[PR] ASUS kondigt ZenWiFi ET8 aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Asus

TAIPEI, Taiwan, juli 2021 — ASUS heeft vandaag de ZenWiFi ET8 aangekondigd, een baanbrekend WiFi 6E mesh-netwerksysteem dat is ontworpen om naadloze, hoogwaardige WiFi te leveren aan het hele huis.

ASUS ZenWiFi ET8 is de mesh-netwerkoplossing voor de huidige huishoudens met veel apparaten, bandbreedte-hongerige inhoud en overbelaste frequentiebanden. ZenWiFi ET8 bevat Broadcom WiFi 6E-technologie, met een nieuwe 6 GHz-frequentieband met maximaal zeven extra 160 MHz-kanalen die de apparaatcapaciteit enorm vergroten en de netwerklatentie verminderen. Omdat de 6 GHz-band exclusief is voor WiFi 6E-apparaten, is deze ideaal voor een storingsvrije backhaul-verbinding, en gebruikers hebben ook de keuze om bekabeld Ethernet te gebruiken voor backhaul. Deze flexibiliteit, samen met eenvoudige installatie en beheer, maakt de ZenWiFi ET8 het systeem bij uitstek voor veeleisende gebruikers die op zoek zijn naar ultramoderne wifi voor het hele huis.

De ZenWiFi ET8 biedt zowel binnen als buiten het huis bescherming. Buiten het huis maakt ASUS Instant Guard elke openbare wifi-verbinding veilig met behulp van een externe VPN-verbinding met de ZenWiFi ET8. Thuis biedt ASUS AiProtection Pro, aangedreven door Trend Micro™, ouderlijk toezicht en volledige netwerkbeveiliging voor alle aangesloten apparaten.

Na het uitbrengen van de ROG Rapture GT-AXE11000, ’s werelds eerste WiFi 6E-router, heeft ASUS een nauwe samenwerking onderhouden met Broadcom voor WiFi 6E mesh-oplossingen. “We feliciteren ASUS met de lancering van weer een ander WiFi 6E-product dat is verbonden door Broadcom. De ZenWiFi ET8 is het nieuwste apparaat dat de geschiedenis van sterke technologische samenwerking tussen ASUS en Broadcom demonstreert. Het brengt op unieke wijze de voordelen van WiFi 6E en mesh-systemen samen voor een betrouwbare gigabit-ervaring voor het hele huis met behulp van de 6 GHz-band”, zegt Manny Patel, senior director productmarketing voor de Wireless Communications and Connectivity Division bij Broadcom.

WiFi 6E is nu beschikbaar in ASUS-routers, PCIe® draadloze adapters, smartphones en moederborden, en in 2021 zullen er meer producten op de markt komen, waardoor de ZenWiFi ET8 de perfecte keuze is voor zeer grote huizen met veel aangesloten apparaten. Het demonstreert de voortdurende toewijding van ASUS aan netwerkinnovatie, met een krachtig mesh wifi-systeem dat voortbouwt op het succes van zijn eerdere baanbrekende prestaties.

Mesh wifi van morgen, vandaag!
Het ASUS ZenWiFi ET8-systeem bestaat uit een op elkaar afgestemd paar aantrekkelijk vormgegeven ASUS AXE6600-routers, met WiFi 6E-technologieën om supersnelle, betrouwbare en veilige WiFi-verbindingen te leveren. De ZenWiFi ET8 is volledig achterwaarts compatibel met alle bestaande wifi-standaarden en biedt een totale gecombineerde bandbreedte van maximaal 6600 Mbps — tot 2,2x sneller dan tri-band wifi 5 AC3000-routers.2

ZenWiFi ET8 ondersteunt de nieuw gelicentieerde 6 GHz-frequentieband, die exclusief is gereserveerd voor WiFi 6E-apparaten, waardoor ze ultrasnelle, congestievrije verbindingen krijgen. De 6 GHz band is ook ideaal voor backhaul verbindingen tussen de WiFi 6E nodes. De ZenWiFi ET8 biedt flexibele backhaul-opties, met behulp van wifi of bekabeld Ethernet: de router kiest op intelligente wijze de meest betrouwbare methode op basis van verbindingskwaliteit. Desgewenst kan de gebruiker het type backhaulverbinding ook handmatig kiezen.

WiFi 6E verhoogt de netwerkcapaciteit aanzienlijk, met tot zeven extra 160 MHz-kanalen op de 6 GHz-band. Dit maakt veel meer apparaatverbindingen mogelijk, terwijl de bandbreedtecongestie wordt verminderd. De 6 GHz WiFi 6E-band werkt zonder Dynamic Frequency Selection, een functie die interferentie met zaken als radar voor luchtverkeersleiding voorkomt, zodat apparaten direct verbinding kunnen maken zonder de vertragingen die worden opgelegd door DFS.

Altijd veilig, overal
ASUS ZenWiFi ET8 is voorzien van ASUS Instant Guard om gratis openbare WiFi-verbindingen in coffeeshops, restaurants, hotels en luchthavens te beveiligen. Met slechts een klik creëert Instant Guard een privé VPN-gegevenstunnel naar de VPN-server op de ZenWiFi ET8, waardoor de gebruiker de veiligst mogelijke openbare wifi-verbinding krijgt.

ZenWiFi ET8 omvat gratis levenslange netwerkbeveiliging met ASUS AiProtection Pro, mogelijk gemaakt door Trend Micro. Regelmatig bijgewerkte beveiligingshandtekeningen zorgen ervoor dat de beveiliging altijd up-to-date is. AiProtection Pro met geavanceerd ouderlijk toezicht biedt een extra beveiligingslaag voor persoonlijke gegevens voor gezinnen of voor zakelijke gegevens wanneer u thuis werkt.

Eenvoudig in te stellen, eenvoudig te beheren
ASUS ZenWiFi ET8 kan door iedereen worden ingesteld en geconfigureerd, zelfs door mensen met beperkte technische kennis. De eenvoudige installatieprocedure in drie stappen met behulp van de gratis ASUS Router-app stelt gebruikers in staat om hun wifi-netwerk voor het hele huis in slechts enkele minuten aan de gang te krijgen. Setup is een eenmalig proces, met automatische synchronisatie van alle nodes in het pakket. Omdat elke router gebruik maakt van AiMesh-technologie, kan het netwerkbereik nog verder worden uitgebreid met elke AiMesh-compatibele ASUS-router.

Gevorderde gebruikers kunnen hun wifi-netwerkconfiguratie aanpassen aan hun behoeften: ze kunnen een enkele SSID-naam kiezen voor het hele netwerk voor naadloos roamen, of individuele SSID-namen toewijzen aan elke frequentieband.

Asus heeft nog geen specifieke prijzen of beschikbaarheid genoemd.Bronnen: Asus

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments