[PR] D-Link breidt EAGLE PRO AI-serie uit met WiFi 6 Mesh-systeem en Range Extender


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van D-Link

D-Link, een wereldleider in netwerk- en connectiviteitstechnologieën, heeft vandaag zijn geheel nieuwe EAGLE PRO AI AX1500 Mesh Systems (M15-2, M15-3) en AX1500 Mesh Range Extender (E15) onthuld. De nieuwe lanceringen bieden ongelooflijke Wi-Fi 6-dekking en snelheid, voortdurend geoptimaliseerd en verbeterd door kunstmatige intelligentie en naadloze connectiviteit via mesh-technologie – ideale oplossingen voor thuisgebruikers en kleine kantoren.

De nieuwe lanceringen bieden gecombineerde dual-band draadloze snelheden tot 1.500 Mbps met de nieuwste Wi-Fi 6-technologieën zoals 1024 QAM, MU-MIMO en OFDMA. Ze zijn ontworpen met een ingebouwde AI Wi-Fi Optimizer die continu verbinding maakt met het beste wifi-kanaal en een AI Traffic Optimizer die prioriteit geeft aan het meest kritische internetgebruik voor een optimale online ervaring en stabiliteit.

De EAGLE PRO AI AX1500 mesh-systemen (verkrijgbaar in 2-pack en 3-pack) zijn ontworpen om een ​​naadloze wifi-dekking te bieden tot respectievelijk 370 m² en 500 m², met de optie om uit te breiden tot maximaal vier units. De AI Mesh Optimizer brengt de sterkste link tussen hen tot stand om u een robuust mesh-netwerk te geven.

Met de EAGLE PRO AI AX1500 Mesh Range Extender (E15) kunt u uw Wi-Fi uitbreiden naar waar dit het meest nodig is om de volgende generatie Wi-Fi te ervaren. In combinatie met een bestaande EAGLE PRO AI Smart Router of Mesh Systems, maakt het volledig gebruik van alle AI-functionaliteit om een ​​intelligent Mesh Wi-Fi-netwerk te creëren dat voortdurend wordt geoptimaliseerd en verbeterd. Tegelijkertijd kun je via de geïntegreerde Gigabit-poort een bekabeld apparaat aansluiten op je wifi.

De ingebouwde AI-assistent beoordeelt automatisch het netwerk en stuurt aanbevelingen en rapporten, toegankelijk via de EAGLE PRO AI-app of de webconfiguratie van het apparaat. Terwijl WPA3-ondersteuning betekent dat uw wifi wordt beschermd door de nieuwste draadloze coderingstechnologie. Bovendien is de EAGLE PRO AI-serie compatibel met Google Assistant en Amazon Alexa, waardoor gebruikers spraakbesturing kunnen gebruiken om hun netwerk eenvoudig op de meest handige manier te beheren.Bronnen: D-Link

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.