[PR] ASUS kondigt NVIDIA GeForce RTX 3080 12 GB grafische kaarten aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft recent de ROG Strix en TUF Gaming GeForce RTX™ 3080 12GB grafische kaarten aangekondigd die 2 GB meer VRAM bevatten dan hun voorgangers. De NVIDIA® GeForce RTX 30-serie grafische kaarten van ROG en TUF Gaming zijn al enkele van de meest begeerde PC DIY-componenten op de markt, en deze nieuwe toevoegingen leggen de lat hoger met extra VRAM. Voor de beste 4K-game-ervaring van vandaag – en gemoedsrust morgen, aangezien de VRAM-vereisten voor games steeds hoger worden – zijn dit de beste GeForce RTX 3080-kaarten voor elke build.

Uitzonderlijke prestaties, koeling en stijl
De nieuwste verfijningen en innovaties op het gebied van luchtkoeling onderscheiden de ROG Strix GeForce RTX 3080 12GB van de concurrentie. Net als het vorige model heeft deze grafische kaart een enorme koelplaat met 2,9 slots, gehuld in een hoekige omhulling met een adresseerbare RGB LED-array over de volledige lengte aan de linkerrand. Een koeluitsparing op de robuuste metalen achterplaat over de volledige lengte helpt de warmte af te voeren in het natuurlijke luchtstroompad van de behuizing.

Drie Axial-tech ventilatoren die in een tegengesteld draaiend patroon zijn gerangschikt, leveren een gestage luchtstroom door de vinstapel met hoog oppervlak. Met hun hogere bladaantallen bieden deze ventilatoren zowel verhoogde statische druk als luchtstroom, terwijl ze toch een fluisterstille werking behouden. De buitenste ventilatoren gebruiken gekerfde barrièreringen om turbulentie te beheersen, en de centrale ventilator heeft een stevige barrièrering om een ​​directe luchtstroom naar de heetste delen van het koellichaam te garanderen. Voor een onopvallende dagelijkse werking bij inactiviteit of lichte belasting, vallen de ventilatoren in de 0 dB-modus. FanConnect II-headers zorgen ervoor dat de ventilatoren van de behuizing een frisse wind kunnen blazen, precies wanneer dat nodig is.

NVIDIA Ampere-architectuur biedt enorme prestatieverbeteringen van generatie op generatie, en een onderdeel van die boost komt van een groter stroomverbruik. Dankzij de opnieuw ontworpen ROG Strix-koellichaam en PCB kan de kaart die verbeterde prestaties ondersteunen met grote hoeveelheden onbewerkt elektrisch vermogen. Om de overklokruimte en de systeemstabiliteit te maximaliseren, trekken drie acht-pins PCI Express®-voedingsconnectoren rechtstreeks stroom van de PSU voor minder stress op het moederbord, en een circuit met transiëntdetectie met hoge resolutie bewaakt de stroomtoevoer voor dips die een negatieve invloed kunnen hebben stabiliteit van het systeem.

Uitstekende gaming en onopvallende stijl
De nieuwe TUF Gaming GeForce RTX 3080 12GB is meer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een ingetogen maar krachtige grafische kaart voor hun volgende doe-het-zelf pc-build. De verduisterde koelmantel van geborsteld aluminium bovenop deze krachtige kaart geeft hem een ​​zelfverzekerde, uitgeklede stijl die gemakkelijk coördineert met een breed scala aan componenten – vooral uitrusting in de TUF Gaming Alliance.

Die lijkwade herbergt een drietal Axial-tech-fans en zit bovenop een dik koellichaam met 2,7 slots. Net als bij de ventilatoren op de ROG Strix-kaart, kunnen deze ventilatoren bij inactiviteit in een 0 dB-modus vallen voor een stille werking. Een koeluitsparing in de aluminium achterplaat over de volledige lengte helpt de warmte in het natuurlijke luchtstroompad van de behuizing te stromen. Voor een vleugje stijl is er een Aura RGB LED-accent op de kaart dat kan worden gesynchroniseerd met andere Aura Sync-apparaten.

Net als de originele TUF Gaming GeForce RTX 3080-kaart, is de nieuwe variant met meer geheugen van binnen en van buiten gebouwd voor betrouwbare prestaties. Auto-Extreme assemblagetechnologie, gebruikt voor zowel TUF Gaming- als ROG Strix-kaarten, plaatst en soldeert componenten nauwkeurig om de betrouwbaarheid en bouwkwaliteit te vergroten – allemaal zonder menselijke tussenkomst. Bovendien zijn de extra stevige condensatoren met een lange levensduur in het subsysteem voor stroomvoorziening bestand tegen slopende omstandigheden, en een testregime van 144 uur in de fabriek zorgt ervoor dat elke kaart klaar is om te presteren.

Beschikbaarheid & nog geen prijzen
De ASUS ROG Strix GeForce RTX 3080 12GB en TUF Gaming GeForce RTX 3080 12GB zullen eind januari 2022 beschikbaar zijn in de Benelux.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments