[PR] BenQ komt met de eerste 4LED 4K HDR-gamingprojector


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van BenQ

BenQ presenteert de X3000i met de beste audiovisuele prestaties ooit op een groots geprojecteerd niveau. De met de exclusieve BenQ CinematicColor™-technologie weergegeven gamingscenario’s hebben een dekking van 100% van het brede DCI-P3-kleurengamma. De combinatie met het allesomvattende treVolo-geluid en de inputlag van maar 4 ms zorgt ervoor dat gamers volledig op kunnen gaan in open world-games vol levendig realisme.

Voor een echt immersieve gamingervaring betrekt de X3000i gamers beter bij het spel met authentieke en goed uitgebalanceerde, echte 4K UHD-kleuren. De 3000 ANSI lumen hoge weergavehelderheid, het haarscherpe contrast van 500.000:1 dankzij Dynamic Black-algoritmen, de 3D-compatibiliteit en de voor de projector geoptimaliseerde HDR met HDR10/HLG-ondersteuning verzekeren toekomstgerichte visuele prestaties, die worden afgerond door de 4LED-lichtbron met automatische kleurkalibratie. Jarenlang gamingplezier gegarandeerd. En voor aansturing zonder haperingen wordt dit alles gecombineerd met een reactietijd van 4 ms bij een 240 Hz framerate.

De beelden van de X3000i worden begeleid door het overrompelende eersteklas geluid uit de twee krachtige stereoluidsprekers van 5 W, die speciaal zijn afgesteld door het treVolo-audioteam van BenQ. Dynamic Stereo Enhancement van Bongiovi DSP (Digital Signal Processor) zorgt tijdens de game voor tot in de kleinste details hoorbare, driedimensionale surroundsound. Met HDMI eARC is audio-output via een extern geluidssysteem mogelijk, waardoor het net zo perfect klinkt als in de bioscoop.

De X3000i heeft speciaal ontworpen vooringestelde gamingmodi voor meer realistische interactie bij rollenspellen en first person shooter- en sportgames. De diepte, helderheid en definitie van de indrukwekkend volle bassen van de alomvattende achtergrondmuziek, naderende voetstappen en duidelijke stemmen, het wordt allemaal afzonderlijk benadrukt. De games worden nauwkeurig weergegeven zoals ze oorspronkelijk waren bedoeld. Projectormodellen als de TK700STi en TK700, met dezelfde zorgvuldig gekalibreerde instellingen, completeren de uitgebreide reeks gamingprojectors.

Het dynamische design van de X3000i is door de flexibele installatie met behulp van 1,3x zoom, 2D-keystone en geavanceerde AV-connectiviteit de perfecte aanvulling op elke gamingruimte. De 4LED-lichtbron zorgt voor meer dan 30.000 uur, of meer dan 10 jaar, levendige kleuren en eersteklas gaming. De lamp vervangen is niet nodig. Consolegamers, die urenlang aan het spelen zijn, kunnen alles zo goed in de gaten houden en de hele wereld laten zien wie ze in werkelijkheid zijn.

Prijzen en beschikbaarheid
De BenQ X3000i komt deze maand verkrijgbaar, een adviesprijs in euro’s is alleen nog niet bekend.Bronnen: BenQ

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.