[PR] ASUS kondigt ondersteuning aan voor NVIDIA RTX A2000 GPU en Omniverse Enterprise


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

2021/08/11, Taipei, Taiwan, augustus 2021 — ASUS, het leidende IT-bedrijf op het gebied van servers en werkstations dat de branche overtreft op het gebied van klantwaarde en prestaties met meer dan 783 benchmark-wereldrecords, heeft vandaag aangekondigd dat ASUS alle huidige servers en werkstations de nieuwste NVIDIA® zullen ondersteunen RTX™ A2000 GPU’s, gelanceerd door NVIDIA op SIGGRAPH 2021. ASUS bevestigde ook dat het zal blijven samenwerken met NVIDIA om het NVIDIA Omniverse™ Enterprise-platform te ondersteunen om uitgebreide oplossingen te bieden voor zakelijke en externe collaboratieve workloads.

“Ondersteuning van NVIDIA RTX A2000 GPU en Omniverse Enterprise zal leiden tot grote verbeteringen voor workloads van verschillende groottes en industrieën”, zegt Robert Chin, General Manager van Server Business Unit bij ASUS. “De A2000-aangedreven werkstations stellen makers, ontwerpers en ingenieurs in staat om hun workflowmogelijkheden in virtuele samenwerkingsomgevingen te verbeteren en te versnellen.”

“Met de uitgesproken verschuiving naar hybride werk moeten kunstenaars en makers overal kunnen samenwerken”, zegt Richard Kerris, vice-president van het Omniverse-ontwikkelingsplatform bij NVIDIA. “Ondersteuning van ASUS geeft meer professionals toegang tot NVIDIA RTX A2000-aangedreven werkstations en Omniverse Enterprise.”

ASUS-werkstations en servers bieden NVIDIA RTX A2000-ondersteuning
De nieuwe NVIDIA RTX A2000 GPU is gebouwd op de NVIDIA Ampere-architectuur en biedt realtime raytracing, geavanceerde graphics, versnelde AI en PCI Express® 4.0-ondersteuning in een compact, energiezuinig ontwerp. Dit stelt ASUS-servers en werkstations in staat om grotere GPU-computing-mogelijkheden te leveren, en verhoogt de algehele GPU-renderingtoepassingen, evenals het verbeteren van externe kantooractiviteiten.

ASUS-werkstations die de NVIDIA RTX A2000 GPU ondersteunen, zijn onder meer E900 G4, Pro E800 G4, E700 G4 en Pro E500 G6. Dit vertegenwoordigt een reeks van zowel single- als dual-socket-systemen, plus ondersteuning voor meerdere GPU’s, waardoor ze perfecte keuzes zijn voor ontwerpers, ingenieurs en makers van inhoud. ASUS-servers aangedreven door de nieuwste 3e generatie Intel® Xeon® schaalbare processors en AMD EPYC™ 7003-processors ondersteunen ook NVIDIA RTX A2000 GPU’s volledig.

ASUS biedt doorlopende ondersteuning NVIDIA Omniverse Enterprise met huidige en toekomstige portfolio
Geselecteerde ASUS-servers zijn speciaal gebouwde, NVIDIA-Certified™-ontwerpen om HPC-, AI- en virtualisatietoepassingen te versnellen en zijn gevalideerd voor optimale prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. ASUS zal ook het NVIDIA Omniverse Enterprise-platform ondersteunen met toekomstige gevalideerde producten, waarmee een uitgebreid ecosysteem wordt opgebouwd dat ASUS-servers, werkstations, notebooks, desktops en monitoren omvat. Het is de bedoeling van het bedrijf om makers, ontwerpers en ingenieurs te ondersteunen bij het versnellen van hun workflows via dit samenwerkingsplatform dat interoperabiliteit met één klik biedt tussen toonaangevende softwaretools in de industrie en naadloze samenwerking in gedeelde virtuele ruimtes mogelijk maakt.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments