[PR] De Fera 5 ARGB is de nieuwste luchtkoeler van SilentiumPC


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van SilentiumPC

Warschau, Polen – SilentiumPC, de Europese fabrikant van CPU-koelers, Power Supply Units en pc-behuizingen, kondigt een nieuwe versie aan van de populaire Fera 5 CPU Cooler, die wordt gewaardeerd om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is ingesteld op voldoen aan de huidige hoge eisen van pc-verlichting. De nieuwe Fera 5 ARGB-versie combineert de hoge prestaties, efficiëntie en sublieme akoestische eigenschappen van de originele Fera 5 CPU-koeler met een adresseerbare RGB-omhulling, samen met de geheel nieuwe Fluctus 120 PWM adresseerbare RGB-ventilator.

De basis van het koelsysteem bestaat uit een geoptimaliseerde aluminium basis met vier heatpipes die zijn bevestigd aan een asymmetrische heatsink bedekt met dicht opeengepakte vinnen. Een ander onderscheidend element is de krachtige en vrijwel stille Fluctus 120 PWM ARGB-ventilator met zijn karakteristieke gekartelde bladen. Deze zorgen voor de hoge statische druk die nodig is om een ​​goede luchtstroom door het Fera 5-koellichaam te garanderen. Met zijn adresseerbare verlichtingssysteem vertegenwoordigt de Fera 5 ARGB een nieuwe generatie SilentiumPC CPU Cooling-innovaties.

Adresseerbaar ARGB-verlichtingssysteem
Zowel de shroud als de ventilator maken een volledig individuele aanpassing van effecten, kleuren en stijlen mogelijk in overeenstemming met de verwachtingen van de gebruiker. Visuele aspecten kunnen afzonderlijk worden geregeld voor elk van de afzonderlijke LED’s, niet alleen in de Fluctus 120 PWM ARGB-ventilator, maar ook op de verlichte mantel. De gebruiker kan kiezen uit een breed scala aan verlichtingseffecten, evenals bijna elk van de 16 miljoen kleuren die beschikbaar zijn in hun verschillende combinaties: van een glinsterende regenboog tot statische verlichting van een specifieke kleur, langzame modi, geleidelijke kleurveranderingen, rustige ademhaling effecten en zelfs golfeffecten.

De adresseerbare RGB-verlichting kan op drie verschillende manieren worden geregeld: rechtstreeks via de meegeleverde Nano-Reset ARGB-controller, door deze aan te sluiten op een compatibel moederbord, of door te synchroniseren met de geavanceerde controller die is meegeleverd met geselecteerde SilentiumPC-behuizingen. Met de meegeleverde handmatige Nano-Reset ARGB-controller kan de gebruiker alle visuele kwaliteiten van de Fera 5 ARGB-koeler ervaren. Dankzij ARGB-signaalsplitters kan de koeler worden aangesloten op een enkele ARGB-connector en kan hij ook worden gesynchroniseerd met veel andere SilentiumPC-producten: b.v. Aurora Stripes ARGB LED-strips, ARGB-ventilatoren (bijv. Stella HP of Corona HP ARGB), evenals Astrum-, Armis-, Regnum-, Signum- en Ventum-behuizingen (met ARGB-compatibiliteit).

Een koellichaam dicht opeengepakt met zowel koelvinnen als functies
Zoals eerder vermeld, is de basis van de Fera 5 ARGB een geoptimaliseerde aluminium basis met vier heatpipes die zijn bevestigd aan een asymmetrische heatsink bedekt met dicht opeengepakte vinnen. Deze heatpipes staan ​​in direct contact met de processor, wat ervoor zorgt dat de warmte snel wordt doorgegeven aan de heatsink, die bestaat uit 56 vinnen met speciaal voorgevormde randen. Vanwege het asymmetrische ontwerp is het Fera 5 ARGB-koellichaam geoptimaliseerd voor een unidirectionele luchtstroom. Voor de gebruiker vertaalt dit zich in lagere processortemperaturen en een algehele aangenamere werking. Dankzij zijn kleine afmetingen (155 mm) past de Fera 5 ARGB in de overgrote meerderheid van de populaire koffers. Bovendien overlapt de koeler (koellichaam en ventilator) geen RAM-modules, die elke hoogte kunnen hebben.

Nieuwe Fluctus 120 PWM ARGB-ventilator
De Fera 5 ARGB is uitgerust met een Fluctus 120 PWM ARGB-ventilator. De karakteristieke lamellen met gekartelde randen zorgen voor een hoge statische druk, een zeer hoge luchtstroom en over het algemeen een prettiger waargenomen geluidsniveau. De Fluctus 120 PWM ARGB-ventilator is uitgerust met een modern en duurzaam FDB-lager (MTBF 100.000 h), terwijl de hoeken zijn bedekt met anti-vibratie rubberen elementen. Net als de koeler heeft de Fluctus 120 PWM ARGB-ventilator ingebouwde LED’s die op dezelfde manier kunnen worden aangestuurd. Een breed scala aan bruikbare ventilatorsnelheden van 300 tot 1.800 (± 10%) tpm stelt gebruikers in staat om de Fera 5 ARGB-bedrijfsparameters aan hun eigen specifieke behoeften aan te passen. Het is zelfs mogelijk om de Fluctus-ventilatoren tijdelijk uit te schakelen (“fan stop”) om de computer passief en stil te laten werken tijdens lage belasting.

“Synergie” Koeloplossingen
Koelsystemen uit de Fera 5 familie zijn het resultaat van een samenwerking tussen SilentiumPC en Synergy Cooling. Piotr Pietras is de hoofdingenieur die verantwoordelijk is voor het unieke ontwerp en de technologie van de Fluctus 120 PWM en de Fluctus 120 PWM ARGB-ventilatoren. Het koellichaam dat bij de ventilator past, heeft een speciaal ontworpen vorm en vindichtheid. Synergy Cooling-oplossingen die in de Fera 5 worden gebruikt, zullen ook verschijnen in toekomstige hoogwaardige SilentiumPC-koelers die worden voorbereid voor 2021 en 2022. De Fluctus 120 PWM ARGB-ventilatoren zullen ook te koop worden aangeboden als een op zichzelf staand product.

Handig en vereenvoudigd montagesysteem
Speciaal voor de Fera 5 is een volledig opnieuw ontworpen montagesysteem voorbereid, dat de druk op de processor verbetert, een cruciaal kenmerk als het gaat om de efficiëntie van de koeling. De set bestaat uit een kleiner aantal onderdelen, waardoor de koeler kan worden gemonteerd in de door de gebruiker geselecteerde oriëntatie (verticaal of horizontaal), het is ook eenvoudiger dan ooit te installeren. Het koelsysteem wordt geleverd met de beproefde Pactum PT-3 koelpasta in een hoeveelheid die voldoende is voor meerdere toepassingen. Met de accessoirekit kunnen in totaal maximaal twee ventilatoren worden geïnstalleerd. De koeler is compatibel met alle momenteel populaire processorsockets en elk product in de set wordt gedekt door een fabrieksgarantie van 6 jaar.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe Fera 5 ARGB is vanaf vandaag verkrijgbaar met een adviesprijs van € 36,99.Bronnen: SilentiumPC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments