[PR] ASUS kondigt verkrijgbaarheid ProArt PA148CTV aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Asus

ASUS kondigde onlangs de beschikbaarheid aan van ProArt Display PA148CTV, een draagbare 14-inch FHD-monitor met een IPS-antireflectiepaneel en capacitieve 10-punts multitouch. Hijis ontworpen voor videomakers, is ’s werelds eerste Calman Verified draagbare monitor en biedt 100% sRGB en 100% Rec. 709 kleurruimten. De ProArt Display PA148CTV is ook in de fabriek voorgekalibreerd met een Delta E <2 kleurverschil voor uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid. De ASUS Dial en Virtual Control Panel zijn ontworpen om te werken met compatibele Adobe-software en bieden gebruikers bedieningselementen en snelkoppelingen om hun workflow te stroomlijnen. Gebruikers kunnen de bètaversie van ASUS Dial en Virtual Control Panel downloaden van de ASUS-website. Bovendien heeft de ProArt Display PA148CTV een gebruiksvriendelijk ontwerp en bevat het een micro HDMI®- en twee USB-C®-poorten, een verstelbare metalen standaard en een statiefaansluiting.

Levensechte kleuren
Kleurprofessionals vertrouwen op kleuraccurate displays om ervoor te zorgen dat hun creaties worden weergegeven zoals bedoeld. De Calman Verified ProArt PA148CTV is in de fabriek voorgekalibreerd voor een Delta E <2 kleurwaarde en beschikt over 100% sRGB en 100% Rec. 709 kleurruimten voor uitzonderlijke kleurreproductie. Elk ProArt-scherm ondergaat nauwgezette tests om een ​​vloeiende kleurgradatie en de allerbeste beelden te garanderen. Tienpunts multitouch-paneel
Het touchscreen dat wordt gebruikt in de ProArt PA148CTV kan tot 10 contactpunten tegelijkertijd herkennen, wat een zeer nauwkeurige en ultra-responsieve aanraakervaring mogelijk maakt. Het biedt makers van inhoud een gemakkelijke en effectieve manier van werken, vooral wanneer ze niet op kantoor of in de studio zijn.

Handig ontwerp
Twee USB-C-poorten leveren audio-, video- en stroominvoer via één kabel; er is ook een micro-HDMI-poort om verbinding te maken met verschillende invoerbronnen.
De ProArt PA148CTV heeft een statiefaansluiting waarmee gebruikers het op een statief kunnen monteren, evenals een verstelbare standaard die het ondersteunt om comfortabele kijkhoeken en werkposities te bieden tijdens het werken. De bijgeleverde stijlvolle leren hoes beschermt hem tijdens transport.

Bewerk met precisie
De ProArt PA148CTV is voorzien van ASUS-exclusieve ProArt Preset- en ProArt Palette-software. ProArt Preset biedt meerdere modi voor snelle aanpassing van het kleurengamma, waardoor het gemakkelijk is om kleuren te beoordelen en foto’s en video’s te bewerken. ASUS ProArt Palette stelt gebruikers in staat om talloze weergaveparameters aan te passen, waaronder kleurtint, temperatuur en gamma-aanpassing, via intuïtieve schermmenu’s. Het bevat ook tweepunts grijstinten-schuifregelaars voor alle zes kleuren – rood, groen, blauw, cyaan, magenta en geel – waardoor gebruikers meer flexibiliteit hebben dan veel concurrerende monitoren.

Prijzen en beschikbaarheid
Hoewel Asus zelf nog geen prijzen of precieze beschikbaarheid bekend heeft gemaakt, is de ProArt PA148CTV inmiddels voor ongeveer €450 verkrijgbaar.Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.