[PR] ASUS Republic of Gamers kondigt Rapture GT-AX6000 aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS ROG

ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft recent de Rapture GT-AX6000 aangekondigd, een high-performance WiFi 6 (802.11ax) gaming-router met een opvallend geheel nieuw ontwerp.

Met de futuristische ROG Rapture GT-AX6000 gaming-router kunnen gamers meer apparaten aansluiten en hun game-ervaring naar een hoger niveau tillen. Aangedreven door een 2,0 GHz 64-bit quad-core Broadcom® CPU en vlaggenschip van de volgende generatie Broadcom WiFi 6-chipsets, levert hij draadloze snelheden tot 6000 Mbps met ASUS RangeBoost Plus voor verbeterd bereik, dus hij is altijd klaar voor de grootste gevechten. Volledig aanpasbare ASUS Aura RGB-lichteffecten maken de GT-AX6000 tot een router die gezien wil worden.

De GT-AX6000 is gebouwd voor hoge doorvoer om meer bandbreedte te leveren aan meer apparaten en heeft twee 2,5 Gbps Ethernet-poorten, en de router ondersteunt zowel WAN- als LAN-aggregatie.

Efficiënt WiFi 6
De ROG Rapture GT-AX6000 is een krachtige 4×4 dual-band WiFi 6-router die gecombineerde snelheden levert tot 6000 Mbps — 1148 Mbps op de 2,4GHz-band en 4804 Mbps op de 5GHz-band — wat tot 2,3x sneller is dan een 4×4 dual-band wifi 5-router. Met een combinatie van 160 MHz-kanalen, OFDMA- en MU-MIMO-technologie biedt WiFi 6 tot 4x meer netwerkcapaciteit en efficiëntie in omgevingen met veel verkeer, waardoor het ideaal is voor dichtbevolkte netwerken.

Flexibele netwerkpoortconfiguratie
Voor flexibele high-speed internet- en netwerkverbindingen heeft de ROG Rapture GT-AX6000 twee 2,5 Gbps-poorten, waarvan er één kan worden geconfigureerd als een WAN- of een LAN-poort. Met WAN-aggregatie kan een 2,5 Gbps-poort worden gecombineerd met een 1 Gbps-poort om tot 3,5 Gbps WAN-bandbreedte te ontgrendelen, snel genoeg voor zelfs de nieuwste ultrasnelle ISP’s. Deze enorme internetbandbreedte kan worden gedeeld via WiFi 6 of de tweede 2,5 Gbps-poort in LAN-modus.

Met LAN-aggregatie kunnen gebruikers twee 1 Gbps LAN-poorten aan elkaar koppelen om een ​​2 Gbps LAN-verbinding te creëren, wat geweldig is voor het leveren van extra bandbreedte aan zware netwerkapparaten zoals een compatibele NAS of desktop-pc.

Extreme prestaties
De ROG Rapture GT-AX6000 wordt aangedreven door een Broadcom 2,0 GHz quad-core 64-bit CPU en WiFi-chipsets, waardoor hij de prestaties levert om zelfs het meest veeleisende gamingnetwerk aan te kunnen. Het verhoogt de maximale netwerkdoorvoer met tot wel 18% voor bliksemsnelle prestaties, het versnellen van gegevensoverdracht en het optimaliseren van de game-ervaring. GT-AX6000 bevat ook ASUS RangeBoost Plus, de nieuwste, krachtigste versie van RangeBoost, die de dekking verbetert voor alle wifi-apparaten, inclusief legacy-apparaten. In combinatie met ASUS RF-technologie en andere exclusieve ASUS-technologieën, verbetert RangeBoost Plus het wifi-signaalbereik en de dekking drastisch met tot wel 38%.

ASUS AiMesh geeft gebruikers de flexibiliteit om een ​​echt mesh wifi-netwerk voor het hele huis te creëren, waarbij elke ASUS AiMesh-compatibele router als mesh-knooppunt wordt gebruikt om de netwerkdekking te verbreden om dode hoeken te elimineren, en om supersnelle, betrouwbare wifi in het hele huis te brengen.

Speciaal voor gamers
De ROG Rapture GT-AX6000 is gemaakt voor alle soorten gamers — mobiel, console en pc. Het verhoogt het gameverkeer bij elke stap, van de pc tot aan de gameserver. De exclusieve gameversnelling op drie niveaus stabiliseert verbindingen om jitter te voorkomen, vertraging te verminderen, ping te verlagen en snelheid te verhogen voor geweldige game-ervaringen.

De GT-AX6000 werkt ook geweldig samen met alle gameconsoles, waaronder PS5®, Xbox X® en Nintendo Switch®. Gamers kunnen direct prioriteit geven aan een console door deze aan te sluiten op de speciale Gaming Port: er is geen complexe configuratie nodig, sluit de console gewoon aan op de speciale LAN-1-poort voor een snelle, stabiele verbinding die altijd vooraan in de wachtrij staat.

Met behulp van de ASUS-router-app kunnen gamers met één klik de mobiele gamemodus inschakelen om prioriteit te geven aan de mobiele telefoon. Ze ervaren lagere ping-tijden en verminderde latentie voor een betere online game-ervaring.

Het geheel nieuwe futuristische ontwerp met gamethema is voorzien van vier afneembare rood-zwarte antennes en de ASUS Aura RGB-verlichting op de behuizing is volledig aanpasbaar met een reeks coole effecten.Bronnen: ASUS ROG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments