[PR] be quiet! introduceert volledig modulaire Pure Power 11 FM, verbetert SFX- en TFX-voedingen


Dit is een persbericht van be quiet!

Glinde, 13 april 2021 – be quiet!, sinds 2007 marktleider op het gebied van PC-voedingen in Duitsland, kondigt drie nieuwe series computervoedingen aan. De Pure Power 11 FM is een volledig modulaire versie van de Pure Power 11, verkrijgbaar in 550, 650 en 750 watt en gericht op mainstream computergebruikers die de veelzijdigheid van modulaire kabels en 80 PLUS® Gold-efficiëntie tot 93,9 procent op prijs stellen. Fans van small form factor (SFF)-systemen kunnen hun configuratie nu upgraden met de SFX Power 3 of TFX Power 3, die hoge prestaties bieden in het compacte SFX- en TFX-formaat.

Pure Power 11 FM: Mainstream voeding gaat volledig modulair
Bij be quiet! staat Pure Power voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid en uitgebreide functionaliteit tegen een concurrerende prijs. De Pure Power 11 FM-serie is hierop geen uitzondering: door uitsluitend gebruik te maken van volledig modulaire in plaats van vaste kabels kunnen alleen de noodzakelijke kabels worden aangesloten, wat resulteert in een betere airflow, lagere temperaturen en eenvoudigere installatie in de kast. Pure Power 11 FM is uitgerust met zwarte platte kabels voor alle gangbare aansluitingen en een zwart gesleevede 20+4-pins ATX-voedingskabel. Met twee onafhankelijke 12V-rails voor signaalstabiliteit en maximaal vier PCI-Express-aansluitingen (twee voor het 550W-model) is Pure Power 11 FM volledig geschikt voor stille PC-configuraties, workstations en zelfs gamecomputers met een krachtige grafische kaart.

80 PLUS® Gold-efficiëntie en verbeterde topologie
Pure Power 11 FM is 80 PLUS® Gold-gecertificeerd met een efficiëntie van maar liefst 93,9 procent, een uitstekend niveau voor deze PSU-klasse. De meest aansprekende voordelen van deze hoge efficiëntie zijn een lager stroomverbruik, lagere elektriciteitskosten en een koelere, stillere werking. Pure Power 11 FM is uitgerust met LLC + SR + DC/DC-technologie voor geavanceerde stabiliteit en spanningsregeling. Koeling wordt bereikt met een geluidsarme 120mm be quiet!-ventilator met airflow-geoptimaliseerde ventilatorbladen, voor een buitengewoon stille werking waar be quiet! bekend om staat. Zoals gebruikelijk zijn alle moderne beveiligingscircuits (waaronder UVP, OVP, SCP, OPP, OCP en OTP) geïntegreerd. be quiet! biedt vijf jaar fabrieksgarantie op de Pure Power 11 FM.

SFX Power 3 en TFX Power 3: Hoge prestaties in een compacte vormfactor
De derde generatie van deze voedingen levert op efficiënte wijze stroom voor krachtige systemen die voldoen aan de ruimtebesparende SFX- of TFX-form factor. Ondanks hun kleine afmetingen bieden de SFX Power 3 en TFX Power 3 voldoende poorten om een modern mini-ITX-systeem van stroom te voorzien en een oerdegelijke 12V-rail om een discrete grafische kaart te ondersteunen. De SFX Power 3-serie is verkrijgbaar in 300W en 450W en biedt 80 PLUS® Bronze-efficiëntie. TFX Power 3 is verkrijgbaar in twee verschillende 300W-modellen: TFX Power 3 met 80 PLUS® Bronze-efficiëntie en TFX Power 3 Gold met een bijzonder hoge efficiëntie tot 91,7 procent (80 PLUS® Gold). Al deze nieuwe small form factor-voedingen van be quiet! zijn voorzien van zwarte kabels voor een eigentijdse look. Een hoogwaardige, temperatuurgeregelde 80mm-ventilator zorgt voor een stille en effectieve koeling en moderne beveiligingscircuits (waaronder UVP, OVP, SCP en OPP) zijn geïntegreerd, waarmee deze voedingen een uitstekende keuze zijn voor kantoor- en webclients, HTPC’s of kleine gaming-systemen.

Pure Power 11 FM is vanaf 23 april verkrijgbaar tegen een adviesprijs van €89,90 (550W), €99,90 (650W), of €114,90 (750W). De modellen met kleine vormfactor worden op dezelfde dag geïntroduceerd, met prijzen van €57,90 (SFX Power 3 300W), €69,90 (SFX Power 3 450W), €57,90 (TFX Power 3 300W) en €69,90 (TFX Power 3 300W Gold).Bronnen: be quiet! (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.