[PR] AVM brengt de FRITZ!Box 6850 met 5G uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AVM

Amsterdam, 8 november 2021 – Met de FRITZ!Box 6850 5G lanceert AVM een alles-in-één router voor de nieuwe mobiele 5G-communicatiestandaard. Door ondersteuning voor 5G-banden in het sub-6-GHz-bereik, evenals LTE Advanced Pro op alle huidige LTE-banden, kunnen gebruikers in Europa profiteren van ultrasnelle transmissiesnelheden en stabiele internetverbindingen via mobiele netwerken. Zelfs waar geen betrouwbare DSL- of andere kabelverbindingen beschikbaar zijn, maakt de FRITZ!Box 6850 5G de configuratie van een snel en stabiel thuisnetwerk mogelijk.

De nieuwe mobiele communicatiestandaard zorgt voor hoge bandbreedtes met gigabitsnelheden en minimale latencies. Dit maakt de FRITZ!Box 6850 5G bijzonder aantrekkelijk voor gebruik met real-time toepassingen zoals virtual reality en gaming, maar ook voor gebruikers die afhankelijk zijn van een betrouwbare internetverbinding om thuis te kunnen werken. De krachtige functies van de draadloze dual-band router omvatten flexibele aansluitmogelijkheden voor netwerken via radio en kabel. Dankzij Mesh Wi-Fi kan in het hele huis een naadloos en betrouwbaar Wi-Fi-netwerk worden gebruikt (dual-band Wi-Fi 5 met maximaal 1266 Mbit/s). Bovendien maken de vier gigabit LAN-poorten en de snelle USB-poort de aansluiting van vele netwerkapparaten mogelijk, evenals harde schijven en printers die te allen tijde toegankelijk zijn voor alle geautoriseerde gebruikers – indien nodig zelfs via beveiligde toegang op afstand.

Het geïntegreerde telefoonsysteem omvat niet alleen een aansluiting voor analoge telefoons en vele functies zoals oproepomleiding en antwoordapparaten, maar ook een DECT-basisstation. Daarop kunnen tot zes draadloze telefoons en talrijke Smart Home oplossingen worden aangesloten. Het bekende thuisnetwerkgemak van een FRITZ!Box als Mesh Master voor Wi-Fi, telefonie en Smart Home-toepassingen is dus nu ook beschikbaar in 5G-netwerken. Hetzelfde geldt voor de vele functies van FRITZ!OS zoals de firewall, ouderlijk toezicht en Wi-Fi gasttoegang, die ook voortdurend worden uitgebreid met gratis updates. De intelligente afstemhulp in de FRITZ!Box 6850 5G helpt gebruikers bij het vinden van de beste locatie voor de router en de ideale oriëntatie voor mobiele communicatieantennes.

Prijzen en beschikbaarheid
De FRITZ!Box 6850 5G is vanaf nu beschikbaar voor een adviesprijs van €569,-.Bronnen: AVM

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments