[PR] be quiet! toont Silent Loop 2 AIO-waterkoeler


Dit is een persbericht van be quiet!

be quiet!, de marktleider in computervoedingen in Duitsland sinds 2007*, presenteert de Silent Loop 2 all-in-one waterkoelingskit. Het hart van deze krachtige koeloplossing wordt gevormd door een hoogwaardige, geïsoleerde pomp. Het three-chamber-ontwerp en doordacht gebruik van isolatiemateriaal elimineren op effectieve wijze de meeste trillingen en turbulenties in de pompbehuizing, waardoor de geluidsontwikkeling tot een minimum wordt beperkt. De meegeleverde Silent Wings 3 high-speed-ventilatoren zorgen voor een laag geluidsniveau bij hoge prestaties. be quiet! heeft Silent Loop 2 voorzien van een groot contactoppervlak, zodat zelfs processoren met afwijkende heatspreaders adequaat worden gekoeld.

Geoptimaliseerde koelstructuur met meer dan 120 micro-koelvinnen
De gebruiker kan de pompsnelheid regelen door de ingangsspanning aan te passen van 9 tot 12 volt. Een primeur voor be quiet! is de discrete ARGB-verlichting op de aluminium bovenkant van de pompunit. De verlichting kan worden aangepast met de meegeleverde controller of via een 5V ARGB-header op het moederbord. Het be quiet!-logo is afzonderlijk verlicht met witte LED’s die desgewenst kunnen worden uitgeschakeld. Aan de binnenzijde van het vernikkeld koperen koeloppervlak bevinden zich meer dan 120 micro-koelvinnen. Deze zorgen voor een zeer groot oppervlak waardoor de geabsorbeerde warmte efficiënt wordt overgedragen aan de koelvloeistof die in het koelcircuit circuleert. Daartoe is de pomp voorzien van een even stille als krachtige 6-polige motor met drie fasen.

Silent Wings 3-ventilatoren voor hoge prestaties bij een laag geluidsniveau
De Silent Loop 2 waterkoelingskit is verkrijgbaar met radiatoren in 120, 240, 280 en 360 millimeter lengte. Maximaal drie Silent Wings 3 high-speed-ventilatoren met een diameter van 120 of 140 millimeter zorgen ervoor dat de koelvloeistof van de radiator snel wordt afgekoeld. De hoogwaardige PWM-ventilatoren zijn voorzien van slijtagebestendige en duurzame FDB (Fluid Dynamic Bearing)-lagers die, in combinatie met een 6-polige motor en de airflowgeoptimaliseerde ventilatorbladen, zorgen voor een hoge statische druk en een soepele werking. Hierdoor is de Silent Loop 2 niet alleen de eerste ARGB-waterkoelingskit van be quiet!, maar ook het krachtigste tot nu toe.

Lange levensduur dankzij bijvulpoort
De meeste all-in-one waterkoelers zijn gesloten systemen waarin de koelvloeistof niet kan worden bijgevuld. Om de levensduur van de Silent Loop 2 te verlengen heeft be quiet! een gemakkelijk toegankelijke bijvulpoort in de radiator geïntegreerd. Een fles met de juiste koelvloeistof is eveneens bij de levering inbegrepen. De Silent Loop 2 waterkoelingskit is geschikt voor alle gangbare processorsockets. Een montagekit voor sTRX4 zal vanaf juni 2021 apart verkrijgbaar zijn.

De be quiet! Silent Loop 2 is vanaf 6 april in de winkels verkrijgbaar. Adviesverkoopprijzen zijn €99 (120 mm), €129 (240 mm), €139 (280 mm) en €159 (360 mm).Bronnen: be quiet!

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.