[PR] CORSAIR lanceert ELITE LCD CPU-koelers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

FREMONT, CA, oktober 2021 – CORSAIR®, een wereldleider in enthousiaste componenten voor gamers, makers en pc-bouwers, heeft vandaag nieuwe, zeer aanpasbare toevoegingen aangekondigd aan zijn ELITE-lijn van alles-in-één CPU koelers: iCUE ELITE LCD-scherm Liquid CPU-koelers. Met een levendig 2,1-inch LCD-scherm op de pompkop om alles weer te geven, van systeemvitaliteit tot geanimeerde GIF’s, bieden ELITE LCD-koelers een uniek inzicht in zowel de prestaties van uw pc als uw eigen stijl en persoonlijkheid. Het ultraheldere LCD-scherm is ook verkrijgbaar als upgradekit voor CORSAIR iCUE ELITE CAPELLIX-koelers, zodat u een digitaal dashboard aan uw bestaande koeler kunt toevoegen.


De nieuwe H100i ELITE LCD, H150i ELITE LCD en H170i ELITE LCD zijn ook uitgerust met nieuwe ML RGB ELITE Series-ventilatoren, die een krachtige geconcentreerde luchtstroom leveren met de prestaties van magnetische levitatielagers en AirGuide-technologie, verlicht door acht individueel adresseerbare RGB-LED’s per ventilator. ML RGB ELITE-ventilatoren zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar in de maten 120 mm en 140 mm en in zwarte of witte frames, zodat u kunt profiteren van hun hoge prestaties om ook uw hele systeem te koelen.

De nieuwe ELITE LCD-koelers schitteren met een prachtig, ultrahelder 2,1-inch IPS-scherm dat in staat is om de statistieken van uw pc, zoals ventilatorsnelheden of systeemtemperaturen, te laten zien in een breed scala aan grafische thema’s en stijlen. Als je liever je eigen persoonlijke draai aan je cooler geeft, kan het scherm ook afbeeldingen en geanimeerde GIF’s weergeven, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om te pronken met een teamlogo, je favoriete meme of unieke animaties in het hart van je pc. Het LCD-scherm wordt omringd door een ring van 24 individueel adresseerbare RGB-leds, programmeerbaar in CORSAIR iCUE-software om te koppelen met animaties en te synchroniseren met de rest van uw iCUE RGB-ecosysteem.

Naast hun opvallende scherm bieden de CORSAIR H100i, H150i en H170i ELITE LCD alles wat je nodig hebt om je CPU op topprestaties te houden, inclusief ventilatoren, koelvloeistof en radiator, in een enkele onderhoudsvrije gesloten lus. Meerdere radiatorformaten van 240 mm, 360 mm of een enorme 420 mm zorgen ervoor dat u een koeler vindt die bij uw case past, of u nu een compacte pc bouwt of een kolos met een volledige toren. Elke koeler is uitgerust met nieuwe ventilatoren uit de ML RGB ELITE-serie, met CORSAIR AirGuide-technologie en magnetische levitatielagers voor een geconcentreerde luchtstroom en verbeterde geluidsarme prestaties. Een thermisch geoptimaliseerde koperen koude plaat met vooraf aangebrachte thermische verbinding en geluidsarme pomp zorgen voor stille prestaties in een toegankelijke alles-in-één koeler, terwijl een meegeleverde iCUE COMMANDER CORE-controller het een koud kunstje maakt om je ventilatorsnelheden en verlichting te regelen met iCUE . ELITE LCD-koelers bieden alles wat u nodig hebt om ze in een moderne pc te passen, met volledige ondersteuning voor de nieuwste CPU’s via montagebeugels voor LGA 1700, LGA 115x, LGA 2066, AM4 en sTRX4.

De ML RGB ELITE-fans worden ook als stand-alone product gelanceerd en bouwen voort op de befaamde prestaties van de ML-serie met de toevoeging van CORSAIR AirGuide-technologie en stralende RGB-lichteffecten, wat een winnende combinatie van geweldige koeling en verlichting oplevert. Hun magnetische levitatielagers zorgen voor minder wrijving, minder geluid, betere prestaties en een lange levensduur. Acht individueel adresseerbare RGB-LED’s zorgen voor een levendige lichtshow, terwijl AirGuide-technologie de luchtstroom naar een geconcentreerde kegel leidt voor superieure koeling. PWM-regeling maakt nauwkeurige ventilatorsnelheden mogelijk van 450 tpm tot 2.000 tpm (voor ML120 RGB ELITE) of van 400 tpm tot 1.600 tpm (voor ML140 RGB ELITE), wat zorgt voor een overvloedige luchtstroom bij montage op de ELITE LCD-radiator of gebruikt als in- of uitlaatbehuizingsventilatoren . ML RGB ELITE-ventilatoren zijn verkrijgbaar in pakketten met meerdere ventilatoren met een meegeleverde iCUE Lighting Node CORE-controller, of als enkele ventilator om de koeling van uw systeem verder uit te breiden.

Of u nu de prestaties van uw pc nauwlettend in de gaten houdt of uw persoonlijke stijl laat zien, ELITE LCD-koelers die zijn uitgerust met ventilatoren uit de ML RGB ELITE-serie bieden een unieke upgrade van zowel de esthetiek als de koelmogelijkheden van uw systeem, en vormen het hart van een digitaal dashboard van uw systeem.

Beschikbaarheid, garantie en prijzen
De CORSAIR iCUE ELITE LCD Display Liquid CPU-koelers en ventilatoren uit de ML RGB ELITE-serie zijn direct verkrijgbaar via de CORSAIR-webwinkel en het wereldwijde CORSAIR-netwerk van geautoriseerde retailers en distributeurs. De CORSAIR iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit is verkrijgbaar via de CORSAIR-webwinkel in Noord-Amerika en Europa. Adviesprijzen voor de H100i Elite LCD, H150i Elite LCD en H170i Elite LCD betreffen respectievelijk USD 259,99, 289,99 en 309,99. Daarbij is de Display Upgrade Kit voor USD 99,99 te koop. Europrijzen zijn nog niet bekend.

De CORSAIR ELITE LCD CPU-koelers worden gedekt door een garantie van vijf jaar, en de ventilatoren van de ML RGB ELITE-serie en de ELITE LCD-upgradekits worden gedekt door een garantie van twee jaar, naast de wereldwijde klantenservice en het technische ondersteuningsnetwerk van CORSAIR.


Bronnen: Corsair

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.