[PR] AVM toont de FRITZ!Box 7530 AX-router met WiFi 6


Dit artikel is een persbericht van AVM

Amsterdam, 9 augustus 2021 – Supersnel streamen in 4K, videobellen, downloaden en meer: allemaal geen probleem met de FRITZ!Box 7530 AX van AVM. Deze nieuwe veelzijdige router met Wi-Fi 6 helpt je aan een snel en stabiel thuisnetwerk dat aan al je eisen voldoet – of het nu voor thuiswerken, gezinsgebruik of andere toepassingen is.


De FRITZ!Box 7530 AX is uitgerust met de innovatieve Wi-Fi 6-standaard en zorgt voor een supersnel en stabiel thuisnetwerk. De innovatie van Wi-Fi 6 zit hem in dat de standaard sneller, efficiënter en betrouwbaarder is dan zijn voorgangers. En dat betekent dat je zonder problemen gebruikmaakt van meerdere parallelle 4K-streams, videobellen, downloaden en verschillende cloudtoepassingen, zoals cloudgaming. Bovendien is de router voorzien van toekomstbestendige VDSL supervectoring 35b, waarmee je internetsnelheden bereikt tot wel 300 Mbit/s. Om het plaatje compleet te maken, heeft de nieuwe FRITZ!Box gigabit-LAN-, WAN- en USB-aansluitingen, én een VoIP-telefooncentrale met DECT-basisstation en aansluiting voor een analoge telefoon.

Krachtige ondersteuning voor een netwerk met veel Wi-Fi-apparaten
De Wi-Fi 6-standaard houdt rekening met het toenemende aantal Wi-Fi-apparaten in elk huishouden. Ook het gelijktijdig gebruik hiervan – of het nu gaat om thuiswerken, gezins- of kantoorgebruik. Om die vele parallelle toepassingen te faciliteren, is er een totale bandbreedte beschikbaar van 1.800 Mbit/s in de 5 GHz-frequentieband, en 600 Mbit/s in de 2,4 GHz-band.

Een ware Mesh Master die voldoet aan de hoogste eisen
Als Mesh-Wi-Fi-centrale is de FRITZ!Box 7530 AX voorbereid op de hoogste eisen in het thuisnetwerk. En daarvan profiteren alle mobiele apparaten in het netwerk: van smartphones en notebooks tot de allernieuwste smart-tv’s. De FRITZ!Box fungeert daarbij als ware Mesh Master en zorgt voor Mesh Wi-Fi Steering. Daarbij stuurt de router alle andere toegangspunten aan, zodat de in het thuisnetwerk gebruikte Wi-Fi-apparaten altijd zijn verbonden met het toegangspunt met de beste verbinding.

Multimediafuncties met voor ieder wat wils
De FRITZ!Box 7530 AX brengt aangesloten USB-opslagmedia, online opslag en de daarop opgeslagen gegevens naar het thuisnetwerk. Met de geïntegreerde mediaserver met NAS-koppeling toon je opgeslagen films, muziek en foto’s via een tablet of smartphone eenvoudig op een smart-tv of laptop naar keuze. De FRITZ!Box vormt zo een krachtig platform voor multimediatoepassingen zoals IPTV, video on demand of streamen. Daarnaast biedt de FRITZ!Box 7530 AX de bekende telefonie- en smarthome functies. Al die functies verbruiken overigens geen grote hoeveelheden energie: met zijn geautomatiseerde ecomodus-functies en 6 watt in standby-modus is de FRITZ!Box 7530 AX zeer energiezuinig.

Specificaties FRITZ!Box 7530 AX:
• Compatibel met alle DSL-aansluitingen en ondersteunt VDSL met 35b supervectoring
• Wi-Fi 6 met tot 1.800 Mbit/s op de 5 GHz-frequentieband (3 x 3) en 600 Mbit/s op de 2.4 GHz- band (2 x 2)
• Ondersteunt alle voorgaande Wi-Fi-generaties
• Vier gigabit-LAN-aansluitingen (WAN over LAN 1)
• Een USB-aansluiting voor printers en opslagmedia (NAS)
• Telefoonsysteem voor DECT-, IP- en analoge telefoons, en tot vijf geïntegreerde antwoordapparaten
• DECT-basisstation voor maximaal zes telefoons en smarthome-applicaties
• FRITZ!OS met ouderlijk toezicht, mediaserver, FRITZ!NAS, Wi-Fi-gastentoegang, MyFRITZ! en meer
• Nog meer gemak dankzij apps als FRITZ!App Fon, FRITZ!App WLAN en FRITZ!App Smart Home
• Automatische updates
• Handig formaat: 208 x 150 x 37 mm
• Energieverbruik: circa 6 watt in standby-modus

Prijs en verkrijgbaarheid
De FRITZ!Box 7530 AX is vanaf nu onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, Coolblue en MediaMarkt voor een adviesprijs van 179 euro.


Bronnen: AVM

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments