[PR] BIOSTAR kondigt het gloednieuwe B660GTN-moederbord aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van BIOSTAR

BIOSTAR trapt 2022 af met een gloednieuwe reeks B660 chipset-moederborden die de nieuwste 12e generatie Intel-processors ondersteunen. Ontworpen in de Mini-ITX-vormfactor, is de nieuwe B660GTN het kleinste moederbord van de B660-serie, maar met krachtige specificaties, zelfs met zijn kleinere formaat.

Het nieuwe B660GTN-moederbord van BIOSTAR is gericht op contentmakers, casual gaming en contentconsumptie en heeft alle toeters en bellen voor een Mini-ITX-moederbord in 2022.

De B660GTN is ontworpen met BIOSTAR, de kenmerkende ontwerptaal van het moederbord, en is voorzien van Rock Zone RGB-verlichting die wordt aangestuurd door Vivid LED DJ-software en biedt ongekende aanpassingsmogelijkheden voor gebruikers die hun build naar hun smaak willen afstemmen.

Met RAM-ondersteuning van maximaal 64 GB aan DDR4 over 2 DIMM-slots die 5000 MHz aan verhoogde kloksnelheden aankunnen, is de B660GTN geschikt voor meerdere gebruiksscenario’s in een kleine vormfactor. Het bevat een enkele PCI-E 5.0 x16-sleuf die de beste grafische kaarten op de markt ondersteunt en M.2 PCI-E 4.0 (64 Gb/s) voor snellere gegevensoverdracht waarmee AAA-games sneller kunnen worden uitgevoerd met supervloeiende framesnelheden.

BIOSTAR is kenmerkend voor energiebeheerfuncties die altijd aanwezig zijn in hun nieuwste moederborden; de B660GTN is geen uitzondering. Met een 9-fasen voedingsontwerp mogelijk gemaakt door 10K uur duurzame vaste condensatoren en super duurzame inductoren, biedt het B660GTN-moederbord een stabiele stroomtoevoer naar al zijn componenten, waardoor een langdurige productlevensduur met uitzonderlijk betrouwbare prestaties mogelijk is.

Verder bevat het B660GTN-moederbord een TPM_SPI-header, een Thunderbolt-header en een CPU OPT-header gericht op het bieden van een veelzijdige basis voor zijn gebruikers.

Als het gaat om I/O aan de achterkant, is de B660GTN geen uitzondering, ontworpen met ruime USB-poorten, waaronder USB 3.2 Gen2 Type-A- en USB 2.0-poorten, HDMI- en DISPLAY-poorten voor haarscherpe, kristalheldere beeldkwaliteit, en Realtek® ALC1220 7.1-kanaals Blu-ray Audio-technologie voor een meeslepende gebruikerservaring.

Concluderend, het B660GTN-moederbord heeft een geweldige punch voor zijn ongelooflijke prijs en kleine feature-rijke vormfactor. Voor gamers, contentmakers of casual contentconsumptie is de B660GTN het beste Mini-ITX-moederbord in zijn soort op de markt.Bronnen: BIOSTAR

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.