[PR] be quiet! Dark Rock TF 2: High-end processorkoeler met top-flow design


Dit artikel is een persbericht van be quiet!

Glinde, 27 juli 2021 – be quiet!, de Duitse fabrikant voor premium PC componenten, kondigt Dark Rock TF 2 aan. Deze high-end top-flow processorkoeler combineert maximale koelprestaties tot 230W TDP met een nagenoeg onhoorbare werking dankzij het dual-heatsink-ontwerp, zes hoogwaardige 6mm heat pipes en twee Silent Wings 135mm-ventilatoren. Dark Rock TF 2 ziet er ook geweldig uit met zijn geborsteld aluminium top cover en speciale zwarte coating met keramische deeltjes, waardoor het de ideale keuze is voor iedereen die streeft naar de hoogste doch stille koelprestaties in stijl.

Probleemloos koelen onder extreme omstandigheden
Voor iedereen die op zoek is naar een echte high-end koeler voldoet Dark Rock TF 2 aan alle eisen. Het dual-heatsink-ontwerp met zes hoogwaardige koperen heat pipes biedt maximale prestaties, zelfs onder extreme overklokomstandigheden, en het top-flow-ontwerp zorgt voor ideale koeling, niet alleen voor de CPU, maar ook voor de omliggende moederbordcomponenten. Toch is Dark Rock TF 2 nagenoeg onhoorbaar, dankzij een trechtervormige Silent Wings 3 135mm als bovenste ventilator en een Silent Wings 135mm (zonder trechtervormige ingang) als onderste ventilator. Beide ventilatoren zijn uitgerust met een duurzame fluid-dynamic (FDB)-lager, soepele zespolige motoren en tot negen airflow-geoptimaliseerde ventilatorbladen, wat resulteert in een laag geluidsniveau van 27,1 dB(A) bij 100% PWM. Trillingsdempende rubberen inzetstukken op de koelribben dempen ongewenste operationele geluiden.

Elegant en functioneel ontwerp voor alle soorten builds
Met zijn indrukwekkende 230W koelprestaties presteert Dark Rock TF 2 uitzonderlijk goed en ziet er ook nog eens goed uit. De geborstelde aluminium top cover geeft hem een elegante look, terwijl de speciale zwarte coating met keramische deeltjes de warmteoverdracht verbetert in vergelijking met andere, minder verfijnde coatingmethoden. Het dual-heatsink-ontwerp maakt installatie van geheugenmodules met een hoogte tot 49mm mogelijk en de installatie van de koeler zelf is eenvoudig dankzij de geoptimaliseerde montagekit met een vaste montagebrug voor de koeler. Hoewel Dark Rock TF 2 normaliter twee ventilatoren gebruikt kunnen gebruikers op zoek naar hoogwaardige koeling in een compactere behuizing de koeler in single-fan-opstelling gebruiken voor een lage totale hoogte. be quiet! biedt drie jaar fabrieksgarantie op Dark Rock TF 2.

Dark Rock TF 2 is beschikbaar vanaf 10 augustus voor een aanbevolen adviesprijs van €85,90.Bronnen: be quiet!

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.