[PR] Cooler Master Lanceert Externe GPU Behuizing met Hot Swap Bay: De MasterCase EG200


Dit is een persbericht van Cooler Master

Eindhoven, Nederland – Cooler Master lanceert vandaag de MasterCase EG200, een externe GPU behuizing. De MasterCase EG200 chassis biedt genoeg ruimte voor full-length grafische kaarten en connect deze met een Thunderbolt™ 3 interface voor maximale performance. De USB 3.0 hub, laptop stand en de hot-swap hard drive bay zijn extra features die elke laptop in een desktop-class workstation of gaming pc kunnen transformeren.

Desktop-class performance voor je laptop
Boost de performance van je creative-/gaminglaptop naar een desktop gaming pc of workstation met de EG200. De EGPU biedt de mogelijkheid om een desktop PCIe grafische kaart te koppelen aan je laptop via een ultra-high-bandwitdt Thunderbolt™ 3 interface, met een betere grafische card performance voor een PC of Mac met Thunderbolt™ 3 als resultaat. Breid de opties van jouw laptop uit met voorzieningen als een dedicated USB hub I/O, hard drive en SSD dock en een verticale laptop stand, die geschikt zijn voor laptops van alle groottes en vormfactoren.

De hot-swap bay zorgt voor de beste connectiviteit met meerdere projecten zonder snelheid in te leveren. Voor professionals die on-site projecten en bewerkingen van thuis uit balanceren, biedt de toegevoegde functie dedicated performance van high-end graphics voor on-the-go laptops. Het interne PCB design geeft ook prioriteit aan geheugenoverdrachtssnelheden, waardoor signaalverlies wordt voorkomen wanneer meerdere UBS-apparaten dezelfde bandbreedte gebruiken als de GPU.

Met een ingebouwde laptop-stand om ruimte vrij te maken op het bureau, en een fan speed releging om een stille werking met koelprestaties te maximaliseren, verhoogt de MasterCase EG200 de standaard van de volgende generatie externe GPU-Behuizingen. Op deze manier verlegt Cooler Master zowel creative- als gaminglaptops de grenzen.

Functies in één oogopslag
– Boost GPU performance enorm – Voeg de power van een desktop-class graphische kaart toe aan je laptop. Koppel de laptop en de EG200 met een hoge bandbreedte via een Thunderbolt™ 3 aansluiting en geef gaming performance en compute performance een enorme boost door middel van de dedicated graphische kaart.
– Thunderbolt™ 3 aansluiting – De Thunderbolt™ 3 aansluiting support een verbazingwekkende snelheid tot 40Gbit/s en 60W opladen van een laptop via USB-C. De EG200 beschikt over de nieuwste JHL7440 controller om maximale performance en compatibilteit te garanderen.
– Built-in Laptop Stand – Dock je laptop netjes in de built-in vertical laptop stand en werk direct via een externe monitor zoals bij een desktop set-up.
– Dedicated IO ports – De dedicated USB aansluiting scheidt de USB-hub functionaliteit van de Thunderbolt™ 3 aansluiting, om er voor te zorgen dat de grafische kaart optimaal gebruik kan maken van de Thunderbolt™ 3 bandbreedte.
– Hard drive dock – Breid de opslag van je laptop uit met een easy-to-add 3.5” of 2.5” HDD/SDD drive voor je game library of project bestanden.
– Mac en PC compatible – Compatibel met Macs* en PCs die beschikken over Thunderbolt™ 3. Gewoon plug & play. *Support alleen AMD kaarten. Check voor meer informatie de website van de fabrikant.
– Space-saving compactness – De EG200 is een van de kleinste eGPUs in de markt die volledige grafische kaarten support, met een volume van 9.7L.
– Brede compatibilteit van componenten – De EG200 kan zelfs de krachtigste grafische kaarten op de markt ondersteunen met de inbegrepen 550Watt PSU. Kaarten met een maximale afmeting van 330 x 51 x 156mm worden ondersteund. De EG200 is ook compatible met andere PCI-e add-in kaarten, zoals gigabit Ethernet, NVME expension cards, etc.

De MasterCase EG200 wordt geleverd met een Cooler Master V-gold series power supply, speciaal ontworpen om de GPU, drivers & USB accessoires te voorzien van power. De PSU wordt geleverd met alle kabels die nodig zijn om de grafische kaart te installeren.

Prijs & Beschikbaarheid
De MasterCase EG200 is vanaf nu beschikbaar voor €349,99 in de Benelux.Bronnen: Cooler Master (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.