[PR] be quiet! introduceert compacte Pure Rock Slim 2 CPU-koeler, MC1 en MC1 Pro M.2 SSD-koelers


Dit is een persbericht van be quiet!

be quiet! breidt zijn portfolio uit met de Pure Rock Slim 2 CPU-koeler en de MC1 en MC1 Pro SSD-koelers die geschikt zijn voor M.2 2280-modules. Met zijn betrouwbare en stille 92-millimeter Pure Wings 2 PWM-ventilator en drie 6mm heat pipes kan Pure Rock Slim 2 op betrouwbare wijze maximaal 130W TDP aan restwarmte afvoeren. Dankzij zijn compacte afmetingen is de koeler bijzonder geschikt voor kasten met beperkte ruimte, terwijl de compatibiliteit met AMD-sockets is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De nieuwe MC1 en MC1 Pro M.2-koelers voorkomen op betrouwbare wijze dat moderne SSD’s gaan throttlen als gevolg van te hoge temperaturen. Beide modellen zijn geschikt voor enkel- of dubbelzijdige modules en hebben een elegant zwart ontwerp dat perfect past in elk systeem.

Pure Rock Slim 2: Compact, krachtig en toch stil
De nieuwe be quiet! Pure Rock Slim 2 is een processorkoeler met compacte afmetingen die dankzij zijn uitgekiende ontwerp tot maximaal 130 watt aan restwarmte afvoert. Met zijn geoptimaliseerde montagesysteem is de installatie van de compacte tower-koeler kinderspel, zelfs in krappe behuizingen, en maakt het een airflow-georiënteerde installatie op AMD sockets nog eenvoudiger.

De single-tower koeler is voorzien van een enkele Pure Wings 2 92mm PWM-ventilator. Dankzij de airflow-geoptimaliseerde ventilatorbladen wordt de koeler tijdens gebruik niet luider dan 25,4 dB(A). Om ervoor te zorgen dat de warmte vanaf de processor zo snel en efficiënt mogelijk de aluminium vinnen van de Pure Rock Slim 2 bereikt, maakt be quiet! gebruik van drie direct-touch heat pipes met een diameter van 6 millimeter. Door het compacte ontwerp van de koeler is de installatie van RAM-modules met uitstekende heatsinks zonder problemen mogelijk. Een afdekplaat van geborsteld aluminium en aluminium kapjes aan de uiteinden van de heat pipes zorgen voor een hoogwaardige uitstraling. be quiet! biedt 3 jaar garantie op de Pure Rock Slim 2.

MC1 en MC1 Pro: Houdt heethoofdige SSD’s koel
Moderne M.2 SSD’s bieden snelheden die duidelijk hoger zijn dan die van een conventionele harde schijf. De opslagmodules kunnen tijdens gebruik echter erg heet worden en zullen hun doorvoersnelheid aanzienlijk verlagen wanneer ze een bepaalde temperatuur bereiken. Dit is precies waar de nieuwe MC1 en MC1 Pro M.2-koelers van be quiet! om de hoek komen kijken. De koellichamen absorberen de restwarmte van de SSD en geven deze af aan de omgeving. Op deze manier kan de SSD zijn maximale snelheid behouden, zelfs bij langdurige belasting.


De nieuwe be quiet! SSD-koelers zijn geschikt voor 2280-modules die zijn uitgerust met enkel- of dubbelzijdige geheugenchips. Beide modellen zijn klassieke passieve koelers, hoewel de MC1 Pro ook een geïntegreerde heat pipe heeft voor een nog betere warmteafvoer. De MC1 en MC1 Pro M.2-koelers worden geleverd met 3 jaar garantie van be quiet!

De be quiet! Pure Rock Slim 2 is vanaf 23 maart verkrijgbaar voor €25,90. De M.2 koelers MC1 en MC1 Pro zullen vanaf april in de winkels liggen voor respectievelijk €12,90 en €16,90.Bronnen: be quiet!

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.