[PR] Corsair lanceert de VIRTUOSO RGB Wireless XT gamingheadset


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

CORSAIR®, een wereldleider in hoogwaardige apparatuur voor gamers en contentcreators, heeft vandaag een nieuw model gelanceerd in zijn vlaggenschip VIRTUOSO-familie van premium gaming-headsets: de VIRTUOSO RGB Wireless XT. De VIRTUOSO RGB Wireless XT is aanvankelijk exclusief verkrijgbaar via de CORSAIR-webwinkel en maakt verbinding via supersnelle SLIPSTREAM WIRELESS en Bluetooth® voor gelijktijdige dubbele draadloze verbindingen, naast high-fidelity USB en universele bekabelde 3,5 mm-verbindingsopties. De VIRTUOSO RGB Wireless XT combineert voortreffelijke geluidskwaliteit, comfort en veelzijdigheid en is nu voorzien van Dolby Atmos® driedimensionale ruimtelijke audio als aanvulling op het uitgebreide frequentiebereik van 20Hz-40.000Hz, en biedt een grotere audio-immersie dan ooit tevoren.

Nu met vier verschillende verbindingsopties, levert de VIRTUOSO RGB Wireless XT compromisloze geluidskwaliteit van vrijwel elke bron, inclusief pc, Mac, PS5 / PS4 (bedraad of draadloos), Xbox Series X en Series S (alleen bedrade verbinding), Switch, mobiel en meer. De VIRTUOSO RGB Wireless XT maakt verbinding met 24bit / 48KHz SLIPSTREAM WIRELESS-technologie voor een zinderend snel, onwrikbaar 60ft-signaal en voegt ook Bluetooth toe met de Qualcomm® aptX ™ HD-codec voor gelijktijdige dubbele draadloze verbindingen. Een bekabelde USB-verbinding levert high-fidelity 24-bits / 96 kHz-audio, terwijl een universele 3,5 mm-connector compatibiliteit met een groot aantal apparaten garandeert, gebouwd met een inline-controller die gemakkelijk het volume en de demping regelt. Met zoveel manieren om verbinding te maken, kunt u overschakelen van pc naar console, van bedraad naar draadloos, van 3,5 mm naar Bluetooth en terug, allemaal met slechts één geweldige headset.

De VIRTUOSO RGB Wireless XT produceert ongelooflijk rijk, authentiek geluid dankzij een met de hand afgestemd paar 50 mm neodymium-audiodrivers met hoge dichtheid, nauwkeurig afgesteld binnen +/- 1 dB tolerantie voor uitzonderlijke prestaties. Met tweemaal het frequentiebereik van typische gaming-headsets bij 20Hz – 40.000Hz, en de toevoeging van Dolby Atmos driedimensionale ruimtelijke audio om de geluiden van de game overal om je heen te plaatsen, biedt de VIRTUOSO RGB Wireless XT een meeslepende ervaring waarmee je kunt reageren op snellere en preciezere audio-signalen in de game, zodat u de concurrentie een slag voor kunt blijven.

Wanneer je midden in een game zit, heeft de VIRTUOSO RGB Wireless XT de microfoon met hoge bandbreedte om ervoor te zorgen dat uw stem wordt gehoord. Deze afneembare, omnidirectionele microfoon van uitzendkwaliteit biedt een breed dynamisch frequentiebereik tot 10.000 Hz om geluid tot in de kleinste details op te vangen, zodat vrienden en teamgenoten je luid en duidelijk kunnen horen.

De VIRTUOSO RGB Wireless XT biedt een nog luxueuzere luisterervaring dan zijn voorgangers, of u nu aan het gamen, streamen of ontspannen bent met uw favoriete afspeellijst, met extra vulling op de zachte oorkussens van hoogwaardig traagschuim en de lichtgewicht aluminium hoofdband. Een lithium-ionbatterij met hoge capaciteit voorziet de VIRTUOSO RGB Wireless XT tot 15 uur per oplaadbeurt van stroom, ondersteund door een op een versnellingsmeter gebaseerde smart-wake-functie die de levensduur van de batterij verlengt wanneer u de headset tijdelijk neerzet.

Wanneer aangesloten op USB of SLIPSTREAM WIRELESS, benut de VIRTUOSO RGB Wireless XT de kracht van CORSAIR iCUE-software, waardoor je volledige controle hebt over de audio- en verlichtingsinstellingen van je headset. Kies uit een reeks vooraf afgestelde audioprofielen of pas de equalizer aan uw exacte specificaties aan. Pas de geïntegreerde RGB-verlichting aan, die door microperforaties op elke oorschelp schijnt, met bijna onbeperkte kleuropties en effecten, en synchroniseer met al je RGB-apparaten in het iCUE-ecosysteem.

Of je nu over het slagveld scheurt of ontspant na een zwaarbevochten overwinning, de VIRTUOSO RGB Wireless XT levert de compromisloze geluidskwaliteit en ongeëvenaard comfort, ongeacht hoe je verbinding maakt.

Een precieze prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend gemaaktBronnen: Corsair (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.