[PR] De intelligente Jabra PanaCast 20 is vanaf nu wereldwijd beschikbaar


Dit artikel is een persbericht van Jabra

Amsterdam, 9 augustus 2021 – Na de productaankondiging in april 2021, kondigt Jabra aan dat de PanaCast 20 vanaf nu wereldwijd wordt aangeboden, zo ook in Nederland en België. De premium videoconferencing-oplossing maakt gebruik van geavanceerde technologie die een intelligente, veilige en hybride videosamenwerking mogelijk maakt. De plug-and-play PanaCast 20 biedt een persoonlijke ervaring die past bij de hybride wereld van vandaag.

Nu bedrijven zich over de hele wereld aanpassen aan hybride manieren van werken, is video essentieel en voldoen traditionele videotools niet langer aan de huidige behoeften. Met de PanaCast 20, die geschikt is voor elke monitor, kunnen bedrijven en werknemers er echter volledig op vertrouwen dat de kwaliteit altijd optimaal zal zijn, wat of waar iemand ook presenteert. Met behulp van geavanceerde processoren, krachtige on-board AI en een uitstekende 13-megapixel camera, levert de Jabra PanaCast 20 een real-time 4K Ultra-HD beeld dat haarscherp en helder van kleur is, zonder enige vertraging.

AI-video in real-time
De AI-gestuurde Intelligent Zoom functie van Jabra volgt automatisch de bewegingen van de gebruiker om het frame intuïtief en real-time aan te passen. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker altijd in het midden van het beeld is gepositioneerd. Tegelijkertijd is er meer ruimte voor natuurlijke bewegingen en lijkt het net alsof iedereen zich in dezelfde ruimte bevindt. De PanaCast 20 kan zich aanpassen aan bijna elke belichting. Door gebruik te maken van Intelligent Lighting Optimization, analyseert de PanaCast 20 de omgeving en past de camera het beeld automatisch aan om de videokwaliteit te verhogen – ook in situaties waar de belichting niet optimaal is.

De PanaCast 20 is daarnaast ook voorzien van een Picture-in-Picture-modus – een technologie die gebruik maakt van krachtige Edge AI-verwerking om twee real-time videostreams te combineren in één. De tweede stream wordt weergegeven in een geïntegreerd venster, samen met het primaire beeld. Deze modus werkt met ieder UC-platform, zelfs als dual-stream apparaten niet worden ondersteund.

Zorgeloos samenwerken
Werken op afstand heeft ervoor gezorgd dat samenwerken een nieuw level heeft bereikt. De huidige situatie heeft echter ook nieuwe beveiligingsuitdagingen met zich meegebracht, omdat bedrijven kwetsbaarder zijn voor bedreigingen. Met de PanaCast 20 wordt de veiligheid gewaarborgd. De persoonlijke camera is namelijk ontworpen met het oog op gegevensbeveiliging en de ingebouwde AI-processor stuurt alle functies van het apparaat aan. Als gevolg hiervan vinden alle acties plaats op het apparaat zelf, waardoor het risico op een datalek aanzienlijk kleiner is. Tegelijkertijd beschikt de PanaCast 20 ook over een geïntegreerde privacy cover die over de cameralens geplaatst kan worden, waardoor de gebruiker volledige controle heeft over wanneer hij wel of niet gezien wil worden.

De Jabra PanaCast 20 werkt met alle toonaangevende UC-platformen en gebruikers van de persoonlijke camera zullen het apparaat ook kunnen combineren met andere audio-oplossingen van Jabra, zoals de Jabra Evolve2 65 headset en Speak 750. Er zullen ook regelmatig software-updates beschikbaar zijn, zodat de functies van de PanaCast 20 zo optimaal mogelijk worden benut.

Aurangzeb Khan, Senior Vice President van Intelligent Vision Systems bij Jabra, zegt: “Gedurende het afgelopen anderhalf jaar heeft de wereld zich moeten aanpassen aan een nieuwe, hybride manier van werken. Samenwerken via video zorgt voor een hogere betrokkenheid binnen het team. Dit is essentieel voor alles; van het opbouwen van professionele relaties tot het verhogen van de productiviteit. Kwaliteit mag nooit in het geding komen, waar je ook bent. Daarom hebben wij de Jabra PanaCast 20 ontwikkeld. Het product is ontworpen om een nieuwe standaard voor video-samenwerkingen te bieden en om meeting fatigue onder werknemers tegen te gaan.”

Belangrijkste kenmerken en specificaties:
• Eersteklas AI-gestuurde 4K Ultra-HD videokwaliteit
• AI-gestuurde Intelligent Zoom houdt de gebruiker perfect in het middelpunt
• Intelligent Lighting Optimization zorgt voor een helder beeld, waar je ook werkt
• Picture-in-Picture-modus maakt presentaties nog indrukwekkender
• De krachtige, ingebouwde AI-processor verbetert de gegevensbeveiliging
• De geïntegreerde privacy cover garandeert privacy
• Ontworpen voor flexibel werken. De camera kan aan elke monitor worden bevestigd en wordt geleverd met een beschermhoes
• Volledig plug-and-play en werkt naadloos met alle toonaangevende UC-platformen

De Jabra PanaCast 20 is nu verkrijgbaar in de kleur zwart met een adviesprijs van €267.Bronnen: Jabra

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.