[PR] ASUS kondigt TUF Gaming Capture Box-FHD120 aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

ASUS heeft recent de TUF Gaming Capture Box-FHD120 aangekondigd, gemaakt om professionele streaming te leveren voor console- en pc-gamers. Of gebruikers nu streamen vanaf een pc of console, de nieuwe FHD120 staat klaar om hen te helpen hun gameplay te delen met gelijkgestemde spelers, een paar vrienden of honderden bewonderende fans.

Net als de TUF Capture Box CU4K30 is de FHD120 een compact, gebruiksvriendelijk apparaat dat is ontworpen met de geest van TUFness in gedachten. Gebruikers kunnen het zonder nadenken achter een bureau verbergen, of ze kunnen het in al zijn glorie weergeven met een ARGB-logo om een ​​beetje flair toe te voegen. Het is ook klein genoeg om in een tas te passen om onderweg te streamen. De TUF Gaming Capture Box-FHD120 kan worden gebruikt met pc’s, consoles of zelfs DSLR-camera’s, en is gecertificeerd voor gebruik met Open Broadcaster Studio (OBS™), hoewel hij ook kan worden gebruikt met andere video-opnamesoftware die de voorkeur heeft.

In tegenstelling tot de CU4K30 is de nieuwe TUF Gaming Capture Box-FHD120 echter ontworpen om 1080p-video vast te leggen met een ultravloeiende 120 frames per seconde, waardoor gebruikers beelden met hogere framerates kunnen leveren voor veeleisende doelgroepen. Met een ingebouwde hardware scaler kan de FHD120 zelfs downscaling en upscaling aan (tot 1080p), waardoor handmatige beeldaanpassing in software overbodig is. Gebruikers kunnen eenvoudig een gewenste resolutie selecteren in OBS, en de TUF Capture Box doet de rest. HDMI-doorvoer maakt 4K bij 60 Hz of 1080p bij 120 Hz mogelijk, zodat gebruikers kunnen beslissen of ze een hoge resolutie of hoge framerates op hun eigen scherm willen.

De TUF Capture Box-FHD120 biedt twee HDMI 2.0-poorten, één voor invoer en één voor uitvoer, evenals een USB Type-C®-poort. Net als de CU4K30 is de FHD120 geschikt voor USB Video Class (UVC), zodat gebruikers hem rechtstreeks kunnen aansluiten op een USB 3.2 Gen 1-poort en beginnen met het overzetten van onbewerkte, ongecomprimeerde video voor de beste streamingkwaliteit – geen extra stuurprogramma’s of hulpprogramma’s vereist. Met twee 3,5 mm-aansluitingen aan de voorkant kunnen gebruikers respectievelijk hun headset en gamecontroller aansluiten. Met deze bijzonder handige functie kunnen gebruikers rechtstreeks commentaar aan hun gameplay toevoegen via de opnamebox, de rest van de chat van hun feest opnemen en audio doorgeven aan een gamecontroller.

Met de nieuwe ASUS Video Capture Console-software kunnen gebruikers de FHD120 ook naar hun eigen specificaties configureren. Ze kunnen het volume van de invoer en de audio van de headset aanpassen, HDCP-detectie uitschakelen en de ARGB-verlichting regelen. En deze verlichting is niet alleen cosmetisch; de Video Capture Console-software kan de verlichting van de FHD120 gebruiken om gebruikers te waarschuwen voor HDCP- of EDID-waarschuwingen en welke kabels momenteel zijn aangesloten en gedetecteerd. Als een headset niet helemaal is aangesloten, of een USB-verbinding werkt met snelheden van 2.0, laat het statuslampje gebruikers weten.Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.