[PR] Athom vindt Homey opnieuw uit als gratis service en introduceert Homey Bridge


We hebben Homey volledig opnieuw uitgevonden als een gratis app voor iedereen, uitbreidbaar met Homey Bridge voor draadloze connectiviteit, en Homey Premium — een op abonnement gebaseerde upgrade voor slechts $ 2,99 per maand voor een heel huishouden.

Homey is nu gratis voor iedereen
Vanaf vandaag is Homey een gratis app. Iedereen kan zijn eigen slimme huis creëren in de Homey-app, zijn slimme apparaten aansluiten en automatiseren met Flow – zonder hardware aan te schaffen.

“We hebben de technologie die Homey aandrijft, genomen en volledig herbouwd om in de cloud te werken”, zegt Emile Nijssen, Athom’s Creative Director. “Zonder de vereiste om vooraf hardware te kopen, kan iedereen Homey nu gratis gebruiken.”

Homey
Homey verbindt 50.000+ smart home apparaten van 1000+ merken in één gebruiksvriendelijke app.

Apparaten kunnen op nieuwe en creatieve manieren worden verbonden en geautomatiseerd door Flows te creëren. Homey Insights toont prachtige grafieken van de gegevens van elk huis. Homey Energy helpt inzicht te krijgen in energieverbruik en geld te besparen.

“Homey is ’s werelds meest veelzijdige smart home-ervaring die gebruikers niet wisten dat ze het hadden gemist totdat ze het gingen gebruiken.” aldus Niels Ruiter, hoofdontwerper bij Athom.

Homey Premium
Nieuwe gebruikers kunnen Homey gratis ervaren, zonder aanschaf van hardware of abonnement.

De gratis versie is beperkt tot 5 apparaten. Na het upgraden naar Homey Premium kan een onbeperkt aantal apparaten worden aangesloten. Daarnaast komen Homey Insights en Homey Logic beschikbaar.

Na de eerste proefperiode van een maand kost Homey Premium €/$/£ 2,99 per maand voor een heel huishouden. Het hele gezin kan profiteren van één abonnement, terwijl hun privacy altijd wordt beschermd.

“Privacy is onze toewijding aan al onze gebruikers. Je huis is de meest persoonlijke ruimte en we weten dat mensen niet willen dat iemand meeluistert. Ons bedrijfsmodel is altijd gericht geweest op het maken van geweldige producten waar mensen van houden, en deze te verkopen tegen een eerlijke prijs – we gebruiken geen persoonlijke gegevens voor profilering of advertenties”, zegt Athom’s Commercieel Directeur Stefan Witkamp.

Homey Bridge
De nieuwe Homey werkt met veel met de cloud verbonden apparaten, zoals Philips Hue, Sonos, Spotify en andere zonder dat je hardware hoeft aan te schaffen.

Voor niet-cloud-apparaten kunnen gebruikers Homey Bridge kopen voor €/$/£ 69 om hun apparaten van vele andere merken en technologieën te verbinden via Bluetooth, Zigbee, Z-Wave, 433 MHz en Infrarood.

Hoewel je geen abonnement nodig hebt om Homey Bridge te gebruiken, krijg je bij Homey Bridge drie maanden gratis Homey Premium.

Homey Bridge schakelt automatisch zijn Z-Wave frequentie met een uniek multi-antenne ontwerp, gebaseerd op de geografische locatie van Homey Bridge. Bovendien wordt het verzenden van 433 MHz automatisch ingeschakeld in in aanmerking komende regio’s zoals Europa en Azië.

Homey Pro
Homey Pro blijft beschikbaar voor professionele gebruikers en installateurs als eenmalige aankoop. Homey Pro blijft software- en app-updates ontvangen.

Zowel de nieuwe Homey als Homey Pro delen dezelfde mobiele app, webapp en stemassistent-integraties. Omdat ze dezelfde codebase delen, zullen zowel Homey als Homey Pro in de toekomst profiteren van nieuwe functionaliteiten.

Beschikbaarheid
De nieuwe Homey is vanaf vandaag beschikbaar in de publieke bèta. Gebruikers kunnen zich aanmelden voor een wachtlijst om een ​​geweldige uitrol over de hele wereld te garanderen.

Homey Bridge is nu te koop voor €69,90. Houd er rekening mee dat een actief bèta-account vereist is om Homey Bridge in te stellen.Bronnen: Athom

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.