[PR] be quiet! brengt Dark Power 12 voeding uit


Dit is een persbericht van be quiet!

be quiet! introduceert de Dark Power 12. Deze lijn high-end computervoedingen bestaat uit drie modellen met 750, 850 en 1000 watt. Ze worden gepositioneerd onder de prijswinnende Dark Power Pro 12-serie, die bij 1200 watt begint. Dark Power 12 beschikt over een buitengewone 80 PLUS Titanium-efficiëntie, een geavanceerde topologie en een bewezen koeldesign voor de perfecte balans tussen efficiëntie, prestaties en stilte. Met de Overclocking Key kunnen gebruikers de vier 12V-rails combineren tot één rail met hoog vermogen, ideaal voor overklokte processoren of grafische kaarten. Volledig modulaire, zwart gesleevede kabels maken de voeding af.

Titanium efficiëntie en geavanceerde topologie
Dark Power 12 beschikt over 80 PLUS Titanium-certificering. be quiet! bereikt deze hoge efficiëntie door te vertrouwen op de geavanceerde “Active Rectifier + Full Bridge LLC + SR + DC-DC”-topologie en de DC-kant in de voeding volledig kabelvrij te houden. In tegenstelling tot de Pro-modellen maakt Dark Power 12 geen gebruik van digitale voedingsregulering: de active rectifier helpt de topologie om een hoge efficiëntie op Titanium-niveau te bereiken. Voor maximale betrouwbaarheid en signaalkwaliteit van de vier 12V-rails vertrouwt Dark Power 12 uitsluitend op premium componenten, zoals duurzame Japanse 105°C-condensatoren.

Gepatenteerde Silent Wings 135mm-ventilator
Om ervoor te zorgen dat de high-end componenten in de Dark Power 12 zelfs onder extreme belasting optimaal worden gekoeld heeft be quiet! een innovatieve methode bedacht om zijn bekroonde Silent Wings 135mm-ventilator te integreren. Het resultaat is een gepatenteerde frameloze ventilator die direct onder een gaasrooster is geplaatst, omgeven door een trechtervormige luchtinlaat voor een optimale luchtcirculatie en de beste koeling in zijn klasse. De ventilator heeft een lage opstartdraaisnelheid en werkt nagenoeg onhoorbaar, waardoor het niet nodig is om de ventilatoren voortdurend te stoppen en te starten, aangezien dergelijke semi-passieve oplossingen de ventilator onnodig belasten.

Uitgebreide feature set
Als opvolger van de populaire Dark Power Pro 11 en laag-wattage uitvoering van de Dark Power Pro 12-serie komt een groot deel van de feature set van beide productseries ook naar Dark Power 12, zoals Overclocking Key. Deze schakelaar laat gebruikers met één druk op de knop (of het verzetten van een optionele jumper) de voeding overschakelen van multi-rail-modus naar single-rail-modus om de stabiliteit van de PSU onder extreme overklokcondities te verhogen. Om de hoogwaardige componenten in de computervoeding te evenaren heeft be quiet! een stalen behuizing ontwikkeld die er chique uitziet en wordt de voeding geleverd met een volledige set modulaire, zwart gesleevede kabels. Dankzij de hoge kwaliteit van de componenten en het innovatieve koeldesign kan be quiet! een fabrieksgarantie van 10 jaar bieden.

Dark Power 12 ligt vanaf 9 maart in de winkel voor een adviesprijs van €214.90 (750W), €249,90 (850W) of €279,90 (1000W).Bronnen: be quiet! (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.