[PR] ASUS kondigt ZenScreen MB16ACV aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Asus

ASUS heeft vandaag de ZenScreen MB16ACV aangekondigd, een 15,6 inch FHD draagbare monitor met een antireflecterend IPS-paneel en een supersmalle rand. Het is ’s werelds eerste draagbare monitor met een langdurige antibacteriële behandeling met ionisch zilver ingebed in de rand en achterkant van de monitor om bacteriegroei en -aanhechting tot 99,9% te remmen. De behandeling voldoet aan de testnormen JIS Z 2901 en ISO 22196 om de verspreiding van schadelijke bacteriën mogelijk te verminderen en gebruikers onderweg veilig te houden.

Deze slanke draagbare monitor weegt slechts 0,83 kg, heeft een ultradun profiel van 10,5 mm en maakt gebruik van een innovatieve USB-C® hybride signaaloplossing voor compatibiliteit met laptops via USB Type-C en Type-A. Het ondersteunt ASUS DisplayWidget-software die de oriëntatie van de monitor detecteert en automatisch schakelt tussen landschaps- en portretmodi. Voor extra gemak is de ZenScreen MB16ACV voorzien van een uitklapbare standaard en statiefaansluiting.

Antibacteriële behandeling
De ZenScreen MB16ACV is ’s werelds eerste draagbare monitor met een ionische zilverbehandeling ingebed in de randen en achterkant van de monitor om langdurige antibacteriële bescherming te bieden en bacteriegroei en hechting tot 99,9% te remmen om belangrijke delen van de monitor schoon en hygiënisch te houden . Deze behandeling is getest volgens de JIS Z 2801 en ISO 22196: 2011 meetnormen voor antibacteriële activiteit en vermindert mogelijk de verspreiding van schadelijke bacteriën.

Werk comfortabel
De ZenScreen MB16ACV maakt gebruik van een innovatieve USB-C hybride signaalverbinding die zowel stroom- als videosignalen verwerkt via één enkele kabel. Het omkeerbare ‘any-way-up’-ontwerp maakt snelle verbindingen met laptops en andere compatibele apparaten mogelijk, ondersteunt DisplayPort Alternate-modus en USB 3.0-signalen en bevat een stuurprogramma voor ondersteuning van USB Type-A.

Een uitklapbare standaard houdt de monitor rechtop op een plat oppervlak, waardoor eenvoudige kantelaanpassingen mogelijk zijn om comfortabele kijkhoeken en werkposities te garanderen. Voor extra gemak is er ook een 1/4 inch schroefdraadaansluiting aan de achterkant om de ZenScreen MB16ACV aan een statief of tafelmontage te bevestigen.

Bij aansluiting op een laptop, detecteert ASUS DisplayWidget-software automatisch de oriëntatie van de ZenScreen MB16ACV en schakelt tussen landschaps- en portretmodi. De eerste is ideaal voor presentaties en spreadsheets, terwijl de laatste een perfect overzicht biedt van documenten, boeken of websites.

Einde persbericht

Asus heeft nog geen specifieke prijzen of beschikbaarheid opgegeven.



Bronnen: Asus (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.