[PR] Creative brengt externe USB DAC uit, de Sound Blaster X4


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Creative

SINGAPORE – juni 2021 – Creative Technology heeft vandaag de lancering aangekondigd van de Sound Blaster X4, de verbeterde opvolger van de goed ontvangen Sound Blaster X3 met handige nieuwe slimme functies en betere connectiviteit. De nieuwste USB DAC biedt zowel discrete als virtuele surround sound aangedreven door Sound Blaster, de bekroonde Super X-Fi hoofdtelefoonholografie en Dolby Digital Live om de ultieme film-, gaming- en muziekaudio-ervaring te leveren. Met de nieuwe SmartComms Kit (voor Windows) die auto-mute en two-way noise cancelling biedt, maakt de Sound Blaster X4 online communicatie gemakkelijk en probleemloos voor thuiswerkende gebruikers. Daarnaast wordt de Sound Blaster X4 ook geleverd met een overvloed aan aansluitmogelijkheden en handige bedieningselementen voor een probleemloze installatie, direct uit de doos, waardoor het de ideale alles-in-één audio-upgrade is voor pc, Mac, PS5, PS4- en Nintendo Switch-gebruikers.

Audio knock-out met Super X-Fi
De Sound Blaster X4 is voorzien van de baanbrekende Super X-Fi-technologie, die op CES 2019-2020 23 best-of-awards won. Het bootst het geluidsbeeld na van een eersteklas surroundsysteem met meerdere luidsprekers in hoofdtelefoons en personaliseert het voor een natuurlijke luisterervaring. Gebruikers kunnen genieten van een transformatieve audio-ervaring die een grotere surround-omhulling, diepte, onderdompeling en ruimtelijke effecten biedt, zoals in een echte bioscoop, een gaming-slagveld of een concertzaal.


De Sound Blaster-handtekening
De befaamde Surround Virtualization-technologie, ontwikkeld met meer dan 30 jaar Sound Blaster’s audio-expertise, is nog een ander hoogtepunt voor de Sound Blaster X4. Het verbetert de ruimtelijke informatie van de inkomende audio en optimaliseert deze om gebruikers een complete en meeslepende auditieve ervaring te bieden, tot 7.1 discrete en virtuele audiokanalen.

Voor Windows-gebruikers is de Sound Blaster X4 voorzien van Dolby Digital Live-codering om audio-inhoud in realtime om te zetten naar deze veelgeprezen standaard voor surroundgeluid met meerdere kanalen.

De Sound Blaster X4 is uitgerust met de mogelijkheid om hoofdtelefoons van studiokwaliteit tot 600Ω aan te sturen met 114 dB audiohelderheid en 24-bit/192 kHz weergave met hoge resolutie.

Voor eenvoudigere maar slimmere communicatie
Met de geheel nieuwe SmartComms Kit dient de Sound Blaster X4 als een veelzijdige geluidskaart die gebruikers een eenvoudigere maar slimmere manier kan bieden om online te communiceren. De VoiceDetect-functie stelt gebruikers in staat vrijuit te spreken zonder zich zorgen te hoeven maken over de mute-knop, aangezien de mute-status verandert op basis van stemdetectie – de microfoon wordt onmiddellijk uitgeschakeld wanneer de stem van de gebruiker wordt gedetecteerd en wordt automatisch gedempt wanneer er geen spraak meer wordt gedetecteerd. U hoeft zich niet met knoppen te bemoeien en gebruikers kunnen zich ongestoord op de gesprekken concentreren.

Bovendien werkt de tweeweg-ruisonderdrukkingsfunctie ook om ongewenste statische achtergrondgeluiden tijdens online gesprekken aan beide kanten te verminderen – NoiseClean-in voor inkomende audio en NoiseClean-out voor uitgaande audio – om kristalheldere communicatie te leveren. Terwijl de CrystalVoice-technologie werkt om de stem te verbeteren voor duidelijkere opnames en in-game communicatie. Voor gebruikers die meer interessante functies willen ontdekken, kan de Voice Morph dat leuke element bieden, omdat het de stem van de gebruiker verandert in verschillende karakters en accenten met een lijst met afgestemde profielen.

Deze functies zijn allemaal gemakkelijk toegankelijk en aanpasbaar via de geheel nieuwe Creative-app, een nieuw softwareplatform dat beschikbaar is op zowel desktop als mobiel met een geïntegreerde gebruikersinterface voor alle Creative-producten.

Veelzijdige connectiviteit
Uitgerust met een nieuw toegevoegde optische/line-in-poort, hebben gebruikers een uitgebreidere reeks opties om de Sound Blaster X4 op meerdere audioapparaten aan te sluiten, van externe microfoons en headsets tot pc, Mac, PS4, PS5, Nintendo Switch en zelfs de meerkanaals luidsprekersystemen om de audiokwaliteit onmiddellijk te verbeteren en de desktopconfiguratie te transformeren in een allesomvattende audiohub.

Probleemloze bediening
De Sound Blaster X4 biedt gebruikers probleemloze bedieningselementen met een strak draaiknopontwerp en een hoger uiterlijk en gevoel in vergelijking met zijn voorganger. Het is ook uitgerust met speciale knoppen voor audiobalans, audiomodusselectie, Super X-Fi-modus, evenals een luidspreker (Line-out) en hoofdtelefoonschakelaar om het schakelen tussen apparaten gemakkelijker te maken.

Gebruikers kunnen ook eenvoudig de volumeniveaus tussen twee audiobronnen regelen met de Audio Balance-functie op pc, Mac, PS5 of PS4. Zodra de installatie is voltooid, kunnen gebruikers eenvoudig de volumemix op de volumeregelknop aanpassen door de knop van links naar rechts te draaien, en vice versa – een functie die handig zal zijn voor gebruikers tijdens conferentiegesprekken terwijl ze naar muziek of podcasts luisteren, of tijdens het communiceren in-game met teamgenoten.

De Sound Blaster X4 is ook uitgerust met aanpasbare EQ-modi — Muziek, Films en Voetstappen Enhancer — die elk speciaal zijn afgestemd om de audio voor verschillende soorten inhoud te verbeteren om de optimale audio-ervaring te leveren.

Met uitstekende audioprestaties, meer aansluitmogelijkheden en slimmere functies is de Sound Blaster X4 de perfecte allrounder geluidskaart om thuis mee te werken, leren en spelen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Sound Blaster X4 is aantrekkelijk geprijsd voor ongeveer €150


Bronnen: Creative

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments