[PR] Cooler Master Lanceert de MasterLiquid Flux Series


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Cooler Master

Cooler Master lanceert de MasterLiquid Flux Series, een AIO waterkoeler met de volledige focus gericht op performance.

De MasterLiquid Flux Series is het resutaat van de cooling performance revolutie. Verbeteringen op het gebied van de pomp, de radiator en de fans zorgen er voor dat de Flux Series de beste performance levert voor warmteafvoer en koeloplossingen. De Flux Series zal beschikbaar zijn in twee versies, de PL240 Flux met een 240mm radiator en de PL360 Flux met een radiator van 360mm.

Uncompromised Cooling Performance
De MasterLiquid Flux Series is met precisie verfijnd om alle aspecten van de cooler te verbeteren en de beste performance op de market te leveren. De nieuwe Dual Chamber Pump is compacter dan voorheen, zonder performance in te leveren, waardoor het de perfecte volume van flow tot pressureb levert voor een indrukwekkende koeling. De high speed motor gebruikt een keramische bearing impeller om een evenwichtige waterstroom van en naar de radiator te kunnen leveren voor een ultieme en efficiënte warmtewisseling. Microchannels zijn geoptimaliseerd met ultradunne spaded fins, om nauwkeurig te kunnen richten op heat spots. Het koperen basisoppervlak is ook vergroot en geoptimaliseerd met een perfecte basisdikte voor een versnelde warmteoverdracht.

De radiator en fans hebben ook een upgrade gekregen, namelijk een low profile radiator met superieure fin density, en hernieuwde Flux Series fans. De speciaal ontworpen fans hebben interconnecting blades die zorgen voor een versterkte constructie en de juiste luchtbalans. De binnenrand van het frame is gehoekt, waardoor de lucht intake wordt gestimuleerd en heeft een frameopening die een verhoogde luchtdruk genereert voor verbeterde koeling.

Er is natuurlijk ook ARGB verwerkt in de fans en in de pomp. De Dual Loop ARGB verlichting in de pomp en ARGB verlichting in de fans is aan te passen naar persoonlijke voorkeur. Met zowel de inbegrepen Addressable Gen 2 RGB controller en de MasterPlus+ Software, kan elke individuele LED aangepast worden, of het nu gaat om kleur, effecten of helderheid. De Flux Series is de nieuwe evolutie op het gebied van liquid cooling, en levert de meest geavanceerde koelmogelijkheden op de markt.

Prijzen en beschikbaarheid
De MasterLiquid PL240 Flux en PL360 Flux zullen vanaf december 2021 beschikbaar zijn in de Benelux. De PL240 Flux gaat €159,99 kosten, en de PL360 €179,99.Bronnen: Cooler Master

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.