[PR] Asus toont ZenDrive U8M externe dvd-brander met USB Type-C


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Asus

ASUS heeft recent de ZenDrive U8M aangekondigd, een nieuwe, hoogwaardige externe dvd-brander die is voorzien van de nieuwste generatie USB-C®-interface om direct en gemakkelijk multimedia af te spelen en gegevensarchivering mogelijk te maken. De U8M, met in het achterhoofd de iconische ASUS ZenBook-serie, is de perfecte aanvulling op de nieuwste generatie ultradunne laptops. Het biedt M-DISC-ondersteuning voor het maken van duurzame archieven en bevat intuïtieve software voor eenvoudige, uitgebreide back-ups.

Iconisch, ultradun ontwerp, geschikt voor elke moderne laptop
De ZenDrive U8M verpakt serieuze functionaliteit in zijn robuuste, ultradunne frame van 13 mm. Afgewerkt met de prachtige, Zen-geïnspireerde concentrische cirkel-esthetiek, combineert het een geweldig design, solide constructie en verfijnde stijl. Voor eenvoud en snelheid maakt de ZenDrive U8M verbinding via USB-C. Dit type poort is een kenmerk van vrijwel alle nieuwe laptops, inclusief alle nieuwe ASUS ZenBook-modellen – dus de ASUS ZenDrive U8M is klaar om direct in te pluggen voor afspeel- of back-upfunctionaliteit op elke moderne Windows- of Mac-computer.

Bewaar kostbare foto’s, video’s en gegevens generaties lang
De ZenDrive U8M ondersteunt M-DISC, een opslagoplossing van archiefkwaliteit om kostbare digitale herinneringen te beschermen – van familiefoto’s tot homevideo’s en meer. M-DISC-brandtechnologie graveert opgenomen gegevens in een gepatenteerde rotsachtige laag die bestand is tegen extreme omstandigheden, waardoor digitale herinneringen en belangrijke gegevens van een leven lang veilig kunnen worden opgeslagen tot wel 1000 jaar.

Gebruiksvriendelijke, uitgebreide back-upoplossing
De ZenDrive U8M biedt een uitgebreide en gebruiksvriendelijke back-upoplossing voor Windows, met alles om kostbare gegevens te beschermen voor totale gemoedsrust. Het enige dat de gebruiker nodig heeft, is een voorraad lege schijven, waarna het maken van een back-up een eenvoudig proces in drie stappen geregeld is via een intuïtieve interface. Met een wachtwoord beveiligde codering is een optie, samen met functies voor verborgen mappen. De ZenDrive U8M wordt ook geleverd met Nero BackItUp voor het eenvoudig archiveren van foto’s, video’s of gegevens naar een HDD of SSD.

Asus heeft nog geen adviesprijs of precieze beschikbaarheid bekend gemaakt voor de ZenDrive U8M. De U8M komt in de kleuren zwart, goud en zilver verkrijgbaar.Bronnen: Asus (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.