[PR] Asus kondigt samenwerking met Silicom en Intel aan voor 5G-systemen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Asus

Taipei, Taiwan, juni 2021 — ASUS, het toonaangevende IT-bedrijf op het gebied van servers en werkstations dat met meer dan 759 benchmark-wereldrecords op SPEC.org aan kop staat in de branche, heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met Silicom en Intel® om de commerciële implementatie van 5G Open Radio Access Network (O-RAN) op grote schaal en bieden netwerkoperators de mogelijkheid om de beste hardware en software te mixen en matchen om 5G-omgevingen te bouwen van de O-RAN tot de kern.


ASUS, Silicom en Intel: werken samen om kant-en-klare O-RAN-oplossingen te creëren
Silicom, een toonaangevende leverancier van hoogwaardige netwerk- en data-infrastructuuroplossingen, breidt zijn 4G/5G-investeringen uit naar Open RAN-oplossingen en ASUS is betrokken geweest bij de vroege ontwikkelingsfasen van het serverontwerp om Silicom’s bekende TimeSync te optimaliseren en FEC-technologieën voor de systemen.

“Silicom richt zich op het leveren van innovatieve oplossingen voor de O-RAN-markt, waaronder 4G- en 5G L1-versnelling en TimeSync-oplossingen”, zegt Oren Benisty, Silicom’s EVP Strategic Sales, “De samenwerking met ASUS zal serviceproviders een DU-systeem geven dat klaar is voor 5G PoC’s met zowel fronthaul- als backhaul-mogelijkheden”.

ASUS-servers: R&D van wereldklasse levert betrouwbare oplossingen en versnelde time-to-market
ASUS demonstreert zijn R&D-capaciteiten van wereldklasse voor deze 5G O-RAN-oplossing door servers te leveren die een breed scala aan opslagtemperaturen ondersteunen, waardoor geoptimaliseerde prestaties mogelijk zijn in een breed scala aan besturingsomgevingen, inclusief buiteninstallaties. ASUS heeft meer dan 5.000 R&D-specialisten om een ​​breed scala aan productaanbiedingen te ondersteunen, van datacenters tot AI- en IoT-toepassingen, en onze R&D wordt toevertrouwd om diepgaande onderzoeken en beoordelingen van klantgebruik uit te voeren op de belangrijkste software- en hardwaretechnologieën en -modules.

In dit project brengt ASUS, als een langdurige strategische alliantiepartner van Intel, bewezen expertise in innovatief serverontwerp in, wat krachtige prestaties mogelijk maakt op de nieuwste 3e generatie Intel Xeon® schaalbare processors met Intel Deep Learning Boost-technologie voor geïntegreerde AI-versnelling, plus voordelen van een voor netwerken geoptimaliseerde Intel-chipset aan boord.

ASUS biedt een uitgebreide reeks applicatie-geoptimaliseerde serversystemen met 3e generatie Intel Xeon schaalbare processors met innovatieve technologieën, waaronder multi-node (RS720Q-E10), high-performance (RS720-E10 & RS700-E10) en GPU-density (ESC4000 -E10) servers. De voor het netwerk geoptimaliseerde CPU’s worden ingezet in een uitgebreide portfolio van 5G en intelligente edge-systemen, en deze ASUS-servers maken gebruik van de hogere bandbreedte van PCI Express® 4.0, terwijl ze meerdere netwerkopties bieden om te voldoen aan telecomstandaardvereisten. ASUS biedt ook op verzoek klantverificaties voor Silicom’s TimeSync- en FEC-adapters, waardoor onze klanten eenvoudig herconfigureerbare netwerkopties bieden om vrijwel elke installatie te ondersteunen. Daarnaast levert ASUS verbeterde server- en infrastructuurbeveiliging door de integratie van op FPGA gebaseerde Intel Platform Firm Resilience (PFR)-technologie als de platform Root-of-Trust-oplossing voor firmware-veerkracht, plus consistente detectie van firmwarebedreigingen om beveiligingsaanvallen te voorkomen en te herstellen, plus andere hardware-verbeterde beveiligingsmogelijkheden, waaronder Intel SGX en encryptieversnelling voor gegevensprivacy en bescherming.


Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments