is klaar voor professionele conferenties, met een sneltoets om de tweerichtings, AI-aangedreven ruisonderdrukkende microfoon te activeren, een functie die gebruikmaakt van geavanceerde machine learning-technieken om kristalheldere communicatie te garanderen. De technologie omvat zowel een upstream-functie om ruis rond de spreker te filteren, als een downstream-functie om ruis van de persoon aan de andere kant van het gesprek te elimineren.

ASUS NumberPad is ook optioneel bij ExpertBook B5 of B5 Flip. Dit is een LED-verlicht numeriek toetsenblok dat perfect is voor het kraken van cijfers. Met slimme software kan de muisaanwijzer worden bestuurd, zelfs als NumberPad is geactiveerd.

Bedrijfsbeveiliging is een ander kernaspect van de nieuwe ExpertBook B5-modellen. Ze profiteren van robuuste beveiligingsfuncties om ervoor te zorgen dat vertrouwelijke en privégegevens niet uitlekken. Een geïntegreerde vingerafdruksensor, een IR-camera voor gezichtsaanmelding, een fysiek webcamschild en een optionele TPM 2.0-chip houden aanvallers weg van privégegevens. Er is zelfs een geïntegreerd Kensington-slot, waardoor ze snel en eenvoudig te beveiligen zijn.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.